Ντοκιμαντέρ &Ταινίες για την Κομμούνα

Ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορούσε παρά να απασχολήσει τόσο ερευνητές και επιστήμονες όσο και συγγραφείς και λογοτέχνες, ακόμη και κινηματογραφιστές («Η νέα βαβυλωνία» των Γκριγκόρι Κόζιντσεφ και Λεονίντ Τράουμπεργκ, «Οι μέρες της Κομμούνας» – κινηματογραφημένη θεατρική παράσταση του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Η γιορτή της Μπαμπέτ» του Γκάμπριελ Αξελ, «1871» του Κεν Μακ Μάλεν, «Η Κομμούνα» του Πίτερ Γουότκινς κ.ά.).

Ντοκιμαντέρ &Ταινίες για την Κομμούνα

Ντοκιμαντέρ:

Η παρισινή Κομμούνα 1871 Ένα έργο του Mehdi Lalaoui (documentary) με ελληνικούς υπότιτλους 

Ταινίες:

α) Η ΝΕΑ ΒΑΒΥΛΩΝΑ- Novyy Vavilon – The New Babylon,1929 ( βωβή ταινία με ελληνικούς υπότιτλους)

βαβιλον

Ένα αριστούργημα  στο απόγειο της ρώσικης πρωτοπορίας, και μια κορυφαία στιγμή του βωβού σινεμά.

β) Η Κομμούνα – La Commune,Paris 1871 (ταινία) με ελληνικούς υπότιτλους

655b57993dbab9f262188fcf451c3ecbΜέσα σε µια γιγαντιαία αποθήκη στα εργατικά Παρισινά προάστια (συµπτωµατικά εκεί στεγάζονταν τα στούντιο του Ζωρζ Μελιές), ο Peter Watkins συγκεντρώνει 200 ερασιτέχνες (µεταξύ τους, πολλοί «άνθρωποι χωρίς χαρτιά» από την Αλγερία, την Τυνησία και το Μαρόκο). Μαζί θα προσπαθήσουν να ανασυνθέσουν τα γεγονότα της Άνοιξης του 1871, της ανόδου και της πτώσης της Παρισινής Κοµµούνας.

γ) Louise Michel  La Rebelle (ταινία)

L.M.TΤο La Rebelle αποτελεί τη βιογραφική ταινία της Λουίζ Μισέλ, γυναίκας επαναστάτριας που συμμετείχε στην Παρισινή Κομμούνα.Βγήκε το 2009 και αναφέρεται στη ζωή της Λουίζ από τη στιγμή της καταδίκης της και της εξορίας της στην Ωκεανία ως την επιστροφή της στη διδασκαλία όταν έγινε η γενική αμνηστία. Επικεντρώνεται στη σχέση που αναπτύσσει με τους συντρόφους της στη διάρκεια του εγκλεισμού της και στη σχέση με τους ιθαγενείς και τη συμμετοχή της στην αντίστασή τους στην αποικιακή Γαλλία.

Η μετάφραση και ο υποτιτλισμός έγινε από την Κατάληψη Σινιάλο τον Μάη του 2014, όπου και προβλήθηκε στο πλαίσιο των γενεθλίων για τα 4 χρόνια της κατάληψης. Επίσης προβλήθηκε στο 1 φεστιβάλ αναρχικού βιβλίου στην Πάτρα.Το κατεβάζετε από το http://www.black-tracker.gr/details.p…Το torrent περιέχει 3 αρχεία:

Η εναλλακτικά On Line  εδώ:

Louise Michel  La Rebelle