Ο Καναδάς και οι Ουκρανοί νεοναζί

Εισαγωγικό – επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

Εισαγωγικό

Στην φώτο βλέπουμε μια εκδήλωση στο Κίεβο το 2019 για τον εορτασμό της επετείου ανακήρυξης ως εθνικών ηρώων της Ουκρανίας  το 2014 τους τρις ουκρανούς ναζιστές που βλέπετε στο πανό που κρατάνε μικρά παιδιά. Το 2028 το ουκρανικό κοινοβούλιο όρισε την 1η Ιανουαρίου, τα γενέθλια του Μπαντέρα, ως εθνική εορτή.

Η-Ουκρανική-Βουλή-τιμά-ξανά-τους-συνεργάτες-των-Ναζί-02

Στο πανό εικονίζονται από δεξιά ο  ιδρυτής της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών (OUN) Yevhen Mykhailovych Konovalets, στη μέση  ο Stepan Andriyovych Bandera συνεργάτης των γερμανών ναζί, σφαγέας και ιδρυτής του OUN-B, (μπαντεριστές) και δεξιά o Roman Shukhevych ναζιστής αρχισφαγέας και ένας από τους διοικητές της Μεραρχίας Ουκρανών Τυφεκιοφόρων Waffen SS  Γαλικίας και λίγο αργότερα  στρατιωτικός ηγέτης του Ουκρανικού Εξεγερμένου Στρατού (UPAΙΙ) και ένας από τους διοργανωτές των σφαγών Γαλικίας-Βολυνίας περίπου 100.000 Πολωνών και Ουκρανών αμάχων.

Ο Καναδάς και οι Ουκρανοί νεοναζί

(Μετάφραση από google)

Σε προηγούμενα άρθρα, (*) ο Thierry Meyssan έδειξε πώς οι μπαντεριστές, συνεργάτες των χειρότερων ναζιστικών εξαγορών στην Ουκρανία και την Πολωνία, ήρθαν στην εξουσία στο Κίεβο, στη νεαρή ανεξάρτητη Ουκρανία. Δείχνει εδώ ότι, για ογδόντα χρόνια, Μπαντεριστές μετανάστες έχουν ενσωματωθεί στο Καναδικό Φιλελεύθερο Κόμμα σε σημείο να καταλαμβάνουν τη θέση νούμερο 2 στην τρέχουσα κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό.

Ο Καναδάς και οι Ουκρανοί νεοναζί

από τον Thierry Meyssan .

Οι πρώτοι ξένοι μαχητές που έφτασαν στην Ουκρανία κατά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022 ήταν Καναδοί. Ο πρώτος ξένος αξιωματικός που συνελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις στις 3 Μαΐου ήταν Καναδός στρατηγός. Προφανώς, ο Καναδάς, αν και απέχει περισσότερα από 6000 χιλιόμετρα από την Ουκρανία, έχει μια κρυφή εμπλοκή σε αυτή τη σύγκρουση.

Σε αυτό το άρθρο, θα δείξω ότι όλες οι καναδικές φιλελεύθερες κυβερνήσεις έχουν υποστηρίξει τους Ουκρανούς Μπαντεριστές από την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το είχαν και με τους δύο τρόπους κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, πολεμώντας ενάντια στους Ναζί αλλά υποστηρίζοντας τους Μπαντερίτες. Ακόμη χειρότερα, η τρέχουσα καναδική κυβέρνηση αποτελείται από έναν Φιλελεύθερο Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, πλαισιωμένο από μια βοηθό Μπαντεριστή, την Chrystia Freeland.

