Φώτο απο τα λιπάσματα

Δείτε μερικές ενδεικτικές φώτο από τον χώρο

 

Ο χώρος όπως ήταν με το εργοστάσιο

Χωρίς τίτλο
κάντε κλικ στις φώτο για μεγέθυνση

 

720_133316_bec6efba8b-b6e1d539885204de

Ο χώρος όπως είναι μετά το ξήλωμα του εργοστάσιου

 

keratsini_drapetsona_map

Στην φώτο βλέπουμε τον κεντρικό λιμενοβραχίονα  από το Λιμάνι του Πειραιά.O χώρος αριστερά  μπροστά με την τσιμινιέρα είναι ο χώρος των λιπασμάτων, στο βάθος απλώνεται το Κερατσίνι,  διακρίνετε και η δεύτερη τσιμινιέρα που είναι της ΔΕΗ. Μπροστά και δεξιά η Δραπετσώνα, και δεξιά στο βάθος ο Πειραιάς, Αγιά Σοφία, Μανιάτικα κλπ. Όπως θα διαπιστώνετε ο μόνος «ελεύθερος» και με σχετικό πράσινο χώρος  είναι  αυτός ευθεία στο βάθος με το παραλληλόγραμμο σχήμα, το νεκροταφείο της Ανάστασης (παλιά σύνορα Κερατσινίου – Δραπετσώνας).

drapetsona

Η ανάπλαση του Δήμου

Οι χώροι που μέχρι στιγμής έχουν  αποδοθεί  στο δήμο και εκεί που γίνονται οι συναυλίες έχουν στρωθεί με ψιλό χαλίκι (γαρμπίλι) όπως οι θερινοί σηνεμάδες, (το «βασίλειο του γαρμπιλιού» το έχω ονομάσει) και έχουν φυτευτεί ελάχιστα δένδρα σε σχέση με τον χώρο, η δικαιολογία που δίνεται από την δημοτική αρχή είναι για να μην σηκώνεται σκόνη, –  εγώ λέω και για να καλυφθεί το πρόβλημα της υπάρχουσας  μόλυνσης του εδάφους.

Το θεατράκι που γίνονται οι συναυλίες  «Γιορτές στη θάλασσα»(στο βάθος εκεί με την σημαία, οι δεξαμενές της εταιρίας επεξεργασίας αποβλήτων πλοίων   OIL ONE του Μελισσανιδη).

lipasmata_polyhoros708

58

Ο χώρος μιας λωρίδας  «περίπατος στην θάλασσα»  που παραχωρήθηκε   από την κυβέρνηση στον Δήμο οριοθετούμενος γιατί συνορεύει με την ιδιοκτησία της Εθνικής

krakaris