Τι συμβαίνει με τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία και γιατί ανησυχούν οι ΗΠΑ

Σχόλιο της σύναξης:

Αναδημοσιεύω από το σαιτ Αnatropi Νews  (του Σεραφείμ Κοτρώτσου ένας από τους πιο έγκριτους δημοσιογράφους στην Ελλάδα)  την παρακάτω ανάρτηση. Διαβάζοντας την θα διαπιστώσετε την διείσδυση τον ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σε αυτή τη χώρα που την χρησιμοποιήουν ως αποικία και εργαστήριο βιολογικών πειραμάτων. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία και Γεωργία  είναι απίστευτο, έκαναν πειράματα και για κορονοϊούς χρησιμοποιώντας ανυποψίαστους φαντάρους, έκαναν αυτά τα πειράματα εκεί γιατί στης ΗΠΑ απαγορεύονται.

Για να ειρωνευτούμε λίγο θα ρωτήσουμε: Λέτε ο Κοτρώτσος να έπεσε θύμα Fake News ; ή ο Σεραφείμ Κοτρώτσος έγινε ρωσόφιλος και παίρνει ρούβλια από την Μόσχα; Ο καιρός θα δείξει, πάντως εμείς το δημοσιεύουμε.

Τι συμβαίνει με τα εργαστήρια βιολογικού πολέμου στην Ουκρανία και γιατί ανησυχούν οι ΗΠΑ

Η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland δήλωσε ότι, δεδομένου ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία, η Αμερική και η Ουκρανία εργάζονται για να αποτρέψουν την πρόσβαση βιολογικών ερευνητικών υλικών στις ρωσικές δυνάμεις. «Υπάρχουν εγκαταστάσεις βιολογικών ερευνών στην Ουκρανία και ανησυχούμε ότι η Ρωσία θα πάρει τον έλεγχό τους», απάντησε.

Του Σπύρου Σιδέρη

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία παραδέχθηκε πριν από δύο χρόνια ότι υπήρχαν βιολογικά εργαστήρια που λειτουργούσαν από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία.

Τι έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα;

Η Βουλγάρα ερευνητική δημοσιογράφος Ντιλιάνα Γκαιταντζίεβα δημοσίευσε νέα στοιχεία σχετικά με τις εργασίες των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία, τη Γεωργία και άλλες χώρες.

Όπως σημειώνει στις βάσεις τους διεξάγονται εργασίες για τη δοκιμή διαφόρων ειδών ιών σε Ουκρανούς και Γεωργιανούς στρατιώτες.

  • Η ύπαρξη των αμερικανικών βιοεργαστηρίων στο έδαφος της Ουκρανίας είχε προηγουμένως αναγνωριστεί από τους ίδιους τους Αμερικανούς. Εμφανίστηκαν επί προέδρου Κούτσμα, στη συνέχεια έκλεισαν επί Γιανουκόβιτς και μετά άρχισαν να λειτουργούν ξανά μετά το Μαϊντάν.

«Ενώ οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη για να “προστατεύσουν τους συμμάχους τους από τη Ρωσία”, τα εσωτερικά έγγραφα δείχνουν τι σημαίνει στην πράξη η αμερικανική “προστασία”», γράφει η διακεκριμένη Βουλγάρα δημοσιογράφος Γκαϊταντζίεβα.

Το υλικό της δείχνει ότι το Πεντάγωνο διεξήγαγε βιολογικά πειράματα σε 4.400 στρατιώτες στην Ουκρανία και 1.000 στη Γεωργία.

Ο Οργανισμός Μείωσης Αμυντικών Απειλών των ΗΠΑ (αμερικάνικη πρεσβεία στην Ουκρανία + DTRA), γράφει η Βουλγάρα δημοσιογράφος, έχει χρηματοδοτήσει ένα έργο που αφορά στρατιώτες στην Ουκρανία, με την κωδική ονομασία UP-8: «Η εξάπλωση του ιού του αιμορραγικού πυρετού του Κριμαία-Κόνγκο (CCHF) και των χανταϊών στην Ουκρανία και η πιθανή ανάγκη για διαφορική διάγνωση σε ασθενείς με υποψία λεπτοσπείρωσης».

Το έργο ξεκίνησε το 2017 και έχει παραταθεί αρκετές φορές μέχρι το 2020, όπως προκύπτει από εσωτερικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την περιγραφή, θα ληφθούν δείγματα αίματος από 4.400 υγιείς στρατιώτες στο Λβιβ, το Χάρκοβο, την Οδησσό και το Κίεβο. 4.000 από αυτά τα δείγματα θα εξεταστούν για αντισώματα κατά των χανταϊών και 400 από αυτά θα εξεταστούν για αντισώματα κατά του ιού του αιμορραγικού πυρετού της Κριμαίας-Κόνγκο (CCHF).

Ταυτόχρονα, «τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων δεν θα είναι διαθέσιμα στους συμμετέχοντες στη μελέτη».

