Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης: Παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στο γραφείο παιδιάτρουγια τον Κώστα Φραγκούλη

Παρέμβαση με μπογιές και σπρέι στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της πρώτης παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου

Τη Δευτέρα 5/12 οι μπάτσοι πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη έπειτα από καταδίωξη, αφότου εκείνος έβαλε βενζίνη αξίας 20 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων της δυτικής Θεσσαλονίκης και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Στο πρατήριο την ώρα εκείνη στάθμευαν δύο μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., με τους αστυνομικούς να βρίσκονται εντός του πρατηρίου, αράζοντας… Όταν ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ενημέρωσε τους μπάτσους, εκείνοι σηκώθηκαν και ξεκίνησαν να καταδιώκουν τον ανήλικο Κώστα Φραγκούλη.

Ήδη από την αρχή της γνωστοποίησης του συμβάντος το κράτος επιχείρησε να παραποιήσει τα γεγονότα, τόσο μέσω της επίσημης ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ., όσο και μέσω των ελεγχόμενων, καθεστωτικών ΜΜΕ. Ξέρουμε ότι τα ΜΜΕ αναπαράγουν εντεταλμένες ειδήσεις, υιοθετώντας στο ακέραιο την επίσημη κρατική γραμμή που υπαγορεύεται στη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ.. Το έχουμε συνηθίσει, δεν παύει όμως να μας γεμίζει οργή και αηδία η αθλιότητα που είναι διατεθειμένα να φτάσουν ακόμα και όταν η ζωή ενός ανήλικου παιδιού έχει χαθεί με τρόπο τόσο εξοργιστικό. Ακούσαμε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ να λένε για απόπειρα εμβολισμού των μηχανών της αστυνομίας από τον νεαρό οδηγό, όπως ακριβώς υποστηρίζει και η ΕΛ.ΑΣ., παρότι το αφήγημα αυτό μόνο γελοίο μπορεί να θεωρηθεί, αφού οι μηχανές κατεδίωξαν το όχημα, άρα βρίσκονταν ΠΙΣΩ από αυτό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από κάμερες την ώρα της καταδίωξης.

Ακούσαμε από καθεστωτικά ΜΜΕ να μιλούν για την πιθανότητα οπλοφορίας του 16χρονου και για ανταλλαγή πυροβολισμών, παρότι φυσικά τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Ακούσαμε ρουφιάνους δημοσιογράφους να ξεπλένουν την επιχειρούμενη κρατική δολοφονία και τους αστυνομικούς, να μιλούν για αυτοάμυνα των αστυνομικών, να σπιλώνουν τον χαρακτήρα του 16χρονου με βωμολοχίες, να ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο για τους Ρομά. Όταν κατέστη σαφές ότι οι μπάτσοι κατεδίωξαν τον νεαρό Ρομά και τον πυροβόλησαν από πίσω στο κεφάλι, η υπερασπιστική γραμμή των μπάτσων άλλαξε και η “απόπειρα εμβολισμού τους” από τον ανήλικο οδηγό εμπλουτίστηκε με ανοησίες για λακκούβες στο οδόστρωμα… Το νέο αφήγημα είναι ότι ο μπάτσος πυροβόλησε δις, με μία πρώτη προειδοποιητική βολή στον αέρα (που εν τέλει αποδείχθηκε ότι καρφώθηκε σε πόρτα ξενοδοχείου, άρα στόχευε τον νεαρό) και μία δεύτερη με στόχο τα λάστιχα, η οποία όμως βρήκε το κεφάλι του οδηγού λόγω ανεπτυγμένης ταχύτητας της μηχανής και ανωμαλίας του οδοστρώματος!

