Autonomi Drasi:Απάντηση στο athens.indymedia.org

Δείτε και αυτά:

Τερζάκης και τερζακισμός,(ένας από τους μέντορες του εγχώριου «αντισυστημικού» αντιεμβολιαστικού κινήματος)

Το athens.indymedia στηρίζει φασίζουσες αντιεμβολιαστικές αντιλήψεις και τον τερζακισμό; 

Σχετικά με τις δημοσιεύσεις στο athens.indymedia.org

Autonomi Drasi: Απάντηση στο athens.indymedia.org

Του Γιώργου Μεριζιώτη

Τελικά η   Διαχειριστική Ομάδα του Athens Indymedia   προτίμησε να κρύψει όλη την δημοσίευση (νήμα) Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της αντί να βάλει το τελευταίο μου σχόλιο – παρέμβαση αυτή: Ιστορίες για δράκους . Ας είναι, άλλωστε είχα ζητήσει και εγώ ή να βάλουν τα κομμένα σχόλια μου ή  να διαγράψουν  όλη τη δημοσίευση.

Θα σταθώ μόνο σε 5 σημεία της ανακοίνωσης που δημοσίευσε η Διαχειριστική Ομάδα του Athens Indymedia  με τίτλο:  Μια οφειλόμενη απάντηση στην ανάρτηση «Σχετικά με δημοσιεύσεις στο athens.indymedia.org», στο μπλογκ autonomidrasi.com

1. Γράφουν: «Η ΔΟ του Athens Indymedia δηλώνει ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ κρατούσε και ΔΕΝ κρατάει IPs ή όποιοδήποτε άλλο στοιχείο ταυτοποίησης σχετικά με τις αναρτήσεις που γίνονται ανώνυμα ή επώνυμα στο μέσο. Θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο να γράφονται δημόσια τέτοια ψέματα που μόνο στόχο έχουν να κλονίσουν την αξιοπιστία για την ασφάλεια του μέσου.»

Απάντηση: Που ισχυρίστηκα ή έγραψα ότι το Athens Indymedia κρατάει IPs; Αυτό που γράφω λέει «…φυσικά μπορείς να βλέπεις και την διεύθυνση IP του κάθε/μιας δημοσιευτή…». Είναι γνωστό  ακόμα και σε έναν αρχάριο/α κομπιουτερά ότι  από όλους τους server και τους proxy server μπορείς να δεις την IPs του επισκέπτη είτε κάνει επίσκεψη από Tor ή VPN ή από απλή διεύθυνση, και είναι άλλο πράγμα το να βλέπεις έστω και μια εικονική IPs (από αλλού λχ proxy server κλπ ) και άλλο το να κρατάς IPs και cookies είτε για εμπορικούς, είτε για άλλους λόγους. Το ξαναλέω αυτό που γράφω είναι ότι έχεις την δυνατότητα να δεις την IPs εικονική ή πραγματική του επισκέπτη/α δημοσιευτή, όχι ότι την κρατάει (αποθηκεύει) το Athens Indymedia. ( επ’ ευκαιρία δείτε και ένα σχετικό – άσχετο   κείμενο μου εδώ: Κομπιούτερ και Κοινοτισμός – Μέρος Πρώτο: Τι είναι το  ελεύθερο  λογισμικό)

2. Γράφουν: « Η ΔΟ του Athens Indymedia έχει προσπαθησει και στο παρελθόν (2019) να έρθει σε επαφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το εν λόγο άτομο ζητώντας του, μεταξύ άλλων, «..την αναθεώρηση των ύβρεων και των συκοφαντιών του απέναντι στο μέσο και μια αυτοκριτκή αναφορικά στην αλληλεγγύη και την κινηματική δεοντολογία». Κάτι που όχι μόνο συνέβει ποτέ, αλλά αντιθέτως συνεχίστηκε με τη συγκεκριμένη παραλληρηματική του ανάρτηση.»

