Στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου


(Φώτο: Έργο «κραυγή» Ο Σύρος γλύπτης Νιζάρ Αλί Μπαντέρ αποτυπώνει το δράμα των προσφύγων πάνω στην πέτρα-βότσαλο)

«Στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου»

9681810_orig
Έργο «κραυγή» Ο Σύρος γλύπτης Νιζάρ Αλί Μπαντέρ αποτυπώνει το δράμα των προσφύγων πάνω στην πέτρα-βότσαλο

Του Γιώργου Μεριζιώτη

Δεν υπάρχει πιο εύστοχο και συνάμα τραγικό σύνθημα την τελευταία περίοδο, όμως πρέπει να δούμε – μιλώντας συμβολικά-  ότι υπάρχουν δυο ανθρωπότητες, και η Ευρώπη είναι δυο Ευρώπες, και ότι το κάθε κράτος είναι χωρισμένο σε δυο χώρες.

Η πρώτη χώρα είναι: Του μισανθρωπισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της κοινωνικής ανισότητας, του εθνικισμού, του ατομικισμού, του ανταγωνισμού, του “παν μέτρο χρήμα”, της εκμετάλλευσης, του αποκλεισμού, της μισαλλοδοξίας, του σκοταδισμού, του φασισμού, του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού κλπ.

Η δεύτερη χώρα είναι: Του ουμανισμού, του αντιρατσισμού,της φιλοξενίας, της κοινωνικής ισότητας, του διεθνισμού, της αλληλεγγύης, του “παν μέτρο άνθρωπος”, της αμοιβαιότητας, της συνεργασίας, της ανεκτικότητας , του διαφωτισμού, της ελευθερίας, της άμεσης δημοκρατίας κλπ.

Μιλώντας με – όρους συμβατικούς – εδώ και αιώνες την πολιτική “πλειοψηφία” έχουν σε κάθε κράτος και στην Ευρώπη αυτοί της πρώτης χώρας, ο ουμανισμός και ο διαφωτισμός δεν μπόρεσαν και εμποδίστηκαν από την αντίδραση να ολοκληρώσουν το έργο τους, αυτό του εξανθρωπισμού του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες-κράτη και ιδιαίτερα αυτές του αναπτυγμένου βορά* και της ανατολής, οι κυβερνήσεις των οποίων διαγκωνίζονται ποιες θα υψώσουν φράχτες για να εμποδίσουν την διέλευση των προσφύγων και μεταναστών “πιεζόμενες” (όπως λένε) από τους ψηφοφόρους της “πρώτης χώρας” τους ενδίδουν σε έναν αντεστραμμένο αντισημιτισμό του παρελθόντος και του μέλλοντος , γιατί τι άλλο από αντεστραμμένος αντισημιτισμός είναι ο αντι-προσφυγισμός, ο αντι-μεταναστευτιμός και ο αντι-ισλαμισμός; Χρησιμοποιώντας τους ισλαμοφασίστες σκοταδιστές ως πρόσχημα θέλουν να ξεχάσουμε ότι, ο σκοταδιστικός ολοκληρωτισμός του φασισμού – ναζισμού γεννήθηκε και θριάμβευσε στην καρδιά της χριστιανικής Ευρώπης, ότι οι εν πολλοίς δημοκράτες κυβερνήτες της δύσης είχαν- έχουν αναδείξει ή στηρίξει πάσης φύσεως δικτατορίες και απολυταρχισμούς ανά την υφήλιο.

Ο δικός μας κυβερνήτης της “πρώτης φορά αριστεράς” ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους πνιγμένους πρόσφυγες ενήλικους και παιδιά στο Αιγαίο λέει ότι η πολιτισμένη Ευρώπη πρέπει να αναλάβει το καθήκον της, δεν παίρνει την πρωτοβουλία – ευθύνη να ανοίξει μια δίοδο στον φράχτη του Εβρου ώστε να περάσουν οι πρόσφυγες και να σταματήσουν οι πνιγμοί ( ευρωπαϊκές – κρατικές δολοφονίες) των προσφύγων, φοβούμενος μην κατηγορηθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους κάνει επικλήσεις ανθρωπισμού στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, που η κάθε μια πράττει ανάλογα για το συμφέρον της που είναι πρώτα και κύρια οικονομικό (“παν μέτρο χρήμα”) και διανθίζεται με όρους όπως “γεωπολιτικό συμφέρον”, λέω για κροκοδείλια δάκρυα γιατί η κυβέρνηση της “πρώτης φορά αριστεράς” φοβούμενη στο εσωτερικό την “πρώτη χώρα” και τους Ευρωπαίους εταίρους μένει σε λεκτικές διακηρύξεις συμβάλλοντας έτσι στην δολοφονία ανθρώπων με τους συνεχιζόμενους πνιγμούς στο Αιγαίο.