Κοινώς, “δεν φταίω εγώ κυρία πρόεδρε, ήθελα να πετύχω λάστιχο αλλά έπεσα σε λακκούβα”. Και σε όλες αυτές τις ανοησίες εννοείται σιγοντάρουν οι αθλιότεροι των αθλιοτέρων δημοσιογράφοι όπως ο Καμπουράκης, που εμφατικά δηλώνουν ότι “εδώ δεν είναι ταινία, το να πετύχεις τα λάστιχα δεν είναι απλό”. Και όχι, δεν είναι! Για αυτό οι μπάτσοι καλό θα ήταν να μην πυροβολούν εν κινήσει για το τρομερό και φοβερό αδίκημα της μικροκλοπής καυσίμων κι ενώ δε διατρέχουν απολύτως κανένα κίνδυνο, επειδή την έχουν δει σερίφηδες στην άγρια Δύση.

Ο μπάτσος που πυροβόλησε συνελήφθη και κατηγορείται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Εις βάρος του διατάχθηκε ΕΔΕ… Την υπεράσπισή του ανέλαβε (ποιος άλλος;!) ο γνωστός διαπλεκόμενος μεγαλοδικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σταθερά αναλαμβάνει την υπεράσπιση μπάτσων-δολοφόνων, μπάτσων-βιαστών και βιαστών.

Η κυρίαρχη αφήγηση κυμαίνεται στα εξής: Η “επίσημη” συνεχίζει εμμονικά να μιλάει για “αυτο-άμυνα” και την κακή την ώρα του “καθήκοντος”, αγνοώντας πλήρως τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο μπάτσος-σερίφης απλά σήκωσε το όπλο και επέβαλε την θανατική καταδίκη σε ένα ανήλικο παιδί για ένα ασήμαντο πλημμέλημα, απλά και μόνο επειδή ήξερε ότι είναι Ρομά. Η πιο “δημοκρατική” διατείνεται πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, για μια αστοχία ενός μεμονωμένου αστυνομικού, ζητά αρτιότερη εκπαίδευση της αστυνομίας, καταδικάζει με ρατσιστικές προεκτάσεις τη μικροπαραβατικότητα (χωρίς φυσικά να αναγνωρίζει τους ταξικούς λόγους που τη γεννούν), προσπαθεί να χειραγωγήσει μέσω του αστικού τύπου και των καθεστωτικών ΜΜΕ την κοινή γνώμη, προκειμένου να ξεπλύνει την αγριότητα της κρατικής εξουσίας και τις αυθαιρεσίες των πραιτοριανών της. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται η συγκάλυψη μιας ακόμα κρατικής δολοφονίας και χτίζεται βήμα-βήμα η μελλοντική αθώωση του αστυνομικού που πυροβόλησε.

Η πιο ακροδεξιά (ή πιο απροσχημάτιστη θα έλεγε κανείς) δε διστάζει να επιρρίπτει την ευθύνη όσων έγιναν στο ίδιο το θύμα, καθώς μάλλον η κλοπή ή το να μη σταματάς σε έλεγχο τιμωρούνται στην Ελλάδα με θανατική ποινή, την οποία μπορεί να αποφασίσει ο κάθε μπάτσος στον δρόμο. Μιλούν, πριν το ανήλικο παιδί ακόμα καταλήξει, για τη “μάστιγα των Ρομά”, για την παραβατικότητα της συγκεκριμένης ομάδας και ανοιχτά υπονοούν ότι καλά έπραξαν οι μπάτσοι, “για να μαζευτούν”. Μία φρικώδης σκηνή εκτυλίσσεται στις οθόνες μας και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τους κανιβάλους αυτού του κόσμου να πλειοδοτούν σε αθλιότητα. Όλες οι αφηγήσεις έχουν ένα κοινό: κανείς τους δεν παραδέχεται ότι το κράτος, ως μηχανισμός εξουσίας που επιβάλλει την καταπίεση και την εκμετάλλευση των πολλών μέσω του θεσμικού μονοπωλίου της βίας, είναι προορισμένο να δολοφονεί όσους/όσες αντιστέκονται και όσους/όσες περισσεύουν από τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Ο Κώστας Φραγκούλης νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο. Χαροπαλεύει από την πρώτη στιγμή. Οι γονείς του ζήτησαν να παραβρεθούν στην ιατρική ενημέρωση. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε από τη διευθύντρια της Μονάδας σε συνεννόηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Νικόλαο Αντωνάκη. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε κυνικά ότι «είναι απόφαση των γιατρών ποιους θα ενημερώσουν και ποιες πληροφορίες θα μεταφέρουν», λέγοντας ότι «δεν εκδίδονται ιατρικά ανακοινωθέντα για όλα τα περιστατικά», χωρίς να εξηγεί για ποιους λόγους δεν υπήρξε ιατρική ενημέρωση για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και φυσικά τίποτα δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει την άρνηση παροχής πληροφοριών στους γονείς ενός ανήλικου παιδιού.

