Όλοι στην σημερινή πορεία αλληλεγγύης στο σύνταγμα


 Oλοι στην σημερινή πορεία αλληλεγγύης στο σύνταγμα

akinita_12Σχόλιο της σύνταξης
Σε αυτή την σφαγή του πνεύματος και του σώματος που συντελείτε στην Ανατολία , στην Μέση Ανατολή και στην Τουρκία δεν γίνετε να μείνουμε ατάραχοι και άπρακτοι, όλοι στην σημερινή πορεία αλληλεγγύης 12/10/15, 18:30 μ.μ  στο σύνταγμα, ανεξάρτητα από διαφωνίες.

Σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώσεις Αλλλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον τούρκικο και Κούρδικό λαό θα γίνουν σήμερα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θ πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 6.30 ενώ στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη Καμάρα  στις 6 μ.μ. και θα ακολουθήσει πορεία προς το Τούρκικο Προξενείο. Στις συγκντρώσεις καλούν πολλοί φορείς και οργανώσεις.

Ανακοίνωση Κούρδων και Τούρκων πολιτικών προσφύγων και μεταναστών

Πρόκειται για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι, Τούρκοι, εργάτες, εργαζόμενοι, διανοούμενοι, γυναικείες οργανώσεις, νεολαιίστικα σχήματα, σήμερα το πρωί στις 10:05, την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση για την ειρήνη. Στη συγκέντρωση σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις στις οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης έχασαν τη ζωή τους 86 άτομα και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.
Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για τον αριθμό των δολοφονημένων αγωνιστών που μπορεί να αυξηθεί. [Δυστυχώς ο αριθμός νεκρών και αγνοουμένων συνεχώς αυξάνεται]
Τη συγκέντρωση είχαν οργανώσει Συνομοσπονδίες και Συνδικάτα όπως: Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων (KESK), Συνομοσπονδία Επαναστατών Εργατών (DISK), Ομοσπονδία Μηχανικών (TMNOB) και Ομοσπονδία Εργαζομένων Υγείας (TTB).
Πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε μέσα στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένοι τα μέλη και οι οπαδοί του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών.
Η δεύτερη έκρηξη  σημειώθηκε μέσα στα μέλη και τους οπαδούς του Κόμματος Εργασίας EMEP. Μέσα σε δευτερόλεπτα σκορπίστηκαν παντού ανθρώπινα μέλη και η αστυνομία εμπόδισε την έλευση των ασθενοφόρων ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επιθέσεις.
Η επίθεση αυτή δεν είναι απλή μία επίθεση, αλλά έχει χαρακτήρα μιας συνολικής επίθεσης ενάντια σε όλους τους λαούς, μειονότητες, εργάτες, εργαζόμενους και εκμεταλλευόμενα στρώματα που απαιτούν και διεκδικούν ελευθερία και δημοκρατία. Εδώ και καιρό στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν όλες οι αριστερές και κουρδικές οργανώσεις, συνδικάτα και δημοκρατικοί φορείς ανακοίνωναν συνεχώς ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του πραγματοποιεί επιθέσεις για να εξασφαλίσει τις εκλογές με τρομοκρατία και αίμα. Μέσα σε δύο μήνες εκατοντάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί. Ο αριθμός των συλληφθέντων είναι αμέτρητος. Η σημερινή δολοφονία δείχνει ότι ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν θα διστάσουν να μετατρέψουν σε λίμνη αίματος την Τουρκία και το Κουρδιστάν.
Καλούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό, εργάτες, εργαζόμενους, δημοκρατικούς φορείς, πολιτικές οργανώσεις, συνδικάτα και ΜΜΕ να συμπαρασταθούν στον αγώνα των λαών της Τουρκίας.
Καλούμε στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα στις 12/10/2015 στις 6:30 μ.μ. στο Σύνταγμα
Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες
………………………………