Αν οι διασυνδέσεις μεταξύ της CIA και των Ναζί σημάδεψαν τον Ψυχρό Πόλεμο και αποκαλύφθηκαν μόλις το 1975 με τις επιτροπές του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών Πάικ, Τσερτ και Ροκφέλερ και τελείωσαν μόνο με τον Πρόεδρο Τζίμι Κάρτερ, οι δεσμοί του Καναδικού Φιλελεύθερου Κόμματος με τους Μπαντερίτες εξακολουθούν να να συνεχίσει. Ο Καναδάς είναι η μόνη χώρα στον κόσμο, εκτός της Ουκρανίας, που έχει υπουργό Μπαντεριστή και επιπλέον, είναι το νούμερο 2 στην κυβέρνησή της.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Γουίλιαμ Κινγκ αποχωρώντας από τη συνάντησή του με τον Φύρερ Αδόλφο Χίτλερ στο Βερολίνο (29 Ιουνίου 1937).

Το 1940, δηλαδή ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο βρισκόταν σε πόλεμο, αλλά όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η καναδική φιλελεύθερη κυβέρνηση του Γουίλιαμ Κινγκ δημιούργησε το Ουκρανικό Καναδικό Κογκρέσο (UCC) για να βοηθήσει τους μετανάστες αντιμπολσεβίκους ενάντια στους φιλοσοβιετικούς (Σύλλογος των Ενωμένων Ουκρανών Καναδών – AUUC) και Εβραίων (Canadian Jewish Congress – CJC). Οι φιλοσοβιετικές βιβλιοθήκες και οι συναγωγές απαγορεύτηκαν.

Το Φιλελεύθερο Κόμμα του Βασιλείου του Καναδά δεν δημιουργήθηκε για να προωθήσει τον ατομικισμό ενάντια στις συντηρητικές ιδέες, αλλά ενάντια στη δημοκρατική ιδέα1 .

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Πρωθυπουργός Γουίλιαμ Κινγκ ήταν πολύ δημοφιλής στους συμπολίτες του, αλλά αποδοκιμάστηκε από τους στρατιώτες του όταν ήρθε να τους δει στην Ευρώπη. Το Φιλελεύθερο Κόμμα πάντα υπερασπιζόταν τις αντιρωσικές θέσεις, παρουσιάζοντάς τις μέχρι το 1991 ως αντισοβιετικές, και πάντα ερμήνευε τον Χριστιανισμό σε αντίθεση με τον Ιουδαϊσμό.

Επίσης, στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Καναδάς ήταν το κύριο καταφύγιο των Μπαντεριστών (35.000 μετανάστες) και των Ναζί της Βαλτικής. Ανάμεσά τους, ο Volodymyr Kubijovyč και ο «Michael Chomiak» με το πραγματικό του όνομα Mykhailo Khomiak, οι συντάκτες της κύριας ναζιστικής εφημερίδας στην Κεντρική Ευρώπη, Krakivs’ki Visti.

Ο Michael Chomiak με αξιωματούχους των Ναζί.

Ο Τσόμιακ, ο οποίος εργαζόταν υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργού προπαγάνδας των Ναζί Τζόζεφ Γκέμπελς, δεν αρνήθηκε ποτέ το συνεργατικό του παρελθόν. Αντίθετα, πάντα έκανε εκστρατεία για την ΟΥΝ(Β). Σε αυτό το πνεύμα μεγάλωσε την εγγονή του, Chrystia Freeland, νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Καναδά. Μακριά από το να καταδικάσει τα εγκλήματα των μπαντεριστών, ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος σε ηλικία 18 ετών, δουλεύοντας για την Εγκυκλοπαίδεια της Ουκρανίας του Kubijovyč (διαθέσιμη σήμερα στο Διαδίκτυο). Στη συνέχεια για την εφημερίδα The Ukrainian News, την εφημερίδα των Καναδών μπαντεριστών, και την Ουκρανική Weekly, αυτή των Αμερικανών μπαντεριστών που συνδέονται με το ABN και τη CIA. Ταξίδεψε στη Σοβιετική Ένωση στο τέλος αυτής της χώρας. Οι σοβιετικές αρχές ανέκριναν την καναδική κυβέρνηση για την υποστήριξή της στους Μπαντεριστές και του απαγόρευσαν να επιστρέψει. Ωστόσο, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, έγινε επικεφαλής του γραφείου των Financial Times στη Μόσχα. Στη συνέχεια αναπληρωτής συντάκτης του Globe and Mail και εκδότης του Thomson Reuters Digital.

