Του Γιώργου Μεριζιώτη
Η αστική δημοκρατία αυτή που τρέφει λάγνεια και ένα μεγάλο κομμάτι της αριστεράς ειναι ένα καθεστώς διαρκούς απειλής, ένα διαρκές καθεστώς έκτακτης ανάγκης . Ο μύθος ( στις μέρες μας φενάκη) ότι η δικαιοσύνη ειναι και πρέπει να ειναι ανεξάρτητη και ότι πρέπει να ισχύει η διάκριση των εξουσιών ειναι μια φαντασίωση του Μοντεσκιέ.
Έγραφα σχετικά:
{…} Στο σχήμα 1α σκόπιμα απουσιάζει η δικαστική εξουσία η οποία είναι συμπλήρωμα και όχι ιδιοσύσταση της αστικής κυριαρχίας. Η δικαστική εξουσία είναι η θεραπενίδα της κυβερνητικής – εκτελεστικής εξουσίας, η περίφημη διάκριση των εξουσιών, είναι μια συμπαιγνία παραπλάνησης των αστών και μια φαντασίωση του Μοντεσκιέ, που ποτέ δεν ίσχυσε – ισχύει στο αστικό καπιταλιστικό δικαιακό – πολιτειακό καθεστώς. Καθεστώς που δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως η καρδιά του (ιδιαιτέρα του δυτικού), αναβρίσκεται στο ρωμαϊκό δίκαιο.
Αυτό το γελοίο παιχνίδι που λέγετε διάκριση των εξουσιών δεν ίσχυσε ποτές, γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία μέσω της βουλής (νομοθετικό σώμα) που κατέχει την πλειοψηφία νομοθετεί και η ίδια κυβέρνηση (εκτελεστική εξουσία) εφαρμόζει ή εφαρμόζει κατά το δοκούν τους νόμους. Η περίφημη ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι η διεκπεραίωση ενός δίκαιου που παράγετε από τις κυβερνήσεις όχι μόνο γιατί αυτό το δίκαιοι παράγετε από τους ισχυρούς ή για λογαριασμό τους για να το επωμίζονται οι ανίσχυροι. {…} (1)
Αυτά τα καθάρματα της χρυσής αυγής, όσοι φυλακιστούν, το πολύ να κάτσουν στην φυλακή 2- 3 χρόνια, αφήστε που με τον νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ (όταν ήταν κυβέρνηση) δεν χάνουν τα πολιτικά τους δικαιώματα και μπορούν να ξανά θέσουν υποψηφιότητα για πολιτικά αξιώματα.
Δεν θα ασχοληθώ περισσότερο γιατί με απασχολεί ότι : η εγχώρια αλλά και η παγκόσμια περιρρέουσα κοινωνική ατμοσφαίρα τείνει προς τον φασισμό – ρατσισμό και η χρυσή αυγή ειναι- ήταν μια παρανυχίδα της. (2)
Σημειώσεις:
1 ) Για την δημοκρατία δείτε αυτό το μικρό πολιτικό δοκίμιο μου:
Η δημοκρατία τους, η νεωτερικότητα και το πολιτικό ψέμα
2) Το νέο πρόσωπο της Ακροδεξιάς τo «Ταυτοτικό κίνημα»
Επίσης δεν ξεχνώ από ποια γενιά προέρχομαι και σας αφιερώνω αυτό το τραγούδι.
Γενιά του Χάους | Μπασταρδοκρατία
Δικαιώματα που ξέρατε τώρα δεν υπάρχουν
υπάρχει μια σκατοζωή και μια τυφλή υπακοή
με την εκμετάλλευση και τον ηλίθιο φόβο
οι μαλάκες αρχηγοί σου γαμάνε την ψυχή.
Δεν είναι δημοκρατία, δεν είναι ελευθερία
είναι μόνο μια μπασταρδοκρατία.
Παντού λογοκρισία και βρώμικες παγίδες
συνέχεια σε ελέγχουν ακόμα και όταν φτύνεις
ψέματα σου λένε για αγάπη και ειρήνη
και στο φαΐ σου ρίχνουν μισό κιλό στρυχνίνη.
Ως πότε θα ανεχόμαστε στη μάπα να μας φτύνουν
και θα τους αφήνουμε το μέλλον μας να σβήνουν;
Συνέχεια μας κτυπούν στις φυλακές μας ρίχνουν
μα ότι και να κάνουν το στόμα δε μας κλείνουν. Ποτέ!
Για ποια ελευθερία μιλάμε;
Για ποια δημοκρατία μιλάμε;
Εμείς μιλάμε μόνο για μια
Mπασταρδοκρατία!
Γενιά του Χάους 1984 | Δίσκος: «Διατάραξη Kοινής Hσυχίας» |