Επιμέλεια δημοσίευσης – σχόλιο : Γιώργος Μεριζιώτης
Σχόλιο
Δημοσιεύω αυτή την είδηση για να δείξω ότι ο θάνατος παραμονεύει παντού.
Δεν υπάρχει πιο καταστροφικό και σοβινιστικό είδος πάνω στον πλανήτη από τον άνθρωπο , τι και αν υπάρχει μια μειοψηφία ανθρώπων που προσπαθεί να διαφυλάξει τη ζωή και την υγεία του πλανήτη γη, αφού η πλειοψηφία δρα καταστροφικά ή αδιαφορεί και νοιάζεται μόνο για την πάρτη της.
Με το αυτοκίνητο σαν δρεπανοφόρο άρμα θερίζει και όποιον πάρει ο χάρος, είτε είναι άνθρωπος, είτε ζώο, γιατί είναι ο κυρίαρχος του πλανήτη.
Αυτά τα ελεεινά υποκείμενα είναι και χριστιανοί (αν και πλησιάζει το πάσχα τους) και σαν χριστιανοί είναι συνεπείς σε αυτό:
{…} καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς. {…} Γένεση 1:28
Έτσι που να μην μείνει ζώο, πουλί και ψάρι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, δείτε:
Θλιβερό θέαμα: Γέμισε νεκρά χελιδόνια η Αργολίδα – Πώς εξηγείται το φαινόμενο
Τα χελιδόνια, σύμβολο της άνοιξης ήρθαν και φέτος στην πατρίδα μας φέρνοντας την άνοιξη, όπως η φύση τα έχει προικίσει να προβλέπουν. Ήρθαν από ξένους τόπους να ζήσουν εδώ, να φτιάξουν τις φωλιές τους, να δημιουργήσουν την οικογένεια τους και να μας συντροφέψουν μέχρι τον Οκτώβριο που θα ξαναφύγουν για την δεύτερη πιο ζεστή τον χειμώνα πατρίδα τους.
Ενώ όμως τα χελιδόνια ήρθαν στην ώρα τους, είναι βέβαιο ότι δεν γνώριζαν ότι ο άνθρωπος με την δράση του επεμβαίνει στο περιβάλλον και μετατρέπει την συμπεριφορά της μητέρας φύσης.
Έτσι φέτος στην Ελλάδα ο Απρίλιος είναι πιο κρύος από τον Φεβρουάριο. Τα χελιδόνια ήρθαν απροετοίμαστα για τόσο κρύο καιρό. Οι αέρηδες πάλι είναι δυνατοί και αυτά ακόμη δεν έχουν ούτε ισχυροποιηθεί, ούτε καν φτιάξει τις φωλιές τους. Μόνος τρόπος για να ζεσταθούν και να αντισταθούν στους αέρηδες είναι να μην πετάνε και να βρουν ένα πιο ζεστό σημείο.
Τα χελιδόνια λοιπόν δεν πετούν, κατεβαίνουν στο έδαφος και κάθονται μάλιστα σε ένα πιο ζεστό σχετικά σημείο, που αυτό είναι η άσφαλτος. Θα μπορούσε αυτή η τακτική να τα σώσει από το κρύο και από τον αέρα αν ήξεραν ακόμη κάτι, που δυστυχώς δεν γνωρίζουν.
Στην γη κινούνται τα αυτοκίνητα και μάλιστα στην άσφαλτο και τους μεγάλους δρόμους τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Οι οδηγοί τρέχουν χωρίς να τους πολυνοιάζει αν στο οδόστρωμα είναι μικρές και ανήμπορες ψυχούλες. Το αποτέλεσμα θλιβερό και τραγικό μαζί.
Τα αυτοκίνητα πατάνε τα χελιδόνια. Ζευγάρια χελιδονιών χωρίζουν. Όπως βλέπουμε και στις φωτό και το βίντεο της ανάρτησης πολλές περιπτώσεις το αυτοκίνητο πατά το ένα από τα δύο μέλη του ζευγαριού. Το άλλο τι να κάνει; Κάθεται δίπλα στο ταίρι του και θρηνεί…