Δημοσιεύει επίσης έγγραφα στα ουκρανικά σχετικά με αυτές τις μελέτες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιες άλλες διαδικασίες θα εφαρμόζονται, εκτός από το ότι “τα σοβαρά περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων, θα πρέπει να αναφέρονται εντός 24 ωρών. Όλοι οι θάνατοι των συμμετεχόντων στην έρευνα που είναι ύποπτοι ή σχετίζονται με τις ερευνητικές διαδικασίες θα πρέπει να αναφέρονται στις επιτροπές βιοηθικής στις ΗΠΑ και την Ουκρανία”.

Ένας άλλος εργολάβος της DTRA που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία είναι η CH2M Hill.

  • Σύμφωνα με την δημοσιογράφο, της ανατέθηκε σύμβαση ύψους 22,8 εκατομμυρίων δολαρίων (2020-2023) για την ανακατασκευή τριών βιοεργαστηρίων: του Κρατικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Εργαστηριακής Διαγνωστικής και Κτηνιατρικής και Υγειονομικής Εμπειρογνωμοσύνης (Κίεβο) και της Κρατικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων της Ουκρανίας, καθώς και του “Περιφερειακού διαγνωστικού εργαστηρίου για την προστασία των καταναλωτών” (Οδησσός).

Η Γεωργία υλοποιεί επίσης ένα παρόμοιο σχέδιο. Σε χίλιους Γεωργιανούς στρατιώτες ελήφθησαν δείγματα αίματος κατά τη διάρκεια ιατρικών εξετάσεων στο νοσοκομείο του Γκόρι για αντισώματα έναντι παθογόνων μικροοργανισμών όπως οι βάκιλοι του άνθρακα, ο ιός της εγκεφαλίτιδας που προκαλείται από τσιμπούρια, η νόσος του Lyme και 11 άλλες ασθένειες.

Οι δραστηριότητες της DTRA στη Γεωργία και την Ουκρανία υπόκεινται σε ειδική διμερή σχέση. Τα μέρη δεσμεύονται να μην κινήσουν δικαστικές διαδικασίες, αλλά οι ερευνητές θα αποζημιώσουν για ζημίες που σχετίζονται με απώλεια περιουσίας, θάνατο ή βλάβη της υγείας στη Γεωργία και την Ουκρανία.

Το επόμενο έργο που σχετίζεται με βιολογικές δοκιμές σε στρατιώτες αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο στο Βουλγαρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Σόφιας, σύμφωνα με την Ντιλιάνα Γκαϊταντζίεβα. Το θέμα της λειτουργίας των αμερικανικών βιοεργαστηρίων τέθηκε από τον Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Νικολάι Πατρούσεφ τον Απρίλιο του 2021 και σχετιζόταν με τον κορωνοϊό.

Σχολιάζοντας την αμερικανική εκδοχή ότι Κινέζοι επιστήμονες παρήγαγαν τον κορoναϊό, ξεκαθάρισε ότι και οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να το έχουν κάνει: «Σας προτείνω να δώσετε προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχουν όλο και περισσότερα βιοεργαστήρια σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Και κατά μια περίεργη σύμπτωση, κυρίως κοντά στα ρωσικά και κινεζικά σύνορα».

  • Την επόμενη ημέρα, το Πεκίνο επανήλθε στο θέμα των αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λι Γιαν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τα πειράματα που διεξάγονται σε αμερικανικά εργαστήρια στην Ουκρανία και στο Φορτ Ντέτρικ, μια στρατιωτική εγκατάσταση στο Μέριλαντ.

Οι ΗΠΑ σύμφωνα με την Γκαϊταντζίεβα έχουν διαθέσει πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα στην Ουκρανία. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική DTRA. Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ουκρανίας ήταν ένας άλλος συμμετέχων στο έργο.  Το 2013, υπό τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς, αποφασίστηκε η εγκατάλειψη της συνεργασίας αυτής, αλλά από το 2014 – μετά το Euromaidan – οι δραστηριότητες των εργαστηρίων συνεχίστηκαν.

Την άνοιξη του 2020, το θέμα τέθηκε από τον Βίκτορ Μέντβεντσουκ και τον Ρενάτ Κουζμίν, βουλευτές της Πλατφόρμας της Αντιπολίτευσης – Για τη Ζωή. Έγραψαν αιτήματα προς τον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τους βουλευτές, τα εργαστήρια βρίσκονταν στην Οδησσό, τη Βινίτσια, το Ουζχορόντ, το Λβιβ, το Κίεβο, τη Χερσώνα, το Τερνοπίλ και κοντά στην Κριμαία και το Λουγκάνσκ.

Δείτε και αυτό: Χρηματοδοτούμενα από τις ΗΠΑ Ουκρανικά Biolabs που εργάζονται με επικίνδυνα παθογόνα

—————————————————

Firefox_Screenshot_2022-03-12T18-29-56.494Z

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s