Ρομά και αλληλέγγυοι/αλληλέγγυες βρέθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο, όπου ήταν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έστησαν οδοφράγματα και πραγματοποίησαν συγκρούσεις με την αστυνομία. Όλα αυτά συνέβαιναν απουσία ιατρικής ενημέρωσης.

Η κρατική εξουσία βασίζεται στη βία. Γι’ αυτό, λοιπόν, το κράτος συνεχίζει να δολοφονεί, όπως μαρτυρά η δολοφονική απόπειρα μπάτσων κατά του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ένα χρόνο μετά την κρατική δολοφονία του 21χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα. Το κράτος, ενώ επιβάλλει τη φτώχεια και την ανέχεια, εντείνοντας παράλληλα την εκμετάλλευση και το ξήλωμα των δικαιωμάτων των από τα κάτω, ταυτόχρονα εντείνει την καταστολή και παρέχει πολιτική και επικοινωνιακή κάλυψη στον κατασταλτικό του βραχίονα, με αποτέλεσμα την αποθράσυνση των αστυνομικών δυνάμεων και τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας. Το κράτος αντιλαμβάνεται ότι η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων επιτάσσει την αναβάθμιση της καταστολής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια και οργή. Γι’ αυτό, ενώ συνέβη ο πυροβολισμός στο κεφάλι του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μία μέρα πριν την επέτειο της κρατικής δολοφονίας του 15χρονου αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ψηφίστηκε στη Βουλή εφάπαξ 600 ευρώ για τους αστυνομικούς εν είδει ευχαριστίας για τις «προσφερόμενες υπηρεσίες» τους. Αυτός είναι ο κρετινισμός της εξουσίας. Αυτό το σύστημα της καταπίεσης, της εκμετάλλευσης και της αδικίας μπορεί να αναπαραχθεί μόνο μέσω της βίας. Και μέσω της βίας θα ανατραπεί, γιατί οι κυρίαρχοι δεν πρόκειται να δεχτούν να απολέσουν τα προνόμια και την εξουσία τους με ειρηνικό τρόπο.

Στον αντίποδα, η κοινωνική βάση οφείλει να απαντήσει στην εντεινόμενη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Να ανασυνταχθεί οργανωτικά, να συσπειρωθεί με άξονα την ταξική αλληλεγγύη και να αντεπιτεθεί, απαντώντας στη βία της εξουσίας. Οι μαζικές, δυναμικές και συγκρουσιακές συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών καταδεικνύουν πως η κοινωνική βάση δεν θα κάτσει άλλο αμέτοχη να συνηθίζει το θάνατο όλο και πιο πολύ κάθε μέρα, ότι με τις πράξει τις θα βάλει ένα φρένο στη βαρβαρότητα της εξουσίας. Ας λάβει και η αντίπαλη πλευρά το μήνυμα, γιατί όσο συνεχίζει να τεντώνει το σκοινί, οι συνέπειες που θα υποστεί από την έκρηξη της κοινωνικής οργής σίγουρα θα είναι ανυπολόγιστες…

