Διαδικτυακή βραδιά για την υπόθεση Ασάνζ και τις διεθνείς συνέπειές της

Με βασικό μέλημα την ελευθερία του Τύπου και του λόγου και με στόχο την κινητοποίηση της ελληνικής κοινής γνώμης για το φλέγον ζήτημα της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ, ε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τα ανθρώπινα και ατομικά δικαιώματα, δύο πολιτιστικές ομάδες διοργανώνουν μια διαδικτυακή εκδήλωση με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση του ελληνικού κοινού.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα – Compagnie Erinna, με έδρα το Παρίσι καιη Πολιτιστική ομάδα Αrt Attack, από τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας GREECE for ASSANGE, υπέρ του Τζούλιαν Ασσάνζ, του βραβευμένου Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη των Wikileaks, που βρίσκεται φυλακισμένος στο Λονδίνο, διοργανώνουν την εκδήλωση «Η Υπόθεση Τζ. Ασσανζ, προϋπόθεση για την Ελευθερία όλων μας», που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά (https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom),  Σάββατο, 28 Νοέμβρη 2020, από 6-9 μ.μ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Aναστασία Πολίτη – Επιστημονική συνεργάτης, Σκηνοθέτης- Ηθοποιός, από την Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα – Cοmpagnie Erinna (Paris) και Greece for Assange, και η Ελένη Καρασαββίδου- ΕΔΙΠ Παν/μίου Ιωαννίνων, αρθρογράφος.

Πρόλογο θα κάνει η ηθοποιός Δήμητρα Σύρρου, που θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο του Assange

Οι θεματικές της εκδήλωσης είναι οι εξής:

1. Υπόθεση Ασάνζ: Η ελευθερία του τύπου σε εποχές εγκλεισμού: 6.10-7.30 μμ

Συντονισμός: Aναστασία Πολίτη και Ομιλητές: Σπύρος Σουμερλίδης, Κontra Channel και omegapress.gr, Αρης Χατζηστεφάνου, Ιnfowar, Iωάννα Κλεφτόγιαννη, Sputnik.

2. Οι ηθικές, πολιτικές και ψυχολογικές παράμετροι μιας υπόθεσης που συντάραξε τον κόσμο: 7.30-8.15

Συντονισμός: Ελένη Καρασαββίδου και Ομιλητές: EmilyBatlin, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Αυστραλίας για την Υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ, Ευδοκία Ελευθερίου, κλινική ψυχολόγος, Λαμπρινή Θωμά, Τhe Press project

3. Υπόθεση Ασάνζ: Nομικές επιπτώσεις μιας υπόθεσης που ενδέχεται ν’ αλλάξει τον κόσμο: 8.15-9.00 μ.μ.

Συντονισμός : Aναστασία Πολίτη και Ομιλητές: Kώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη ΧΑ, Νiki Konstantinidi, Ελληνοαυστραλή νομικός, Μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αυστραλίας και της Β. Ιρλανδίας, ομάδα στήριξης Αυστραλίας, Ναταλία – Αγγελική Αδαμοπούλου, δικηγόρος Αθήνας.

Πηγή: https://thepressproject.gr/mia-syzitisi-gia-tin-ypothesi-asanz

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s