Αντιμιλιταριστική/Αντιπολεμική Μικροφωνική Συγκέντρωση | Σάββατο 16 Απρίλη, 12:00, Χώρος πρώην Λιπασμάτων (Δραπετσώνα)

Το Σάββατο 16 Απρίλη στις 12:00 στον χώρο των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, o αυτοοργανωμένος χώρος έκφρασης, αλληλεγγύης & σύγκρουσης Πάροδος (Π. Τσαλδάρη 173 & Λαοδικείας, Νίκαια) και η Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης (Αθήνα) καλούν σε αντιμιλιταριστική/αντιπολεμική μικροφωνική συγκέντρωση.

Ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη κρατών, εθνών, αφεντικών και πατριαρχίας για έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης

Ακολουθούν οι αφίσες των δύο συλλογικοτήτων του καλέσματος που κολλιούνται στη Νίκαια και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά:

ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΠΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΧΗ

Από τις 24 Φλεβάρη ζούμε την συνέχεια και την όξυνση ενός πολέμου που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία τουλάχιστον 8 χρόνια πριν, σε μια προσπάθεια ανακατανομής, επαναχάραξης και ελέγχου των σφαιρών επιρροής ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία, οδηγώντας την μνήμη μας να σκάψει ακόμα πιο πίσω, ως τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

Ακόμα μια φορά οι άνθρωποι καλούμαστε είτε να γίνουμε οι τελικοί αποδέκτες και πληρωτές ενός λογαριασμού που οι πραγματικοί οφειλέτες μεταφέρουν έντεχνα σε εμάς, είτε όσοι βρίσκονται στο πεδίο της μάχης να θυσιαστούν σαν πιόνια σε μια σκακιέρα που δεν έχουν επιλέξει.

Οι καταπιεσμένες όλου του κόσμου δεν έχουμε κανένα όφελος από τον πόλεμο που ξέσπασε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ούτε και από κανέναν άλλον πόλεμο των κυρίαρχων. Έχουμε προ πολλού αναγνωρίσει την κοινωνική μας θέση στο πλάι των από κάτω και αρνούμαστε να λάβουμε μέρος σε μία διαμάχη μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας, «καλών» και κακών μακελάρηδων, που θέτει σε αμφισβήτηση το πλανητικό αύριο.

Οι διακρατικές (αλλά και οι εσωτερικές) συγκρούσεις και ανταγωνισμοί αφορούν τους υποτελείς ως προς το τίμημα που καλούνται να πληρώσουν. Με την αιχμαλωσία τους, τον ξεριζωμό, την καταστροφή εδάφους και θάλασσας, τον θάνατο τόσο ανθρώπων όσο και άλλων ζώων.

Για άλλη μια φορά, η ιστορία μας δείχνει ότι οι εθνικισμοί και οι συγκρούσεις που παράγουν (όπως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία μεταξύ ουκρανικών νεοναζιστικών ταγμάτων και ρώσων εθνικιστών) καθώς και η διάρθρωση της καθημερινής ζωής με μιλιταριστικούς όρους – όπως ο «πόλεμος στον κορονοϊό», η πάταξη του εσωτερικού εχθρού, η διαρκής «απειλή από την γείτονα», τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες – αυτό που προσφέρουν είναι να δημιουργούν κατασκευασμένους διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες εν καιρώ “ειρήνης” για πόλεμο.

Απέναντι στην ειρήνη τους και στον πόλεμό τους, επιλέγουμε την λιποταξία.

Επιλέγουμε τον αδιάκοπο, λυσσαλέο αγώνα απέναντι σε κράτη, έθνη, αφεντικά και πατριαρχία.

Απέναντι στη πραγματικότητά τους επιλέγουμε την ουτοπία της εξέγερσης, με στόχο έναν κόσμο χωρίς καταπιέσεις και εξουσίες.

Έναν κόσμο ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Αυτοοργανωμένος χώρος έκφρασης, αλληλεγγύης & σύγκρουσης, Πάροδος

Π. Τσαλδάρη 173 & Λαοδικείας, Νίκαια

parodos.espivblogs.net

ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ

Από τη «Μητέρα Ρωσία» των επεκτατικών εισβολών και της λεηλασίας των γειτονικών της περιοχών, την «Περήφανη Ουκρανία» της ποδηγέτησης και εθνικοποίησης των υπηκόων της σε δυτικά πρότυπα, μέχρι το ελληνικό και τα υπόλοιπα ΝΑΤΟϊκά κράτη της «εθνικής αυτοδιάθεσης» και των «δικαιωμάτων» που πρώτα και κύρια δίδαξαν, πολύ πριν την ίδρυση του ΝΑΤΟ, πώς αυτά κατασκευάζονται για να καταστρατηγούνται.
Η ισοπέδωση και τρομοκράτηση ουκρανικών περιοχών, η εκμηδένιση της ζωής μπροστά στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς κρατών και κεφαλαίου, η πολιτική/οικονομική αξιοποίηση του φόβου και της απειλής πολέμου παγκοσμίως, αποτελούν εκρήξεις μίας μακράς πολεμικής διαδικασίας και αναπόσπαστο κομμάτι της όξυνσης της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης από την κυριαρχία.
Η μόνη ειρήνη που μας επιφυλάττουν είναι η περαιτέρω κανονικοποίηση του πολέμου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ολοκληρωτισμού: συστράτευση, πειθαρχία και υπακοή των υποτελών στις αποφάσεις και τα εθνικά συμφέροντα των ηγεμόνων τους, πατριαρχική καθυπόταξη όσων δεν χωρούν στο καλούπι του λευκού straight άντρα, εξαίρεση και θανατοπολιτική «περισσευούμενων» και μεταναστ(ρι)ών, καταστροφή και εμπορευματοποίηση γης, θάλασσας και αέρα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ξεδιπλώνοντας αντιπατριωτικούς-αντιμιλιταριστικούς αγώνες και αυτοοργανωμένες αντιστάσεις ενάντια σε κράτος/κεφάλαιο/πατριαρχία, εμβαθύνοντας την αλληλεγγύη μεταξύ των «από κάτω» που αγωνίζονται ή και λιποτακτούν ενάντια στις στρατιωτικές εξουσίες, που πλήττονται και μεταναστεύουν από τους πολέμους και την ειρήνη τους.

ΟΛΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΚΡΑΤΗ, ΣΥΝΟΡΑ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης (Αθήνα)
olikiarnisi.espivblogs.net

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s