Σήμερα, 7/12/2022 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με χρώματα και σπρέι στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της πρώτης παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου, Δημήτρη Ζαφειρίου. Ο Δημήτρης Ζαφειρίου ήταν αυτός που έσπευσε την ίδια κιόλας μέρα του πυροβολισμού, λίγες μόλις ώρες, αφότου το παιδί είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, να κατηγορήσει την οικογένεια του παιδιού, τους Ρομά και τους αλληλέγγυους που βρίσκονταν έξω από το νοσοκομείο και πραγματοποιούσαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις των κρατικών δολοφόνων. Την ίδια στιγμή που η οργή ξεχείλιζε για την επιχειρούμενη δολοφονία του παιδιού, την ίδια στιγμή που το νοσοκομείο συνεργαζόταν ουσιαστικά με τους δολοφόνους του και την κυβέρνηση που προσπαθεί να συγκαλύψει ακόμα μία δολοφονία, αποκρύπτοντας απολύτως αδικαιολόγητα και ανήθικα τα ιατρικά δεδομένα του παιδιού ακόμα και από τους γονείς τους, εκείνος δήλωνε ότι “προκαλούν ανείπωτη θλίψη τα γεγονότα που έγιναν εχθές”, αναφερόμενος όχι στην εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά ενός ανήλικου παιδιού, αλλά στις συγκρούσεις που έγιναν ως αποτέλεσμα της απόλυτα δικαιολογημένης αγανάκτησης της οικογένειας και του κύκλου του παιδιού και της ακόμα μεγαλύτερης οργής που προκαλούσε το γεγονός ότι δεν τους παρέχονταν απαντήσεις για την υγεία του ίδιου τους του παιδιού.

Συνέχισε λέγοντας ότι “τα επεισόδια έθεσαν σε επικινδυνότητα τη λειτουργία του νοσοκομείου, ότι οποιαδήποτε διαμαρτυρία θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, ούτε εντός ούτε εκτός του νοσοκομείου, γιατί προκαλεί φόβο και βάζει σε επικινδυνότητα τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό, συντελώντας στη δυσλειτουργία του νοσοκομείου”. Οι δηλώσεις αυτές καταδεικνύουν τις σαφείς ευθύνες που έχουν ο ιθύνοντες του ιατρικού προσωπικού του Ιπποκρατείου, οι οποίοι φαίνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση λειτουργούν στην υπηρεσία της κυβέρνησης και γίνονται αρωγοί στην προσπάθεια συγκάλυψης της επιχειρούμενης κρατικής δολοφονίας και κατευνασμού των οξυμένων κοινωνικών αντιδράσεων. Ο Δημήτρης Ζαφειρίου συνέχισε και παραπέρα λέγοντας τα εξής: “Μπορεί να υπάρχει ένα δίκιο. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω. Είναι όμως αμαρτία να γίνεται αυτό έναντι ενός ιδρύματος όπως είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο, το οποίο ανέκαθεν έχει περιθάλψει αυτούς τους ανθρώπους και θα συνεχίσει αν το κάνει”.

Τα δημόσια νοσοκομεία, κύριε Ζαφειρίου, περιθάλπουν όλους τους ανθρώπους. Δεν κάνατε κάποια παραχώρηση. Τα δημόσια νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και η λερώνονται, όταν συνεργάζονται με μπάτσους δολοφόνους και με κυβερνήσεις που συγκαλύπτουν εν ψυχρώ δολοφονίες, αποκρύπτοντας κατά παράβαση κάθε έννοιας καθήκοντος πληροφορίες από τους γονείς ενός ανήλικου παιδιού και καταδικάζοντας τις συγκρούσεις που προέρχονται από την δικαιολογημένη οργή τους.

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΝΟΧΟΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

blog: libertasalonica.wordpress.com

 

image-6

image-7

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s