Στα άρθρα και τα βιβλία του, Sale of the Century: Russian’s Wild Ride from Communism to Capitalism2 και Plutocrats: Η άνοδος των νέων υπερπλούσιων στον κόσμο και η πτώση όλων των άλλων3 , η Chrystia Freeland αναπτύσσει δύο διατριβές αγαπημένες στον παππού της.

Επικρίνει τους υπερπλούσιους επιλέγοντας σχεδόν αποκλειστικά εβραϊκά παραδείγματα.

Καταγγέλλει συνεχώς την ΕΣΣΔ και μετά τη Ρωσία.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο φασισμός ήταν μια απάντηση στην οικονομική κρίση του 1929 που πρότεινε μια εθνικιστική ταξική συμμαχία ανά εταιρεία. Οι Ναζί και οι Μπαντεριστές του πρόσθεσαν μια τρομερή φυλετική διάσταση. Στοχεύοντας τους υπερπλούσιους, η Chrystia Freeland αντιμετωπίζει σωστά το κύριο σημερινό πρόβλημα. Σήμερα αναφέρουν μόνο τα Οικονομικά, ενώ η παραγωγή βρίσκεται σε κρίση. Ωστόσο, παρασύρεται ύπουλα προς μια φυλετική ανάγνωση σημειώνοντας ότι οι Εβραίοι είναι πιο πολλοί μεταξύ των υπερπλούσιων παρά στον πληθυσμό και υποδηλώνοντας ότι αυτή η συσχέτιση είναι σημαντική.

Το 1991, ο Πολωνο-Ουκρανός Φιλελεύθερος βουλευτής Borys Wrzesnewskyj ζήτησε ο Καναδάς να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Με την οικογενειακή του περιουσία (Future Bakery), δημιούργησε μια υπηρεσία για τη μετάδοση ειδήσεων από την Ουκρανία σε κάθε μέλος του κοινοβουλίου. Χρηματοδότησε την αρχειοθέτηση από τον Volodymyr Kubijovyč και τον «Michael Chomiak» των εγγράφων για τους Ουκρανούς εθνικιστές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Εγκυκλοπαίδεια της Ουκρανίας δεν είναι επιστημονικό έργο, αλλά αποκατάσταση μπαντεριστών και παραποίηση της ιστορίας. Δεδομένων των οικογενειακών του δεσμών, ο Borys Wrzesnewskyj παρουσίασε τον μελλοντικό Ουκρανό Πρόεδρο Viktor Yushchenko στον Καναδά.

Το 1994, ο Φιλελεύθερος Πρωθυπουργός Jean Chrétien διαπραγματεύτηκε μια Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας με την Ουκρανία, για την οποία ζήτησε, το 1996, την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Τον Ιανουάριο του 2004, ο Καναδάς, υπό την εξουσία του Φιλελεύθερου πρωθυπουργού Paul Martin, συμμετείχε στις προετοιμασίες της Ουάσιγκτον για την «Πορτοκαλί Επανάσταση». Ο Καναδός πρέσβης στο Κίεβο, Άντριου Ρόμπινσον, οργάνωσε συναντήσεις συναδέλφων του από 28 χώρες για να φέρει στην εξουσία τον Βίκτορ Γιούσενκο. Ήταν ζήτημα να σπάσει η πολιτική του Προέδρου Κούτσμα που είχε αποδεχθεί το ρωσικό φυσικό αέριο αντί να ευνοήσει την αμερικανική έρευνα για πετρέλαιο στην Κασπία.4 .

Ο Καναδός πρέσβης χρηματοδότησε τη δημοσκόπηση του Ουκρανικού Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών Oleksandr Razumkov σύμφωνα με την οποία οι προεδρικές εκλογές είχαν νοθευθεί, επιδότησε και τον σύλλογο Pora! (Ήρθε η ώρα!) από τον στρατηγό του ΝΑΤΟ Τζιν Σαρπ5 .

