Στιγμές του νέου ολοκληρωτισμού: Η πιο ρατσιστική κάλυψη για την Ουκρανία στα TV News

Επιμέλεια δημοσίευσης – σχόλιο: Γιώργος Μεριζιώτης 

Σχόλιο:

Τα παγκόσμια αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ που ελέγχονται απο τις πλουτοκρατικές ελίτ μαζί με τα κρατικά  μας παρουσιάζουν ολοκληρωτικά μονόπλευρα την άποψη αυτών που δέχονται την επίθεση και αποκρύβουν σχεδόν η ολοκληρωτικά την άποψη των επιτιθέμενων, η δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε και την μετάδοση των ρώσικων ΜΜΕ στην ένωση.

Σε ανάλογες περιστάσεις λχ Ιράκ, Σερβία, Λιβύη κλπ παρουσίαζαν ολοκληρωτικά μονόπλευρα τις απόψεις των επιτιθεμένων και ελάχιστα ή καθόλου αυτών που δέχονταν την επίθεση. Δεν πρόκειται για «δυο μέτρα και δυο σταθμά», ούτε για φτηνή προπαγάνδα, πρόκειται για μια από τις εκφάνσεις του λεγόμενου δημοκρατικού δυτικού συστήματος που εμείς το  ονομάζουμε με το πραγματικό του όνομα, νέος ολοκληρωτισμός.

Αν διαμαρτυρηθείς θα σου πουν ότι είσαι με τον εκλεγμένο δικτάτορα Πούτιν και ότι είσαι υπέρ της επίθεσης της Ρωσίας στη Ουκρανία, όπως όταν διαμαρτύρεσαι για τις επιθέσεις  του Ισραηλινού κράτους στους Παλαιστίνιους λένε  ότι είσαι αντισημίτης, κάτι ανάλογο έγινε και παλαιότερα με την επίθεση τον Αμερικάνων – Βρετανών και λοιπών συμμάχων στο Ιράκ, μετά του ΝΑΤΟ στην Σερβία, των Γάλων στην Λιβύη κλπ να μην αραδιάσω εδώ διάφορα ποστ από εκείνες τις περιόδους.

Δεν θέλω να κάνω έναν συμψηφισμό της φρίκης μεταξύ Ευρωπαίου λευκού πρόσφυγα (λχ Ουκρανού) και Ασιάτη ή Αφρικανού, μεταξύ βομβαρδισμού και παράπλευρων απωλειών αμάχων Ευρωπαίων λευκών (λχ Ουκρανών) και Ασιατών ή Αφρικανών, αυτή είναι μια αξιολόγηση των ελεεινών φασιστικών, ρατσιστικών υποκειμένων δημοσιογράφων πολιτικών και άλλων. Όπως δεν θα κάνω συμψηφισμό αν ο  Πούτιν ή ο Μιλόσεβιτς ή Κάρατζιτς είναι εγκληματίες πολέμου, πάντως για τους πολιτισμένους δυτικούς ο πατέρας και ο ιός  Μπους ή ο Τόνι Μπλερ και ο Γερμανός οικολόγος Γιόσκα Φίσερ ή ακόμα και ο Ρώσος Μπαρίς Γιέλτσιν που ισοπέδωσε τη πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνυ  δεν είναι.

(σημ. Λίγο μετά αυτή την δημοσίευση, το YouTube  λογόκρινε το ρωσικό RT, ένα από τα μεγαλύτερα  παγκόσμια ειδησεογραφικά δίκτυα. Οι ξεφτίλες οι δημοκράτες δυτικοί  δεν θέλουν να δείχνουν κάποιες αλήθειες, αλλά μόνο την δικιά τους, έχουν απαγορέψει όλα τα Ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φυσικά και η Google έχει μπλοκάρει το RT.com- https://russian.rt.com  (RT на русском: последние новости в России и в мире онлайн) λες και εμείς οι πολίτες/σες είμαστε ηλίθιοι δεν μπορούμε να σχηματίσουμε γνώμη και θα επηρεαστούμε από την κρατική ρώσικη προπαγάνδα, πάντως εγώ τόση πολύ δημοκρατία δεν την αντέχω.

