Φώτο από το εργοστάσιο λιπασμάτων Δραπετσώνα

Δείτε μερικές ενδεικτικές φώτο από τον χώρο

Ο χώρος όπως ήταν με το εργοστάσιο λιπασματων  σε λειτουργία

Χωρίς τίτλο
κάντε κλικ στις φώτο για μεγέθυνση

720_133316_bec6efba8b-b6e1d539885204de

Ο χώρος όπως είναι μετά το ξήλωμα του εργοστάσιου

keratsini_drapetsona_map

Στην φώτο βλέπουμε τον κεντρικό λιμενοβραχίονα  από την είσοδο στο Λιμάνι του Πειραιά, μπροστά ορθώνετε η τσιμινιέρα του εργοστασίου Λιπασμάτων και πίσω στο βάθος της ΔΕΗ.

Πανοραμική άποψη του χώρου των Λιπασμάτων (κάντε κλικ πάνω στην φώτο για  μεγέθυνση).

drapetsona3

O χώρος αριστερά  μπροστά με την τσιμινιέρα είναι ο χώρος των λιπασμάτων, στο βάθος απλώνεται το Κερατσίνι,  πιο πίσω διακρίνονται  οι δυο  τσιμινιέρες που είναι του πρώην εργοστασίου παραγωγής  τσιμέντου ΑΓΕΤ Ηρακλης. Μπροστά και δεξιά η Δραπετσώνα, και δεξιά στο βάθος ο Πειραιάς, Αγιά Σοφία, Μανιάτικα κλπ.

Όπως βλέπετε  ο μόνος «ελεύθερος» και με σχετικό πράσινο χώρος  είναι  αυτός ευθεία στο βάθος με το παραλληλόγραμμο σχήμα, το νεκροταφείο της Ανάστασης (παλιά σύνορα Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Πειραιά).

Η ανάπλαση του Δήμου

Οι χώροι που μέχρι στιγμής έχουν  αποδοθεί  στο δήμο και εκεί που γίνονται οι συναυλίες έχουν στρωθεί με ψιλό χαλίκι (γαρμπίλι) όπως οι θερινοί σηνεμάδες, (το «βασίλειο του γαρμπιλιού» το έχω ονομάσει) και έχουν φυτευτεί ελάχιστα δένδρα σε σχέση με τον χώρο, η δικαιολογία που δίνεται από την δημοτική αρχή είναι για να μην σηκώνεται σκόνη, –  εγώ λέω και για να καλυφθεί το πρόβλημα της υπάρχουσας  μόλυνσης του εδάφους.

Το θεατράκι που γίνονται οι συναυλίες  «Γιορτές στη θάλασσα»(στο βάθος εκεί με την σημαία, οι δεξαμενές της εταιρίας επεξεργασίας αποβλήτων πλοίων   OIL ONE του Μελισσανιδη).

lipasmata_polyhoros708

58

Ο χώρος μιας λωρίδας  «περίπατος στην θάλασσα»  που παραχωρήθηκε   από την κυβέρνηση στον Δήμο οριοθετούμενος γιατί συνορεύει με την ιδιοκτησία της Εθνικής.

krakaris