Διαδικτυακή εκδήλωση για συντονισμό δράσεων υπέρ του Ασάνζ

Σε νέα διαδικτυακή συνάντηση για ενημέρωση και συντονισμό δράσεων σήμερα, 7.00 – 8.30 μ.μ., μας προσκαλεί η ελληνική Πρωτοβουλία για την απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ, με είσοδο ελεύθερη (στον εξής σύνδεσμο https://meet.jit.si/securefreespeechsecureourfreedom)

Λίγες μέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση να μην επιτρέψει την έκδοση του πως ο ιδρυτής των Wikileaks στις ΗΠΑ, η βρετανική Δικαιοσύνη έκρινε προχθές πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, έως ότου εξεταστεί η έφεση που άσκησε η Ουάσινγκτον.

Η Πρωτοβουλία θεωρεί μια πρώτη νίκη την πρώτη απόφαση αλλά σημειώνει πως η αμερικάνικη πλευρά έχει στη διάθεσή της δεκατέσσερις μέρες από σήμερα ώστε να κάνει έφεση αναφέροντας το εξής:

«Όπως μας ενημερώνουν μέλη της ομάδας νομικών συμβούλων του Ασάνζ και της διεθνούς καμπάνιας υποστήριξής του που βρίσκονται στο Λονδίνο, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής δικαστικής αρχής δήλωσε ότι έφεση θα γίνει. Όμως η επιλογή αυτή υπόκειται σε πολιτική απόφαση άνωθεν. Σημειωτέον ότι η υγεία του Τζούλιαν  είναι σε κάκιστη κατάσταση και η σημερινή πανδημία θερίζει στις φυλακές όπου κρατείται. Για τους λόγους αυτούς, προτείνουμε συνεχή επαγρύπνηση και όχι επανάπαυση καθώς και τέταρτη διαδικτυακή εκδήλωση- συζήτηση με το κοινό».

Οι διοργανωτές τονίζουν χαρακτηριστικά πως «η ελευθερία του λόγου και του τύπου και η εξασφάλιση της ερευνητικής δημοσιογραφίας μέσα από την υπεράσπιση και την άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ παραμένουν καίρια αιτήματα που αφορούν τη ζωή μας και το μέλλον της χειμαζόμενης Δημοκρατίας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s