Η Ευρωπαίοι (και στην Ελλάδα) απαγορεύουν ή μποϋκοτάρουν  ακόμα και  τον πολιτισμό,την ρώσικη κουλτούρα. Σταματάνε συναυλίες με έργα του Τσαϊκόφσκι, των μπαλέτων Μπολσόι κλπ. Διώχνουν Ρώσους μαέστρους, σκηνοθέτες, φοιτητές κλπ. Είναι σαν να σταμάταγε η ανθρωπότητα να ακούει και να απαγορέψει τον Μπετόβεν και όλοι την γερμανική κουλτούρα  την εποχή που οι Γερμανοί ναζί αιματοκυλούσαν την Ευρώπη. Εγώ λέω να απαγορέψουν και τον Τολστόι, Ντοστογιέφσκι κλπ. Μέχρι που σκέφτομαι να σταματήσω να τρώω ακόμα  και την ρώσικη σαλάτα,γιατί όποιος την παραγγέλνει ή την τρώει είναι φιλορώσος και με τον Πούτιν).

Η πιο ρατσιστική κάλυψη για την Ουκρανία στα TV News

Δείτε πως τα διεθνή (και όχι μόνο)  ΜΜΕ διαπλάθουν την κοινή γνώμη στον ρατσισμό -φασισμό. Γιατί  υπάρχει μόνο ένας κόσμος, αυτός των λευκών της Ευρώπης και Αμερικής και μόνο όταν αυτός υποφέρει αξίζει να ασχοληθείς. 

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εκατοντάδες στιγμιότυπα, φυσικά και τα  Fake news είναι εκατοντάδες. Η μετάφραση στα ελληνικά είναι εύκολη πατώντας σε κάθε ποστ και επιλέγοντας μετάφραση από το  Twitter.

Η παρουσίαση αρχίζει από την δήλωση του ρατσιστή φασίστα Ουκρανού γενικού εισαγγελέα σου Κίεβο.

 

1. The BBC – “It’s very emotional for me because I see European people with blue eyes and blonde hair being killed” – Ukraine’s Deputy Chief Prosecutor, David Sakvarelidze

μετάφραση

1. Το BBC – «Είναι πολύ συγκινητικό για μένα γιατί βλέπω Ευρωπαίους με μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά να σκοτώνονται» – ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, David Sakvarelidze

_____________________________________

2. CBS News «This isn’t Iraq or Afghanistan…This is a relatively civilized, relatively European city» – CBS foreign correspondent Charlie D’Agata

2. CBS News «Αυτό δεν είναι το Ιράκ ή το Αφγανιστάν… Αυτή είναι μια σχετικά πολιτισμένη, σχετικά ευρωπαϊκή πόλη» – ξένος ανταποκριτής του CBS Charlie D’Agata

3. Al-Jazeera «What’s compelling is looking at them, the way they are dressed. These are prosperous, middle-class people. These are not obviously refugees trying to get away from the Middle East…or North Africa. They look like any European family that you’d live next door to.»

3. Al-Jazeera «Αυτό που είναι συναρπαστικό είναι να τους κοιτάς, τον τρόπο με τον οποίο είναι ντυμένοι. Αυτοί είναι άνθρωποι ευημερίας, μεσαίας τάξης. Δεν είναι προφανώς πρόσφυγες που προσπαθούν να φύγουν από τη Μέση Ανατολή… ή τη Βόρεια Αφρική. Μοιάζουν με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή οικογένεια που θα έμενες δίπλα».

________________________________

4. BFM TV (France) «We are in the 21st century, we are in a European city and we have cruise missile fire as though we were in Iraq or Afghanistan, can you imagine!?”
 

4. BFM TV (Γαλλία) «Είμαστε στον 21ο αιώνα, βρισκόμαστε σε μια ευρωπαϊκή πόλη και έχουμε βολές με πυραύλους κρουζ σαν να βρισκόμαστε στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν, φαντάζεστε!;»

5. The Daily Telegraph This time, war is wrong because the people look like us and have Instagram and Netflix accounts. It’s not in a poor, remote country any more. – Daniel Hannan

__________________________________

5. Η Daily Telegraph Αυτή τη φορά, ο πόλεμος είναι λάθος γιατί οι άνθρωποι μας μοιάζουν και έχουν λογαριασμούς Instagram και Netflix. Δεν είναι πια σε μια φτωχή, απομακρυσμένη χώρα. – Ντάνιελ Χάναν

6. ITV (UK) «The unthinkable has happened…This is not a developing, third world nation; this is Europe!»

6. ITV (Ηνωμένο Βασίλειο) «Το αδιανόητο συνέβη… Αυτό δεν είναι ένα αναπτυσσόμενο, τριτοκοσμικό έθνος· αυτή είναι η Ευρώπη!»

7. BFM TV (France) (again) «It’s an important question. We’re not talking here about Syrians fleeing…We’re talking about Europeans.»

7. BFM TV (Γαλλία) (ξανά) «Είναι μια σημαντική ερώτηση. Δεν μιλάμε εδώ για φυγή Σύριων…Μιλάμε για Ευρωπαίους».

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s