Νίκη για τους διανομείς: Η Efood μετατρέπει όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/9 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ Π.ΑΡΕΩΣ 11:00

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις των διανομέων, μέσω του σωματείου  «Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου» (Σ.Β.Ε.Ο.Δ).

Η εταιρεία Efood αναγκάστηκε να μετατρέψει όλες τις υπάρχουσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, θα προσλάβει τους 2.016 εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την προϋπηρεσία τους.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, μία μέρα μετά τη μαζική μοτοπορεία των εργαζομένων της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι «οι άνθρωποι της είναι η κινητήρια δύναμη» της εταιρείας, αλλά και ότι η κριτική που ασκήθηκε βοήθησε στη λήψη της σωστής απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως η δημοσιοποίηση του τελεσίγραφου «μπλοκάκι ή απόλυση» της efood προς τους διανομείς, πυροδότησε ένα κύμα συμπαράστασης από την  κοινωνία με το #cancel_efood να εξαπλώνεται μέσω του διαδικτύου, οδηγώντας σε μαζική διαγραφή της σχετικής εφαρμογής, αλλά και στην καταβαράθρωση της βαθμολογίας της. Η υπόθεση έλαβε και πολιτικές διαστάσεις με επίκεντρο το νόμο Χατζηδάκη, που άνοιξε το δρόμο για το τελεσίγραφο της εταιρείας.

348643-efood

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/9 – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ Π.ΑΡΕΩΣ 11:00

ΑΠΕΡΓΙΑ-24-9-732x1024

Πηγή: https://sveod.gr/?p=2986

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s