Απόπειρα λογοκρισίας στο athens.indymedia.org: Η αθώα Νυχτερίδα

Τελικά μετά από δυο μέρες το κείμενο Η αθώα Νυχτερίδα ανέβηκε στο athens.indymedia.org  με αυτόν τον τίτλο: Και είπε η Νυχτερίδα στο δικαστήριο. Οπότε η κατηγορία λογοκρισία στο athens.indymedia.org μετατρέπεται σε απόπειρα λογοκρισίας, αφήνω όμως και την αρχική δημοσίευση  γιατί από την μια και το σχόλιο μου δεν ανέβηκε και άλλο ένα κείμενο του (από –)λείπει, όχι αυτό Στείλανε τον κόσμο για δουλειά για τα κέρδη και έγινε όλεθρος ένα άλλο που απαντούσε στον μπομπ κοβιντάκης  προτού τα χιόνια, και από την άλλη  έχει παρουσιαστή το φαινόμενο κείμενα να δημοσιεύονται και μετά από δυο-τρις μέρες να εξαφανίζονται (διαγράφονται).

Firefox_Screenshot_2022-01-27T14-17-03.338Z

Η αρχική δημοσίευση

Λογοκρισία στο athens.indymedia.org

Σχόλιο- επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

Σχόλιο:

Μου ήρθε μέσω μειλ 25/01/2022  αυτό το μήνυμα:  «Λογοκρισία στο athens.indymedia (Αυτό το κείμενο το έχουμε στείλει επανειλημμένα στο indymedia, εδώ » Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της» το οποίο αρνείται να το δημοσιεύσει, αν θέλετε δημοσιεύστε το)»

Κείμενο το οποίο ο/η συντάκτης του επανειλημμένα το δημοσίευσε στη συζήτηση που γίνεται εδώ: Όταν η Παρισινή Κομμούνα εμβολίαζε μαζικά τον εξεγερμένο πληθυσμό της  και η Διαχειριστική Ομάδα (Δ. Ο Athens IMC ) του athens.indymedia.org το λογοκρίνει και δεν το δημοσιεύει.

Αντίθετα η Διαχειριστική Ομάδα (Δ. Ο Athens IMC ) του athens.indymedia.org αφήνει ασύδοτους διάφορους σχολιαστές τύπου “μπομπ ο κοβιντάκης” οι οποίοι αλωνίζουν το μέσο λοιδορώνταςβρίζοντας και απειλώντας  όποιον/α έχει αντίθετη άποψη, και αλίμονο σε όποιον/α τολμήσει να δημοσιεύσει κείμενο υπέρ του εμβολιασμού το οποίο δεν έχει την προστασία της απενεργοποίησης των σχολίων. Φυσικά αφήνουν και κάποια κείμενα μόνο και μόνο για να μην κατηγορηθούν για μονομέρεια.

Το κείμενο είναι αυτό:

 Η αθώα Νυχτερίδα

Και είπε η Νυχτερίδα στο δικαστήριο

“…δεν ευθύνομαι εγώ για την μετάδοση και την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19),

οι άνθρωποι ευθύνονται που ήρθαν στο σπίτι μου και μου φίλησαν τον κώλο…”

Μπορεί να είναι και οι πιο ήσυχοι, μαζικοί θάνατοι της ιστορίας στην Ελλάδα

Πάνω από 100 νεκροί την ημέρα, αλλά παίζουν – εάν παίξουν – για τρία δευτερόλεπτα στα δελτία ειδήσεων. Μετά το τροχαίο με την Ferrari, μετά τα Rafale, μετά τον βομβαρδισμό αισιοδοξίας για την «επιστροφή στην κανονικότητα». Κανονικότητα με 492 νεκρούς μέσα σε πέντε ημέρες, αλλά δεν εξηγεί κανείς το γιατί. Ούτε ρωτάει –αντί να ρωτήσουν, ενίοτε τα πρωινάδικα μοιράζουν και κόλλυβα . Παίζει να πεθάνουμε στο τέλος όλοι και να μην έχουμε μάθει ποια ήταν η μεγαλύτερη τραγωδία: οι εκατόμβες των νεκρών από τον κορονοϊό ή η απόλυτη αδιαφορία, η αδράνεια και η σιωπή μπροστά στους μαζικούς θανάτους.

Αυτός ο Ιανουάριος είναι ο πιο σκληρός μήνας που έχει ζήσει η Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας. Tην περασμένη Κυριακή το δελτίο της έκτης απογευματινής του ΕΟΔΥ έγραψε 95 νεκρούς από κορονοϊό..

