Τετάρτη 6/4/22:Γενική Απεργία

Απεργιακή συγκέντρωση-πορεία

Την Τετάρτη 6 Απρίλη απεργούμε. Τη στιγμή που οι ανάγκες μας όλο και μεγαλώνουν μέσω των συνεχών ανατιμήσεων σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, οι μισθοί μειώνονται, οι απεργίες ποινικοποιούνται, οι αγώνες καταστέλλονται.

Η δική μας απάντηση είναι η οργάνωση στα σωματεία βάσης, η συλλογική διεκδίκηση, ο αγώνας με αιτήματα:

Πλήρη ένσημα και αυξήσεις στους μισθούς βάσει των αναγκών μας
Βαρέα και Ανθυγιεινά ένσημα

Καλούμε σε απεργία στα Προπύλαια στις 11:00, Τετάρτη 6 Απρίλη

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού

————————————-

Η «ΑΚΡΙΒΕΙΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Οι αυξήσεις των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, στη θέρμανση και τη βενζίνη δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας τυχαιότητας. Η «πετρελαϊκή κρίση», η «κλιματική αλλαγή», η «αδυναμία κάλυψης της ζήτησης», η «ποσότική χαλάρωση» δεν είναι άσχετες με πολιτικές αποφάσεις, οικονομικές στρατηγικές, ενδοκαπιταλιστικούς / γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και φυσικά την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας. Είναι σύμφυτες με τον καπιταλισμό τον ίδιο.

Η «ΑΚΡΙΒΕΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΑΣ
Άλλη μία κρίση, άλλη μια αστάθεια του συστήματος, μέχρι την επόμενη. Τα αφεντικά, ακόμα και αυτά που είχαν υπερκέρδη επί lockdown μετακυλίουν τη ζημιά πάνω μας. Τελικά τα λεφτά που βγαίνουν από τις τσέπες μας για να καλύψουν το αυξημένο κόστος ζωής, μπαίνουν στις μεγάλες τσέπες αυτών που δημιουργούν την κρίση. Και εμείς, συνεχίζουμε να τρώμε με το τσουβάλι λιτότητα, εργασιακό μεσαίωνα, ιδιωτικοποιήσεις, ψωροεπιδόματα και υποσχέσεις στο όνομα της επερχόμενης ανάπτυξης.

ΤΗΝ «ΑΚΡΙΒΕΙΑ» ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ
Πολεμάμε την εξαθλίωση που μας επιβάλλουν. Δε δεχόμαστε να μιλήσουμε με όρους απλής επιβίωσης. Δε συναινούμε σε εκβιασμούς για τη βιωσιμότητα του καπιταλισμού. Δεν αποδεχόμαστε κανέναν αποκλεισμό από τη δυνατότητα κάλυψης των αναγκών μας. Απορρίπτουμε τους διαχωρισμούς εντός της τάξης μας με οποιοδήποτε πρόσχημα. Δεν πληρώνουμε τα σπασμένα της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας. Αυξήσεις στους μισθούς, μειώσεις στις τιμές, αρνήσεις πληρωμών, αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη. Οργάνωση και αγώνας σε χώρους δουλειάς και γειτονιές για να πάρουμε όσα μας ανήκουν.

Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια

Κείμενο για την «ακρίβεια» [Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια]

prwterganenotia.wordpress.com | prwterganenotia@espiv.net

Ολα τα καλέσματα εδώ:  (κάντε κλικ στη φώτο)

Firefox_Screenshot_2022-04-05T21-08-21.314Z

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s