Ελλάδα:Η Ιατρική των V.I.Ps.

Σχόλιο επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

Σχόλιο: 

Στα περισσότερα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ υπάρχει μια πτέρυγα για ασθενής  V.I.Ps. μακριά από τα βλέμματα των κοινών θυτών και της μλέμπας.

Όσες αριστερές κυβερνήσεις έρθουν και παρ΄έρθουν η ταξικότητα στα δημόσια νοσοκομεία θα ζει και θα θριαμβεύει, αυτή κατάσταση είναι απόρροια της ταξικής  και ιεραρχικής κοινωνίας του κράτους και του καπιταλισμού, μη παραμυθιαζόμαστε ότι ενδεχομένως μια αριστερή  κυβέρνηση θα αλλάξει την κατάσταση. Στην προκείμενη περίπτωση έχουμε έναν κρατικό καπιταλισμό με την έννοια ότι, ο ιδιωτικός νοσοκομειακός τομέας δεν είναι τόσο υψηλών προδιαγραφών σε ζητήματα υψηλής εξειδικευμένης ιατρικής.

Τις περισσότερες φορές η ιατρική δαπάνη σε αυτές τις πτέρυγες καλύπτετε από το κράτος, εδώ έρχεται να επιβεβαιωθεί με έναν εκκωφαντικό τρόπο ότι: Το κράτος και τα αφεντικά ζουν εις βάρος του δημοσίου, της κοινωνίας των πολλών, δηλαδή εμάς των από κάτω.

Υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας η  ιατρική των V.I.Ps. άλλα αυτό δεν με απασχολεί γιατί είναι γνωστότατο ότι, στον καπιταλισμό έχεις υγεία όση μπορείς να πληρώσεις.

Σχόλιο του Παναγιώτη Χούπα – Ιατρού Παθολόγου

Έλεος! Μην πέφτετε άλλοι από τα σύννεφα! Είμαστε και κόσμος από κάτω!

Επειδή το θέμα για τις κενές κλίνες ΜΕΘ που είναι ρεζερβέ για VIPs ξανάνοιξε και οι εξουσίες (και οι τέσσερις) πέφτουν (πάλι) από τα σύννεφα, θα κάνω κάτι που σιχαίνομαι.

Θα επαναλάβω αυτούσιο ένα κείμενο γραμμένο πολλά χρόνια πριν, όταν το διαδίκτυο ήταν στα σπάργανα. Όσοι είχαν λάβει, τότε, το αρχικό κείμενο, είχαν αρνηθεί να το δημοσιεύσουν στον γραπτό Τύπο. Οι δικαιολογίες ήταν: α) «όχι τώρα» όταν τύχαινε να νοσηλεύεται κάποια διασημότητα και β) «είναι ανεπίκαιρο», όταν όλες οι διασημότητες «υγίαιναν»!

Ακολουθεί το αρχικό κείμενο.

Η Ιατρική των V.I.Ps.

Του Παναγιώτη Χούπα – Ιατρού Παθολόγου

Αν το γνωρίζετε ή, έστω, το υποψιάζεστε, επιτρέψατέ μου να το επιβεβαιώσω. Αν όχι, επιτρέψατέ μου να σας το κάνω γνωστό:

Οσάκις κάποιος «σπουδαίος» συμπολίτης μας ασθενεί, η ιατρική κακοποιείται. Μαζί της και η λογική, η ηθική και η αξιοπρέπεια. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ αναγνώστες δεν θα χρειαστούν εξηγήσεις, για τους απλούς όμως ανθρώπους ακολουθεί σύντομη αλλά περιεκτική ανάλυση.

Επιχειρώ εδώ να ορίσω, την «Ιατρική των V.I.Ps (διασημοτήτων)».

Πρόκειται για κλάδο της ιατρικής επιστήμης, για τον οποίο ματαίως θα αναζητήσετε πληροφορίες σε λεξικά, εγκυκλοπαίδειες και συγγράμματα (ειδικά και μη). Ασχολείται αποκλειστικά με ασθενείς «διασήμους», ανεξαρτήτως του λόγου που τους κατέστησε τοιούτους: από πολιτικούς και μεγιστάνες του χρήματος, έως σκυλοπόπ αοιδούς και σέξι-τρέντι-ουάου μοντέλες. Ασκείται αποκλειστικά από γιατρούς «διασήμους» (όμοιος ομοίω…) κυρίως καθηγητές της Ιατρικής, διευθυντές δημοσίων, ιδιωτικών (συμπεριλαμβανομένων των μασκαρεμένων σε «δημόσια υπό ειδικό καθεστώς» ιδιωτικών) νοσοκομείων και πρωτοκλασάτους ιδιώτες της «πιάτσας» (προσοχή, οι παραπάνω ιδιότητες συχνότατα συνυπάρχουν, ανά δύο ή ανά τρεις, στον ίδιο γιατρό-V.I.P).