Απάντηση: Μα και η σημερινή ανακοίνωση της ΔΟ του Athens Indymedia είναι σχεδόν copy-paste  του μειλ που μου είχαν στείλει το 2019, να το κοπιάρω εδώ;

3. Γράφουν: « «..την αναθεώρηση των ύβρεων και των συκοφαντιών του απέναντι στο μέσο και μια αυτοκριτκή αναφορικά στην αλληλεγγύη και την κινηματική δεοντολογία». Κάτι που όχι μόνο συνέβει ποτέ, αλλά αντιθέτως συνεχίστηκε με τη συγκεκριμένη παραλληρηματική του ανάρτηση.»

Απάντηση: Εννοώντας ότι αυτή η ανάρτηση είναι παραλήρημα:  Σχετικά με δημοσιεύσεις στο athens.indymedia.org, (αυτή δεν την είδαν; είναι ποιο παραλήρημα Το athens.indymedia στηρίζει φασίζουσες αντιεμβολιαστικές αντιλήψεις και τον τερζακισμό;). Εννοούν ότι η κριτική που γίνεται στο athens.indymedia.org ή είναι σκόπιμα ύποπτη ή συκοφαντική ή είναι παραλήρημα, οι σύντροφοι/σες- συναγωνιστές της ΔΟ του Athens Indymedia ξέρουν τη είναι το παραλήρημα; και ποιοι το χρησιμοποιούν ως έννοια, έκφραση, κατάσταση συμπεριφοράς, ποιοι ιατρικοποίησαν – ψυχολογικοποίησαν την πολιτική διαφωνία και κριτική ; Δείτε εδώ: γ) Απαντήσεις: Ο Τερζάκης, ο τερζακισμός και ο ορθολογικός ανορθολογισμός

4. Γράφουν: «Η ΔΟ του Athens Indymedia έχει προσπαθήσει και στο παρελθόν (2019) να έρθει σε επαφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το εν λόγο άτομο».

Απαντηση: Απαξιούν  να μπουν στο κόπο αντί για το «το εν λόγο άτομο» να πουν όχι ο εν λόγο σύντροφος, αυτό είναι βαρύ για τους συντρόφους της ΔΟ του Athens Indymedia, δεν με θεωρούν σύντροφο, δικαίωμα τους, ούτε καν λένε ο εν λόγο συναγωνιστής που κάνει λάθος, ούτε συναγωνιστή με θεωρούν, δικαίωμα τους. Να θέσω και εγώ μια ερώτηση ως δικαίωμα μου, μήπως με θεωρείτε ταξικό εχθρό; Αν έχετε μια ταξικότητα στην αντίληψη σας.

5. Το κυριότερο, γράφουν: «Για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται στην ανάρτηση, το κάθε ενδιαφέρομενο άτομο μπορεί να ανατρέξει στα κρυμμένα και να κρίνει μόνο του το αν έγινε σωστή διαχείριση ή όχι. Η διαχείριση είναι άλλωστε διαφανής».

Απάντηση: Τι να δει «το κάθε ενδιαφέρομενο άτομο» στα κρυμμένα; Ένα μαύρο φόντο χωρίς τα σχόλια – παρεμβάσεις, που είναι τα σχόλια; Ώστε «το κάθε ενδιαφέρομενο άτομο μπορεί να ανατρέξει στα κρυμμένα και να κρίνει μόνο του» όπως λέτε, τι να δουν; Τι να κρίνουν; Δείτε: Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της (στα κρυμμένα)

Με το κρύψιμο την ανάρτησης μου  νομίζουν ότι θα καταρρίψουν τα επιχειρήματα μου όσο αφορά τις φασίζουσες αντιλήψεις των αντιεμβολιαστών  συνοδοιπόρων του Φώτη Τερζάκη και της «πρωτοβουλία ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ», έλα όμως που ο παλιός κοινωνικός αγωνιστής κρατάει αρχείο και είναι στο αρχείο του  αναρτημένο όλο το νήμα μαζί με τα σχόλια και φώτο, εδώ: Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της* Για όποιον/όποια ενδιαφέρεται, αλλά και για μια μελλοντική ιστοριογραφική χρήση.