Με βάση αποκλειστικά τη δημοσκόπηση Razumkov, Pora! οργάνωσε διαδηλώσεις, το ψηφοδέλτιο ακυρώθηκε και κάλεσε άλλο ένα. Ο Καναδάς ξόδεψε 3 εκατομμύρια δολάρια για να στείλει 500 εκλογικούς παρατηρητές. Η δεύτερη ψηφοφορία έφερε στην εξουσία τον Βίκτορ Γιούσενκο. Στη συνέχεια, ο τελευταίος συγκέντρωσε την ομάδα του, επιλέγοντας τον Vladislav Kaskiv (υπάλληλο του George Soros και αρχηγό της Pora!) ως ειδικό σύμβουλο και τον Anatoliy Gritsenko (στρατιωτικός εκπαιδευμένος στις Ηνωμένες Πολιτείες και πρόεδρος του Κέντρου Razumko) ως Υπουργό Άμυνας.

Ο Φιλελεύθερος βουλευτής Borys Wrzesnewskyj ήταν ιδιαίτερα δραστήριος κατά τη διάρκεια της Πορτοκαλί Επανάστασης. Η αδερφή του, Ρουσλάνα, που είναι πολύ δεμένη με την κυρία Γιούσενκο, Κατερίνα Τσουματσένκο. Επένδυσε 250.000 καναδικά δολάρια για να υποστηρίξει το κίνημα και χρησιμοποίησε το διαμέρισμά του στο κέντρο του Κιέβου για να συντονίσει τις διαδηλώσεις μεταξύ των δύο εκλογών. Οι πομπές του Πόρα! φώναξε «Ca-na-da! και κουβαλούσε τη σημαία του σφενδάμου.

Η Chrystia Freeland ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα το 2013 με το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Εξελέγη βουλευτής του Τορόντο. Το 2014, υποστήριξε την «Επανάσταση της Αξιοπρέπειας» στο Κίεβο (δηλαδή το Μπαντεριστικό πραξικόπημα), της οποίας γνώρισε τους βασικούς ηθοποιούς. Κατήγγειλε την ανεξαρτησία της Κριμαίας και συνάντησε τον Μουσταφά Τζεμίλεφ, τον διάσημο κατάσκοπο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ηγέτη των Τατάρων. Τελικά, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν του απαγορεύει την είσοδο στη Ρωσία.

Διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου από τον Φιλελεύθερο Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό το 2015, στη συνέχεια Υπουργός Εξωτερικών το 2017 και Υπουργός Διακυβερνητικών Υποθέσεων το 2019 με την αξιοπρέπεια του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού. Είναι υπουργός Οικονομικών από το 2020.

Ο John Baird ήρθε για να φέρει την υποστήριξη του Καναδά στον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος Slovoda.

Το 2014, ο συντηρητικός υπουργός Εξωτερικών John Baird επισκέφτηκε την πλατεία Μαϊντάν και συναντήθηκε με βασικούς ηγέτες διαμαρτυρίας. Η καναδική τηλεόραση θεώρησε ότι έτσι έδωσε επιχείρημα στην εκδοχή του Προέδρου Πούτιν σύμφωνα με την οποία αυτή η επανάσταση είναι μόνο δυτική χειραγώγηση.

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας, Inna Tsarkova, ήταν ένας από τους ηγέτες του κινήματος AutoMaidan. Η πρεσβεία, που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Μαϊντάν, ήταν ένα καταφύγιο για τους διαδηλωτές που κατασκήνωσαν στην αίθουσα της για μια εβδομάδα. Η νεοναζιστική ομάδα C146 κατέφυγαν εκεί στις 18 Φεβρουαρίου κατά τη σφαγή.