 Ανακοίνωση της Partizan για το μακελειό στην Άγκυρα

Ο φασισμός θα πνιγεί μέσα στο αίμα που χύθηκε!
Θα νικήσουμε, ο λαός θα νικήσει!
Γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας άνανδρης επίθεσης ενάντια στον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία και την δημοκρατία, στην Άγκυρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι υπεύθυνος αυτού του μακελειού του λαού που συγκεντρώθηκε για να εκφράσει με ειρηνικό τρόπο τα αιτήματά του για «Ειρήνη και Δημοκρατία». Το τουρκικό φασιστικό κράτος και η σημερινή του κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνοι για αυτή την αιματηρή σφαγή! Πρέπει να αποκαλυφθεί και να μη μείνει στο σκοτάδι, ότι το μακελειό που βιώσαμε είναι ένας καινούργιος κρίκος της συνεχιζόμενης κρατικής πολιτικής! Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η ιστορία του τουρκικού κράτους είναι γεμάτη από σφαγές ενάντια στον λαό.
Ο πραγματικός στόχος της δολοφονικής επίθεσης του φασιστικού τουρκικού κράτους ενάντια στον λαό, τους δημοκράτες και τους επαναστάτες, είναι να καταστείλει την αυξανόμενη αντίδρασή τους ενάντια στο τουρκικό φασιστικό κράτος και την «πολιτική του σαραγιού» και να πνίξει στο αίμα το αίτημα του κουρδικού έθνους για ειρήνη. Το τουρκικό κράτος, ακόμη μια φορά αποδεικνύει τον φασιστικό χαρακτήρα του ενάντια στον δίκαιο αγώνα του λαού μας και ο λαός μας πρέπει να δώσει με τον καλύτερο τρόπο την απάντηση που ξέρει! Τα «συλλυπητήρια» και οι «καταδίκες» μετά το μακελειό, από τα φασιστικά στόματα τους χρησιμεύουν για να καλύψουν τα ψέματα και την υποκρισία τους.
Πριν στεγνώσει το αίμα που χύθηκε στο τουρκικό Κουρδιστάν, όντας ακόμη νωπές στην μνήμη μας οι ζωές που χάθηκαν στο Σουρούτς, με το νέο μακελειό δείχνει ακόμη μια φορά ότι το τουρκικό φασιστικό κράτος και η κυβέρνηση του AKP στριμώχτηκαν. Αυτή είναι η αιτία της επιθετικότητας και της σφαγής. Όσο πιο πολύ στριμώχνονται τόσο πιο επιθετικοί γίνονται.
Το κράτος συνθλίβεται κάτω από την πίεση που ασκείται από το προχώρημα του απελευθερωτικού αγώνα του κουρδικού λαού και από τους κλυδωνισμούς που δημιούργησαν οι λαϊκές κινητοποιήσεις στο Gezi. Προσπαθεί να συντρίψει με αιματοχυσίες τα πρωτοπόρα κινήματα επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί να αντέξει τους νέους ξεσηκωμούς. Έτσι στέλνει το μήνυμα σε εκατομμύρια αποδέκτες «μην εναντιώνεστε στο κράτος».
Η επίθεση είναι επίθεση στον αγώνα του λαού για ειρήνη και δημοκρατία. Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη απάντηση, παρά μόνο η ισχυριποίηση αυτού του αγώνα! Απέναντι στις κάθε είδους προσπάθειες να μας τρομοκρατήσουν με τις ενέργειές τους, θα αναβαθμίσουμε τα καλέσματα του αγώνα που είναι η μοναδική απάντηση! Δεν υπάρχει πεδίο ευαισθητοποίησης καλύτερο από το πεδίο των κινητοποιήσεων.
Καλούμε την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να βγουν μπροστά, να σταματήσουν την παραγωγή, να βγουν στους δρόμους απέναντι στο μακελειό και να αγωνιστούν για τους μάρτυρες. Ο φασισμός να ξέρει: Τα συνθήματα των νεκρών δεν θα μείνουν μισά, ο αγώνας δεν θα σταματήσει. Αντίθετα η φωνή μας θα δυναμώσει, ο αγώνας μας θα ισχυροποιηθεί! Η μόνη επιλογή για μας είναι η αντίσταση και ο αγώνας και αυτό θα κάνουμε!
Κάτω το φασιστικό τουρκικό κράτος!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗ ΛΑΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας

Ο φασισμός και ο ιμπεριαλισμός δολοφονούν! Μέτωπο των λαών!
Καταγγέλλουμε τη νέα τεράστιας έκτασης δολοφονική επίθεση στην Άγκυρα των δυνάμεων του φασισμού και του ιμπεριαλισμού ενάντια στους αγωνιζόμενους τούρκικο και κούρδικο λαό, ενάντια στους προοδευτικούς, αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές που προσπάθησαν να διαδηλώσουν στην Άγκυρα. Αποτελεί κλιμακούμενη συνέχεια των εγκληματικών ενεργειών του τούρκικου κράτους και του φασιστικού παρακράτους στο Ντιγιάρμπακιρ και στο Σουρούτς. Έγινε στο φόντο έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε μια περιοχή (Ανατολική Μεσόγειος και Μέση Ανατολή) που δε θέλει πολύ για να μετατραπεί σε συνολικό παρανάλωμα!
Περισσεύει το θράσος των εκπροσώπων του τούρκικου κράτους όταν τολμάνε νε προσπαθούν να στοχοποιήσουν τα ίδια τα θύματα για το έγκλημα. Περισσεύει και η υποκρισία τους καθώς και η υποκρισία των αμερικάνων ιμπεριαλιστών όταν εκφράζουν την ανύπαρκτη λύπη τους για τους πάνω από εκατό νεκρούς. Όταν είναι αυτοί που στοχοποιούν καθημερινά τους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές, όταν είναι αυτοί που έχουν ενεργοποιήσει ένα σχέδιο καθημερινών διώξεων και καταστολής ενάντια στο αντιφασιστικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα των λαών της Τουρκίας και ενάντια στο εθνικό δημοκρατικό κίνημα των Κούρδων.
Πραγματικοί υπεύθυνοι της επίθεσης, όπως μπορεί κάθε νοήμων άνθρωπος να καταλάβει, είναι οι μηχανισμοί του τούρκικου κράτους και παρακράτους παρέα με τους ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους και τους αντιδραστικούς ισλαμοφασίστες συμμάχους τους. Στόχος της επίθεσης είναι η τρομοκράτηση των λαών της Τουρκίας, η καταστολή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κούρδων, η αποστολή μηνύματος υποταγής σε καθέναν που σηκώνει κεφάλι.
Οι αγωνιστές όμως της Τουρκίας και του Τούρκικου Κουρδιστάν έχουν πλούσια αγωνιστική εμπειρία κι έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται από την τρομοκρατία και την καταστολή. Θα βγουν πιο δυνατοί και αποφασισμένοι, θα κάνουν ακόμα πιο μαζικό, δυνατό και μαχητικό το λαϊκό αντιφασιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.
Ο λαός και η νεολαία της χώρας μας πρέπει να καταγγείλουν αποφασιστικά τη σφαγή στην Άγκυρα. Και να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός δυνατό αντιιμπεριαλιστικού, αντιφασιστικού, διεθνιστικού και αντιπολεμικού μετώπου των λαών της περιοχής. Για να τσακιστούν οι φασιστικού τύπου κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί. Για να πεταχτούν έξω από την περιοχή οι ιμπεριαλιστές φονιάδες που παίζουν γεωστρατηγικά παιχνίδια πάνω σε εκατόμβες θυμάτων. Για να σταματήσουν οι διευκολύνσεις και η παραχώρηση ελληνικού εδάφους στους νατοϊκούς φονιάδες.
    • ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ!
• ΚΟΙΝΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ!
• ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
• ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ!