Η ευρωπαϊκή ένωση παρά τις επανειλημμένες διαβουλεύσεις έχει αποτύχει να δώσει μια λύση στο πρόβλημα, επίσης και η λεγόμενη “διεθνής κοινότητα” μέσω των διεθνών οργανισμών ΟΗΕ κλπ έχουν αποτύχει και αυτοί και οι πνιγμοί συνεχίζονται. Ένας ειλικρινής ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την καταισχύνη των κυβερνήσεων άλλα και την αλληλεγγύη των εθελοντών και μη- κυβερνητικών (δεν εννοώ ΜΚΟ) οργανώσεων γιατί μόνο αυτές δίνουν χέρι βοηθείας, ανακούφισης και αλληλεγγύης.

Όλοι στον Εβρο να γκρεμίσουμε τον φράχτη του αίσχους.

Σημειώσεις:

*) Δεν συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο αλλά δείτε τις στατιστικές και βγάλτε τα συμπεράσματα σας,

Το 86% των προσφύγων φιλοξενούνται από τις φτωχότερες χώρες

Δείτε επίσης:

Η προπαγάνδα και το Δυτικό σύμπλεγμα ανωτερότητας στα ΜΜΕ

Πρόσφυγας: Συγκινητικός ως νεκρός, ανησυχητικός ως «ταραξίας» 

Ο ρόλος των ΗΠΑ στο προσφυγικό δράμα

Δημοσκόπηση: Τι σκέφτονται οι Έλληνες για τους πρόσφυγες 

Oταν οι Ελληνες πρόσφυγες έβρισκαν καταφύγιο στη Συρία

Η δήλωση ενός πιτσιρικά από την Συρία, γροθιά στο στομάχι του κάθε Ευρωπαίου.

13χρονος από τη Συρία: Σταματήστε τον πόλεμο και κανείς δεν θα θέλει να έρθει στην Ευρώπη [Βίντεο]

Ο χάρτης της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

Λένε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις

(Χιλιάδες εικόνες φρίκης πόσες λέξης είναι;)

Τα συναισθήματα είναι ή δεν είναι πανανθρώπινα;

183031-182885-imgprosfygas
Καλοκαίρι στην Μυτιλήνη (κάντε κλικ πάνω στις φώτο για μεγέθυνση)

188250-15846868Στο βλέμμα πάντα αποτυπώνετε ο τρόμος

186796-prosfygasimg«Κοιμούνται γιατί πια μπορούν να ονειρευτούν»

Η φωτογραφία δείχνει ένα πρόσφυγανα κοιμάται αγκαλιά με το παιδί του, σε μια ψάθα, στην πλατεία Βικτωρίας.

182743-kwsΟ φωτογραφικός φακός του αμερικανικού δικτύου NBC απαθανάτισε την προσπάθεια μιας ομάδας μεταναστών, να φτάσουν στις ακτές της Κω με μια φουσκωτή βάρκα με κουπιά, περνώντας μπροστά από ένα υπερπολυτελές γιοτ, φυσικά ο κάτοχος του δεν υπόκεινται σε συνοριακούς αποκλεισμούς

187049-prosfygeskentrikiΕπίθεση εν πλω από μια ομάδα πέντε ακροδεξιών κουκουλοφόρων δέχτηκαν 4 φουσκωτές βάρκες με πρόσφυγες, ανοιχτά, της θαλάσσιας περιοχής του Μολύβου, στη Λέσβο. Σύμφωνα με το Lesvosnews οι ακροδεξιοί προσέγγισαν τις βάρκες των προσφύγων με ένα ταχύπλοο και κατέστρεψαν τις μηχανές τους. Το αποτέλεσμα ήταν οι βάρκες να μείνουν ακυβέρνητες με κίνδυνο να ανατραπούν.

cae01169bb805b8196a9c6b591ac898bb47ef009.820.457.c6bb776095dbe4c7288b6aaa131fd539326bb255Η αθλιότητα της φασίστριας-ρατσίστριας Ουγγαρέζας οπερατέρ, βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα με μικρό παιδί! [Βίντεο]

1827383Καραβάνια μεταναστών: Ένα ανθρώπινο ποτάμι προς μια καλύτερη ζωή [Βίντεο]

183894g-turkeyiΗ εικόνα του τρίχρονου Αϊλάν που «σόκαρε» την παγκόσμια κοινότητα, ε και ;

Το έγκλημα έγινε ρουτίνα; Συνηθίσαμε τον θάνατο;