Την Δευτέρα 100, την Τρίτη 106 και χθες φθάσαμε στους 108. Σε πέντε μέρες πέθαναν 492 άνθρωποι, από τις αρχές του χρόνου και μέσα σε 20 ημέρες έχουν φύγει σχεδόν 1.900 άνθρωποι ,και από την αρχή της πανδημίας η Ελλάδα μετράει σχεδόν 23.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών – τις περισσότερες από αυτές μέσα στο τελευταίο τετράμηνο.

Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί αλλά τους συνηθίσαμε. Αντί για ανοσία της αγέλης αποκτήσαμε συναισθηματική ανοσία. Μας είπαν ότι έτσι είναι η ζωή – κι ο θάνατος -, ότι αυτό συμβαίνει παντού, σε όλον τον κόσμο και σ’ όλη την Ευρώπη, το πήραμε τοις μετρητοίς και προχωρήσαμε αμέριμνοι παρακάτω.

Δεν συμβαίνει όμως παντού. Προχθες, για παράδειγμα, η Πορτογαλία με πληθυσμό ίδιο με την Ελλάδα είχε 34 νεκρούς από covid. Η Αυστρία, που επίσης βρίσκεται κοντά στα δικά μας μεγέθη, είχε 14, το Βέλγιο 33 και η Ολλανδία 10. Η Γερμανία, με οκταπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα, είχε 169 θύματα, και η Ισπανία είχε 162.

Η Ελλάδα επίσης, επί τουλάχιστον τρεις συναπτούς μήνες, παραμένει στις πρώτες θέσεις του δείκτη θνητότητας ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλη την δυτική Ευρώπη. Τα τελευταία στοιχεία του Our World in Data, στις 20 Ιανουαρίου έφεραν την Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών:

Η Ελλάδα κατέγραφε 8,73 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, έναντι 6,64 της δεύτερης Μάλτας και 5,68 της τρίτης Ιταλίας. Ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση την ίδια μέρα ήταν 3,92 θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ ο αντίστοιχος δέικτης στην Κύπρο ήταν 4,46, στην Πορτογαλία 3,43, στην Ισπανία στην Σουηδία 2,10 και στην Γερμανία 1,95.

Γι αυτούς τους σκληρούς αριθμούς και δείκτες, ουδείς έχει δώσει ούτε δείχνει πρόθεση να δώσει εξήγηση. Επί μήνες. Η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας λέει, περίπου, ότι «γίνονται έρευνες».

«Διερευνάται και θα υπάρξει και κάποια εξήγηση» είπε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Αλκης Βατόπουλος για το ρεκόρ θνητότητας ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ελλάδα. Και εκτίμησε επίσης ότι μπορεί να παίζει ρόλο η εξάντληση του δυναμικού του ΕΣΥ, όπως και το ότι πολλοί ασθενείς πάνε αργά στα νοσοκομεία.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος είπε πολλά περισσότερα «Η χώρα μου», είπε, « έχει αποτύχει στη διαχείριση της πανδημίας.Δεν υπάρχει άλλη χώρα στηνΕυρώπη στην Αμερική και στον Καναδά, όπου να δέχεται το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να υπάρχουν τόσοι θάνατοι ανά εκατομμύριο, και τόσοι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τόσο μεγάλη υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες».

Και έθεσε το ερώτημα: «Συμβιβαζόμαστε με την έννοια ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ που πεθαίνουν σαν τα σκυλιά στο αμπέλι;».

Κανείς δεν του απάντησε όμως. Ούτε από την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ούτε από την κυβέρνηση. Στην τελευταία, έτσι κι αλλιώς, το ζήτημα της υψηλής θνητότητας δεν θίγεται.

Ν.Λ

ΥΓ. Η κριτική που γίνετε στο δημοσιευτή Μεριζιώτη (αν και απών από αυτή την κουβέντα), και στο κείμενο δεν είναι σε σωστή βάση, έπρεπε να αρχίζει από το εξής και ανεξάρτητα από το είδος της ασθένειας και του εμβολίου την εποχή της κομμούνας. Οι κομμουνάροι αν και μετά απο 10 μέρες θα πέθαιναν, θα τους εκτελούσαν εμβολίαζαν τον πληθυσμό !!! από εκεί πρέπει να ξεκινάει η κριτική, από αυτό που λέει η θρησκεία μας «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης», γιατί στην τελική μελλοντικά θα έχουμε πεθάνει όλοι/ες (ειρωνεία).

*********************************

Δείτε και εδώ:

Σχετικά με δημοσιεύσεις στο athens.indymedia.org 

1 Comments

Σχολιάστε