Επιβεβαίωση: «Η καταδίκη της χρυσής αυγής και η νίκη της δημοκρατίας!»

Σε επιβεβαίωση τον όσων έγραψα εδώ:

Η καταδίκη της χρυσής αυγής και η νίκη της δημοκρατίας!

Δείτε αυτό:

Παπαδάκης: Μόνο 34 μήνες στη φυλακή οι χρυσαυγίτες εξαιτίας του παλιού ποινικού κώδικα

Λιγότερο από τρία χρόνια αναμένεται να μείνουν στη φυλακή οι καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης, πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Αυτό αποκάλυψε την Πέμπτη στο OPEN ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Κώστας Παπαδάκης. Όπως εξήγησε, το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τελέστηκε πριν από την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα και ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες.

Αυτό σημαίνει κατά τον κ. Παπαδάκη, ότι οι καταδικασθέντες θα εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους από την οποία αφαιρείται βέβαια και ο χρόνος κατά τον οποίο έμειναν προφυλακισμένοι. «Το αδίκημα είναι πριν από την ισχύ του νέου ποινικού κώδικα, έτσι εφαρμόζονται οι διατάξεις του παλαιού που είναι ευνοϊκότερες. Έτσι μιλάμε για το 1/3 της ποινής συν την προφυλάκιση. Μιλάμε πλέον για 34 μήνες στο διευθυντήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Παπαδάκης.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι δικάζονται πάντοτε με βάση την αρχή του ευμενέστερου νόμου ο οποίος ίσχυε κατά την τέλεση ή μετά την τέλεση του αδικήματος για το οποίο έχουν κατηγορηθεί. Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ότι σε περίπτωση πρόσκαιρης κάθειρξης (όχι ισόβιας δηλαδή) ο καταδικασθείς θα εκτίει τα 3/5 της ποινής του. Ο παλαιός αντιθέτως προέβλεπε ότι εκτιταίο είναι το 1/3 της ποινής. Στην προκειμένη περίπτωση, φαίνεται πως οι καταδικασθέντες ως διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης θα εκτίσουν την ποινή τους με βάση τον ευμενέστερο για τους ίδιους νόμο, ο οποίος ίσχυε κατά την περίοδο τέλεσης του αδικήματος. Επομένως θα εκτίσουν το 1/3 των 13 ετών κάθειρξης που τους έχουν επιβληθεί.

Ο Κώστας Παπαδάκης εξέφρασε παράλληλα τη δυσαρέσκειά του για τις ποινές των υπολοίπων κατηγορουμένων. «Είναι υπερβολικά χαμηλές οι ποινές για τους άλλους. Υπάρχει ο κίνδυνος να αφεθούν ελεύθεροι και να παραδοθούν στην ατιμωρησία, 30 με 40 κατηγορούμενοι. Τελικά η φυλακή για ποιον είναι; Για την καθαρίστρια;» σημείωσε σκωπτικά.

Κλείνοντας ο κ. Παπαδάκης δήλωσε ότι πιθανότατα θα προσφύγει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών μετά τη λήξη της δίκης για να ασκηθεί έφεση κατά το σκέλος που αφορά τις ποινές των δραστών της υπόθεσης των Αιγυπτίων ψαράδων. «Θα κάνουμε έφεση να δικαστεί από την αρχή η υπόθεση των Αιγύπτιων ψαράδων για μεγαλύτερες ποινές» είπε.

Πηγή: tvxs.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s