Πηγή: http://www.alfavita.gr/arthron

*************************************************

Επέζησε τελικά ο πατέρας – σύμβολο

 

 Μέσα στον ορυμαγδό κακών ειδήσεων που καταφτάνουν από την Τουρκία, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 97, κι ένα καλό νέο. Αν και πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο Ιτζετίν Σεβίκ, ο 46χρονος δάσκαλος, η φωτογραφία του οποίου, να αγκαλιάζει μία γυναίκα που υποφέρει από τα τραύματά της, έγινε πρωτοσέλιδο σε τουρκικά και όχι μόνο μέσα, πέθανε, τελικώς, διαψεύστηκαν. Ο Σεβίκ επιβίωσε των τραυμάτων του και καλείται τώρα να σηκώσει στην πλάτη του το δράμα της οικογένειάς του, καθώς τόσο η κόρη του όσο και η αδελφή του σκοτώθηκαν.
 Ο τραυματισμένος άνδρας που απεικονίζεται να αγκαλιάζει τη σύζυγό του στην εμβληματική φωτογραφία του Reuters της 10ης του Οκτώβρη είναι ο Ιτζετίν Σεβίκ, ένας δάσκαλος που εργάζεται στη νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα της Τουρκίας. Η γυναίκα που κρατάει στα χέρια του είναι τελικά η σύζυγός του και όχι η κόρη του, όπως αρχικά είχε διαδοθεί στον Τύπο.
Η ιστορία πίσω από τη φωτογραφία, όπως την μεταδίδει η Χουριέτ, είναι η εξής: Ο Σεβίκ πήγε στην Άγκυρα μαζί με τη σύζυγό του Χατίς και την αδελφή του Νιλγκούν να διαδηλώσει για την «ειρήνη». Είχε αφήσει τα δύο παιδιά του στο σπίτι στο Σανλιούρφα, ενώ η κόρη του, Μπασάκ Σιντάρ, που σπούδαζε πολιτικός μηχανικός στην Άγκυρα ήταν μαζί τους. Οι Χατίς και Ιτζετίν Σεβίκ συναντήθηκαν με την κόρη τους, μπροστά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας, όπου αργότερα σημειώθηκε η διπλή έκρηξη.
Ωστόσο, η αγωνία τους για την ειρήνη θα είχε άσχημη κατάληξη. Η κόρη του, Μπασάκ και η θεία της Νιλγκούν, πέθαναν επί τόπου. Ο Ιτζετίν επέζησε με τραύματα, ενώ η σύζυγός του τραυματίστηκε στα μάτια. Μια ημέρα μετά την επίθεση, η οικογένεια γύρισε πίσω στην Σανλιούρφα προκειμένου να κηδέψουν την κόρη και την αδελφή τους και να πενθήσουν.
«Η κόρη μου ήταν στο τέταρτο έτος, στο Πανεπιστήμιο Atilim. Ήρθε να μας βρεί στο σημείο που είχαμε δώσει ραντεβού. Στη συνέχεια μπήκαμε στο χώρο της συγκέντωσης. Το έκαναν αυτό σε μας, στην καρδιά της Άγκυρας. Η θλίψη μας είναι μεγάλη. Το μόνο που θέλω τώρα, είναι να ηρεμήσουν οι ψυχές μας. Η γυναίκα μου είναι προς το παρόν υπό θεραπεία στο νοσοκομείο. Δεν θέλω να πω περισσότερα» είπε ο Σεβίκ, ο οποίος με δυσκολία μίλησε στην τουρκική εφημερίδα.

 

Πηγή: http://tvxs.gr/news/kosmos