Διακήρυξη διεθνιστών κατά του πολέμου στην Ουκρανία:Πολεμος στον πολεμο-Ουτε σταγονα αιμα για το εθνος

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΘΝΟΣ»!

no_war_between_nations_bumpersticker_card-rc1008dcc886e410ea1534a5f6b9235eb_xvuak_8byvr_512Ο αγώνας εξουσίας μεταξύ ολιγαρχικών φατριών στην Ουκρανία απειλεί να κλιμακωθεί σε διεθνή ένοπλη σύγκρουση. Ο ρωσικός καπιταλισμός σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ανακατανομή της ουκρανικής κρατικής εξουσίας για να εφαρμόσει τις μακροχρόνιες ιμπεριαλιστικές και επεκτατικές του φιλοδοξίες στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία όπου έχει ισχυρά οικονομικά, χρηματοπιστωτικά και πολιτικά συμφέροντα.

Στο πλαίσιο του επόμενου γύρου της επικείμενης οικονομικής κρίσης στη Ρωσία, το καθεστώς προσπαθεί να υποκινήσει τον ρωσικό εθνικισμό για να αποσπάσει την προσοχή από τα αυξανόμενα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα των εργαζομένων: μισθοί και συντάξεις φτώχειας, διάλυση της διαθέσιμης υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευση και άλλα κοινωνικές υπηρεσίες. Στη βροντή της εθνικιστικής και μαχητικής ρητορικής είναι πιο εύκολο να ολοκληρωθεί η συγκρότηση ενός εταιρικού, αυταρχικού κράτους βασισμένου σε αντιδραστικές συντηρητικές αξίες και κατασταλτικές πολιτικές.

Στην Ουκρανία, η οξεία οικονομική και πολιτική κρίση οδήγησε σε αυξημένη αντιπαράθεση μεταξύ «παλαιών» και «νέων» ολιγαρχικών φατριών, και η πρώτη που χρησιμοποιήθηκε συμπεριλαμβανομένων των ακροδεξιών και υπερεθνικιστικών σχηματισμών για την πραγματοποίηση κρατικού πραξικοπήματος στο Κίεβο. Η πολιτική ελίτ της Κριμαίας και της ανατολικής Ουκρανίας δεν σκοπεύει να μοιραστεί την εξουσία και την περιουσία της με τους επόμενους με τη σειρά τους ηγεμόνες του Κιέβου και που προσπαθούν να βασιστούν στη βοήθεια της ρωσικής κυβέρνησης. Και οι δύο πλευρές κατέφυγαν σε ανεξέλεγκτη εθνικιστική υστερία: αντίστοιχα, Ουκρανική και Ρωσική. Γίνονται ένοπλες συγκρούσεις, αιματοχυσίες. Οι δυτικές δυνάμεις έχουν τα δικά τους συμφέροντα και φιλοδοξίες και η παρέμβασή τους στη σύγκρουση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αντιμαχόμενες κλίκες των αφεντικών αναγκάζουν, ως συνήθως, να πολεμήσουμε για τα συμφέροντά τους εμάς, τους απλούς ανθρώπους: μισθωτούς, άνεργους, φοιτητές, συνταξιούχους… Κάνοντάς μας μεθυσμένους των εθνικιστικών ναρκωτικών, μας έβαλαν ο ένας εναντίον του άλλου, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε Οι πραγματικές μας ανάγκες και συμφέροντα: δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μπορούμε να νοιαζόμαστε για τα «έθνη» τους όπου μας απασχολούν τώρα πιο ζωτικά και πιεστικά προβλήματα – πώς να τα βγάλουμε πέρα ​​στο σύστημα που βρήκαν να μας υποδουλώνει και να μας καταπιέζει.

Δεν θα υποκύψουμε στην εθνικιστική μέθη. Στο διάολο το κράτος και τα «έθνη», τις σημαίες και τα γραφεία τους! Αυτός δεν είναι ο δικός μας πόλεμος και δεν πρέπει να τον συνεχίσουμε, πληρώνοντας με το αίμα μας τα παλάτια, τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και την ευχαρίστηση να καθόμαστε σε μαλακές καρέκλες των αρχών. Και αν τα αφεντικά στη Μόσχα, το Κίεβο, το Λβιβ, το Χάρκοβο, το Ντόνετσκ και τη Συμφερούπολη, την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες ξεκινήσουν αυτόν τον πόλεμο, το καθήκον μας είναι να του αντισταθούμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα!

ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ «ΕΘΝΩΝ» – ΟΧΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΞΩΝ!

KRAS, ρωσικό τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων

Διεθνιστές της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Μολδαβίας, του Ισραήλ, της Λιθουανίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας

Αναρχική Ομοσπονδία της Μολδαβίας

Φράγμα των Επαναστατών Σοσιαλιστών (Ουκρανία)

Η δήλωση υποστηρίχθηκε από:

Workers Solidarity Alliance (Βόρεια Αμερική)

Διεθνιστής από ΗΠΑ, Ιρλανδία, Ολλανδία

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ρουμανίας

Libertarians της Βαρκελώνης

Αριστεροί κομμουνιστές και διεθνιστές από τον Ισημερινό, το Περού, τη Δομινικανή Δημοκρατία, το Μεξικό, την Ουρουγουάη και τη Βενεζουέλα

Εργατική-Κομμουνιστική Πρωτοβουλία (Γαλλία)

Ομάδα Leicester of Anarchist Federation (Βρετανία)

Γαλλόφωνη Αναρχική Ομοσπονδία (FAF)

Διεθνής Αναρχικές Ομοσπονδίες (IFA)

Συνδικαλιστικοί εργαζόμενοι και επισφαλείς του Clermont-Ferrand CNT-AIT ( Γαλλία)

» Παγκόσμια Επανάσταση » (Κροατία)

Ένας ελευθεριακός σοσιαλιστής (Αίγυπτος)

ομάδα libcom.org

World in Common δίκτυο

Βιομηχανικοί εργάτες του κόσμου (IWW)

Αναρχική μερίδα της SennaciecaAsocio Tutmonda (Παγκόσμια Εθνική Ένωση)

Ομάδα Μπρίστολ της Αναρχικής Ομοσπονδίας (Βρετανία)

Δίκτυο Αναρχοσυνδικαλιστών (MASA, Κροατία)

Hamid Moradei (libcom.org/tags/hamid-moradei)

« Αιχμή της κοινωνικής δράσης » ( Αθήνα, Ελλάδα)

Αναρχική Ομοσπονδία Περιφερειακό Δίκτυο Νοτιοανατολικής Αγγλίας 

South Florida General Membership Branch of Industrial Workers of the World (ΗΠΑ)

 Rosa Luxemburg 

Εθνικό Αντιπυρηνικό Δίκτυο ( Ιταλία)

Ένας αναρχικός από την Αγγλία

Circolo Alternativa di Classe (Ιταλία)

Αναρχική Ομοσπονδία Εδιμβούργου  

Η δήλωση είναι ανοιχτή για υπογραφή

Πηγη: https://www.aitrus.info

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s