Όταν στις 17 Ιουλίου 2014, η πτήση 17 της Malaysia Airlines καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) με έδρα το Μόντρεαλ έστειλε τέσσερις επιθεωρητές στο σημείο της συντριβής. Πριν ακόμη ξεκινήσει η έρευνα, η Chrystia Freeland ξεκίνησε μια διεθνή εκστρατεία για να καταγγείλει τη Ρωσία. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσει την υπουργική της ιδιότητα για να ρίξει λάδι στη φωτιά όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μετά την ανατροπή του Προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς και την έλευση των Μπαντεριστών στην εξουσία, ο Καναδάς δημιούργησε την Επιχείρηση UNIFIER (Καναδική Κοινή Ομάδα Δράσης Ενόπλων Δυνάμεων-Ουκρανία). Αυτό έγινε για να εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό και να αναπτύξει τη στρατιωτική τους αστυνομία. Η επιχείρηση διεξήχθη με εντολή Λονδίνου και Ουάσιγκτον. Περιλάμβανε την αποστολή 200 εκπαιδευτών και μη θανατηφόρου εξοπλισμού. Ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2022, λίγο πριν τη ρωσική επιχείρηση, για να μην τεθεί ο Καναδάς σε εμπόλεμη κατάσταση.

Σε 8 χρόνια, ο Καναδάς παρείχε σχεδόν 900 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια στην Ουκρανία.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Ουκρανός πρέσβης στον Καναδά Andriy Shevchenko, ο πρωθυπουργός Justin Trudeau, ο Ουκρανο-Καναδός βουλευτής Borys Wrzesnewskyj. Σε πρώτο πλάνο: ο θρυλικός κατάσκοπος της CIA κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και ηγέτης των αντι-Ρώσων Τατάρων, Mustafa Dzhemilev (Ιούνιος 2016).

Το 2016, ο Φιλελεύθερος Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υποδέχτηκε με τιμές τον Μουσταφά Τζεμίλεφ, τον οποίο είχε ήδη συναντήσει η αναπληρώτριά του Κριστία Φρίλαντ. Έγινε, τον Αύγουστο του 2015, ο εμίρης μιας Διεθνούς Μουσουλμανικής Ταξιαρχίας, που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ουκρανία και την Τουρκία για την ανάκτηση της Κριμαίας7 .

Η Chrystia Freeland και ο Stepan Kubiv υπογράφουν τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Καναδά-Ουκρανίας, παρουσία του πρωθυπουργού Justin Trudeau και του προέδρου Petro Poroshenko.

Την ίδια περίοδο, η Chrystia Freeland διαπραγματεύτηκε τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Καναδά-Ουκρανίας.

Η Chrystia Freeland διαδηλώνει με τους μπαντεριστές της OUN(B) ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία. Το μικρό πανό είναι στα μαύρα και κόκκινα χρώματα των μπαντεριστών. Φέρει το σύνθημα των μπαντεριστών «Δόξα στην Ουκρανία!» «.

Όταν το 2017, ο ιστότοπος Russia Insider αποκάλυψε το εγκληματικό παρελθόν του παππού της και τους στενούς δεσμούς του με τους μπαντεριστές, εκείνη αρνήθηκε τα γεγονότα και κατήγγειλε τη ρωσική «προπαγάνδα». Ωστόσο, στις 27 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε με μια ομάδα μπαντεριστών από το OUN(B) κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της ρωσικής επιθετικότητας. Η φωτογραφία, που είχε δημοσιεύσει η ίδια, αφαιρέθηκε γρήγορα από τον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, ο Πωλ Γκροντ Πρόεδρος των Ουκρανών Μπαντεριστών του Καναδά και η Κριστία Φρίλαντ.

Αντιδρώντας με τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση, ο Καναδάς τροποποίησε τον προϋπολογισμό του για να διαθέσει 500 εκατομμύρια δολάρια για τον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων των Μπαντέρι. Έχει ήδη στείλει πολυβόλα, πιστόλια, καραμπίνες, 1,5 εκατομμύριο σφαίρες, τουφέκια ελεύθερου σκοπευτή και διάφορο σχετικό εξοπλισμό (14 Φεβρουαρίου), γυαλιά νυχτερινής όρασης, κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα (27 Φεβρουαρίου), 100 όπλα Carl Gustav M2 χωρίς ανάκρουση και 2,0 χλστ. φυσίγγια (28 Φεβρουαρίου), 390.000 ατομικές σιτηρέσιες και περίπου 1.600 τζάκετ (1 Μαρτίου), 4.500 εκτοξευτές πυραύλων M72 και 7.500 χειροβομβίδες, καθώς και συνδρομή σε εμπορικές δορυφορικές εικόνες για 1 εκατομμύριο δολάρια (3 Μαρτίου), κάμερες για surve. (9 Μαρτίου), οβίδες M777 και συναφή πυρομαχικά,