Τόποι εξάσκησής της, τα μη προσβάσιμα στους μη-V.I.Ps μονόκλινα δωμάτια των προαναφερθέντων νοσηλευτηρίων, οι χλιδάτες παραλλαγές αυτών (σουίτες, λουξ κτλ) και οι δυσθεώρητες έως αόρατες για τους κοινούς θνητούς κλίνες εντατικής θεραπείας. Άπαντα τα ανωτέρω τελούν φαίνεται εν αφθονία για τους ασθενείς-V.I.Ps, αφού τους είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή (όπως στον κινηματογράφο, όπου ο πρωταγωνιστής βρίσκει αμέσως ταξί), μαζί με όλα τα πανάκριβα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, τα φάρμακα που για τους άσημους είναι «υπό περιορισμόν» και… και….

Τρόπος εξάσκησής της; Δεν υπάρχουν κανόνες. Ή μάλλον υπάρχει ένας και απαράβατος: όλοι πρέπει να μείνουν ευχαριστημένοι. Ο ασθενής-V.I.P, οι συν αυτώ (παρατρεχάμενοι του V.I.P, άλλοι V.I.Ps που σπεύδουν προς συμπαράσταση και δωρεάν διαφήμιση, μαρκουτσοφόροι ρεπόρτερς κτλ) και φυσικά το φιλοθεάμον κοινό.

Για δεοντολογία, φυσικά, ουδείς λόγος: η όλη διαδικασία διεξάγεται ερήμην της.

Όσον αφορά στο αμιγώς επιστημονικό μέρος, τα όσα διαπράττονται (συγγνώμην πράττονται ήθελα να γράψω), δεν πρόκειται ποτέ να διδαχθούν σε φοιτητές και νέους γιατρούς.

Τα πρωτόκολλα, οι αλγόριθμοι, οι διαγνωστικές και θεραπευτικές στρατηγικές και τεχνικές, που οι ίδιοι οι γιατροί-αυθεντίες έχουν συγγράψει, δεν ισχύουν! Βιάζονται (συγγνώμην παραβιάζονται) κατά συρροήν και κατ’ εξακολούθησιν, από αυτούς που κατά τα άλλα απαιτούν την εφαρμογή τους.

Προκειμένου μάλιστα να επιτευχθούν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, ήτοι καταξίωση του θεράποντος ως «θεού και σωτήρος» και ταυτοχρόνως πλήρης ικανοποίηση του ασθενούς και του περί αυτόν συρφετού, εφευρίσκονται και νέες παθήσεις, εγχειρήσεις ή αγωγές, για τις οποίες, περιέργως πώς, μετά τη νοσηλεία τού «διασήμου» κανείς δεν ξανακούει.

Και αν, ο μη γένοιτο, η πολύτιμος υγεία του V.I.P «στραβώσει», θεράποντες και όχλος (από κοινού!), δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φτύσουν κατάμουτρα το «Σύστημα Υγείας», δηλαδή ολόκληρο το κράτος των νεοραγιάδων (άρα και τα μούτρα τους) και να παραπέμψουν τον ασθενή στο εξωτερικό.

Κι αν ο V.I.P έχει κάτι σοβαρό και ανίατο, απ’ αυτά που ούτε οι πραγματικοί γιατροί μπορούν να αντιμετωπίσουν και μας αφήσει χρόνους, κανένα πρόβλημα! Στην παράσταση, η προσποιητή συγκίνηση, η δήθεν αγωνία και τα ψεύτικα χαμόγελα, θα αντικατασταθούν από υποκριτική θλίψη, φτιαχτό θρήνο και τεχνητά δάκρυα. Show να γίνεται, κωμωδία ή τραγωδία αδιάφορο.

Η μόνη «επιπλοκή» που μπορεί να προκύψει στο όλον «δράμα», είναι ο VIP να αποβιώσει λόγω αχρείαστης ιατρικής παρέμβασης σε αστεία ή ανύπαρκτη νόσο, την οποία ο ίδιος, ο θεράπων και τα αρπακτικά της θεαματικότητας προήγαγαν σκόπιμα σε πρώτο θέμα δακρύβρεχτων δελτίων.

Τότε στην «τραγωδία» προστίθεται ενίοτε και έτερο θύμα: η καριέρα του VIP-γιατρού, ο οποίος θα κληθεί έτσι να πληρώσει το τίμημα της κατά φαντασίαν ιατρικής.

Τα υπόλοιπα στοιχεία τής φαρσοκωμωδίας τα γνωρίζετε: κωμικοτραγικές γκάφες, «ιατρικά» ανακοινωθέντα για κλάματα, θεράποντες γιατροί με στυλάκι Αρχαγγέλου, ξερόλες εντατικολόγοι ρεπόρτερς, διαγ(κ)ωνισμοί «επιστημόνων» για μια θέση στα τηλεπαράθυρα, ντουζίνες καθηγητάδων για έναν και μόνο ασθενή, αναγόρευση μετριοτήτων της ημεδαπής ή και της αλλοδαπής σε «θαυματοποιούς» με «μαγικά χέρια», αντιζηλίες, αντεγκλήσεις, φημολογία κτλ. Τσίρκο δηλαδή κανονικό.

Για το θάνατο της επιστήμης και της λογικής, εκφράζω και δέχομαι συλλυπητήρια.

Πηγή: Panagiotis Houpas

Δείτε και αυτό:

ΕΣΥ:VIP ΜΕΘ και ειδικά πανάκριβα φάρμακα για τις ελίτ στην Ελλάδα

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s