Γίναμε πτωματολάγνοι;

pnigmosthalassa1445066621

Δύο μήνες… Εβδομήντα έξι Αϊλάν

Τουλάχιστον 76 παιδιά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε δύο μήνες σε ναυάγια προσφύγων στο ανατολικό Αιγαίo. Παρά την επιδείνωση του καιρού, οι προσφυγικές ροές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση, με χιλιάδες ανθρώπους να αναζητούν μια καλύτερη ζωή και τον μακάβριο κατάλογο να αυξάνεται συνεχώς.
Η οργάνωση Save The Children προειδοποιεί πως καθώς μεγάλος αριθμός προσφύγων συνεχίζουν τα ταξίδια απόγνωσης κατά τους χειμερινούς μήνες ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο πάνω από 500.000 πρόσφυγες έφτασαν στα ελληνικά νησιά. Το 23% ήταν παιδιά, πολλά από αυτά βρέφη, που δεν μπορούν ούτε να κολυμπήσουν.

188622-prosfygesiiikentriki

187489-imgkentriki

Η φωτογραφία είναι από το τελευταίο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου, όπου τουλάχιστον επτά άνθρωποι, στην πλειονότητα γυναίκες και παιδιά – μεταξύ αυτών και ένα βρέφος -, έχασαν τη ζωή τους. Ένας βατραχάνθρωπος μεταφέρει τη σωρό του παιδιού που πνίγηκε μαζί με ακόμη τρία παιδιά, δύο γυναίκες και έναν άνδρα. Την ίδια στιγμή στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιούν μια ακόμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, όπου και πάλι απλώς θα διαπιστώσουν ότι «χρειάζεται λύση». Μέχρι τότε, όπως χτές, όπως σήμερα, έτσι και αύριο, όλοι θα μιλούν για μια.. νέα «τραγωδία».

«Υγρός τάφος» το Αιγαίο
image.ashxΠροσοχή – Ακολουθούν σκληρές εικόνες

188171-downloadΈνα ανόητο και αφελές δελφίνι συνοδεύει πρόσφυγες στη Λέσβο, μη κατανοώντας από σύνορα και εθνικισμούς.

0f6984d93393387e52ea884c7ca0fd9323-696x388Γιαγιά πρόσφυγας, 105 ετών, περπάτησε 20 μέρες για να φτάσει στην Ευρώπη [BINTEO]

ss-141016-twip-06.nbcnewsΗ εποχή των περιφράξεων άρχισε πάλι, μόνο που αυτή την φορά δεν περιφράζουν πρόβατα η γελάδια αλλά ανθρώπους.

mYHRAΟ φράκτης του Έβρου μήκος 12 χιλιομέτρων στα σύνορα με την Τουρκία

52583-fraxtis31 Οκτ 2015 Λέσβος

Τα κύματα στο Αιγαίο είναι μανιασμένα από τους ισχυρούς ανέμους που κατά τόπους φτάνουν και τα 9 μποφόρ. Κανένα όμως πρόβλημα δεν υπάρχει για τους αδίστακτους Τούρκους δουλέμπορους που δεν διστάζουν καθόλου να στοιβάζουν αθώα παιδάκια, γυναίκες και υπερήλικες σε σαπιοκάραβα και να τους στέλνουν σε ταξίδια θανάτου, καθώς τις περισσότερες φορές οι βάρκες αυτές αποδεικνύονται πλωτά φέρετρα.
Η κάμερα του LesvosNews.gr βρέθηκε σε μία ακτή ανάμεσα στη Σκάλα Συκαμινιάς και την Εφταλού και σε δέκα μόνο λεπτά έφτασαν εκεί από τα Τουρκικά παράλια έξι βάρκες με περισσότερους από 300 μετανάστες.
Δείτε το σχετικό βίντεο:  metanastes afixeis wmv teliko
Η φρίκη στην Συρία δεν έχει τέλος,  άμαχοι σε κλουβιά χρησιμοποιούνται σαν ανθρώπινη ασπίδα από το ισλαμικό χαλιφάτο, και μετά λένε για τους πρόσφυγες, ειδικά οι κυβέρνησής των Αμερικάνων, Βρετανών, Γερμανών, Γάλλων που στήριξαν και χρηματοδότησαν τους ισλαμο-φασίστες του χαλιφάτου και των ταλιμάν για να φέρουν την δημοκρατία στην Συριά, την Λιβύη και το Αφγανιστάν.
 

Σύρος γλύπτης αποτυπώνει το δράμα των προσφύγων πάνω στην πέτρα -βότσαλα της θάλασσας σαν εκείνα που στις παραλίες ξεβράζονται οι πνιγμένοι.

newego_LARGE_t_901_106711380_type13063Δείτε εδώ την συνέχεια: Έργο «κραυγή»