Στις 2 Μαρτίου, ο Τζάστιν Τριντό, που πιστεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ζήτησε από περίπου 20 χώρες να υπογράψουν μια δήλωση που καταγγέλλει τη ρωσική παραπληροφόρηση8 . Αυτό γίνεται για να αποτραπεί η διάδοση πληροφοριών σχετικά με Ουκρανούς και Καναδούς μπαντεριστές.

Στις 10 Μαρτίου, ο Καναδάς πέτυχε περίπου τριάντα χώρες να υπογράψουν μια δεύτερη δήλωση, πολύ οργουελική, να χαρούν –στο όνομα της ελευθερίας του Τύπου– τη λογοκρισία στο West of Russia Today και το πρακτορείο Sputnik, δύο ρωσικά δημόσια μέσα ενημέρωσης καταστήματα.

Από τότε που ανήλθαν στην εξουσία οι Μπαντεριστές στο Κίεβο, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 900 προσωπικότητες και εταιρείες της Ρωσικής ή Ουκρανικής αντιπολίτευσης. Σε αυτή τη λίστα πρόσθεσε συγγενείς του Ρώσου προέδρου και μέλη των οικογενειών τους.

Παρά τις διακηρύξεις αρχών του υπέρ της ισότητας στο δίκαιο όλων των ανδρών, ο Καναδάς υποστηρίζει ανεπιφύλακτα τους Μπαντεριστές, κήρυκες της φυλετικής ανωτερότητας των Ουκρανών έναντι των Ρώσων.

Τιερί Μεϊσάν

Σημειώσεις:

  1. Canada’s Origins: Liberal, Tory, or Republican?, Janet Ajzenstat & Peter J. Smith, Mcgill Queens University Press (1995).
  2. »  Sale of the Century: Russian’s Wild Ride from Communism to Capitalism», ‎ Crown Business (2000).
  3. «Plutocrats: The Rise of the New Global Super-Rich and the Fall of Everyone Else», Penguin Pres (2012).
  4. »  Agent Orange: Our secret role in Ukraine  «, Mark Mackinnon, Globe and Mail, 14 Απριλίου 2007.
  5. « The Albert Einstein Institution: CIA version of non-violence  », του Thierry Meyssan, Voltaire Network, 4 Ιουνίου 2007.
  6. «  Ουκρανικός φυλετικός νόμος  », Voltaire Network, 9 Μαρτίου 2022.
  7. «  Η Ουκρανία και η Τουρκία δημιουργούν μια Διεθνή Ισλαμική Ταξιαρχία κατά της Ρωσίας  », από τον Thierry Meyssan, Εθνική Τηλεόραση της Συρίας, Voltaire Network, 12 Αυγούστου 2015.
  8. «  Ένα κάλεσμα για δράση για την παραπληροφόρηση που χορηγείται από το κράτος στην Ουκρανία  », Global Affairs Canada, 2 Μαρτίου 2022.

πηγή: Voltaire Network

*) Δείτε ως συμπληρωματικά τα προηγούμενα άρθρα του Thierry Meyssan

Ουκρανία: Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν τελείωσε ποτέ

Η συμμαχία της MI6, της CIA και του Μπαντέρις

Ουκρανία: η επιστροφή της πολεμικής προπαγάνδας

Δείτε και αυτά:

Καναδάς: Αποκαλύψεις για την εκπαίδευση Αζόφ στην Ουκρανία

Όλες οι δημοσίευσης της autonomidrasi.com για τον νεοναζισμό στην Ουκρανία:  Ουκρανία η  «Μέκκα» του νεοναζισμού

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s