Υγ. Οι σύντροφοι/ες – συναγωνιστές/ες  της ΔΟ του Athens Indymedia δεν μπήκαν στο κόπο προτού βγάλουν την ανακοίνωση τους να μου στείλουν μειλ (το ξέρουν) ή να βρούνε ένα παλιό μέλος της ΔΟ την εποχή που ήμουν και εγώ και έχουν τα τηλέφωνα μου για να μου τηλεφωνήσουν να μου πουν, ρε άτομο τι μαλακίες είναι αυτές που γράφεις για το Indymedia; Και να με καλέσουν σε μια συνέλευση τους να διευθετήσουμε το ζήτημα.

Σιγά μην ασχοληθούν και χάσουν χρόνο με την περσόνα Μεριζιώτης, πάντως τους αναγνωρίζω μια στοιχειώδη δημοκρατικότητα ή αναρχικότητα αν προτιμάτε, παρόλα αυτά που έχω κάνει με σκοπό να πλήξω την αξιοπιστία του Athens Indymedia μου δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία για επανόρθωση, αρκεί, όπως λένε:  «Αναμένουμε την άμεση διαγραφή της ψευδής αυτής κατηγορίας από την συγκεκριμένη ανάρτηση καθώς και από παλαιότερες που είχαν αναρτηθεί σε άλλο μπλογκ που διατηρεί το ίδιο άτομο. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να εφαρμόσουμε τις αποφάσεις της συνέλευσης του Athens Indymedia, σύμφωνα με τις οποίες δημοσιευτές που προβαίνουν σε τέτοιες πρακτικές εναντίον του, αποκλείονται από κάθε δυνατότητα δημοσίευσης στο μέσο».

Οι σύντροφοι/ες – συναγωνιστές/ες  της ΔΟ του Athens Indymedia δεν έχουν την πολιτική ωριμότητα την ψυχραιμία και την αναγκαία αποστασιοποίηση από πρόσωπα και καταστάσεις, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται μια κινηματική υποδομή με έναν σωστό αντικειμενικό και με ισηγορία τρόπο. Δεν αναφέρομε σε λάθη, τα λάθη είναι ανθρώπινα, αναφέρομε στο ότι δεν δέχονται κριτική γιατί το μέσο είναι κινηματικό και λόγω αυτού οι διαχειριστές του Athens Indymedia  φαντάζουν ότι είναι στο απυρόβλητο. Παρόλα αυτά εγώ θα βάλω επεξήγηση εκεί που λέω ότι βλέπει τις IPs για να μην γίνονται παρεξηγήσεις τα υπόλοιπα είναι πολιτικές μου θέσεις – κριτική και θα παραμείνουν ως έχουν και στις παλιές μου αναρτήσεις.

Βάζω αυτή την διευκρίνιση για τους άσχετους με τα κομπιουτερικά: «Με την διεύθυνση IP για να μην παρεξηγηθώ να διευκρινίσω, δεν εννοώ ότι το athens.indymedia κρατάει και αποθηκεύει τις IP, το μέσο σε θέματα ασφάλειας και ανωνυμίας των χρηστών είναι σε μεγάλο βαθμό στεγανό και ακολουθεί πιστά τη δεοντολογία σε αυτά τα θέματα».

Από παράλληλο σύμπαν 14/2/2022

Φώτο της ανακοίνωσης της  Διαχειριστικής Ομάδας του Athens Indymedia

Firefox_Screenshot_2022-02-14T00-34-21.218Z

Φώτο από την κρυμμένη δημοσίευση

Firefox_Screenshot_2022-02-14T02-14-45.702Z