Κατηγορώ την «δημοκρατική» Δύση ότι κλείνει τα μάτια σε αυτό: Η φρίκη του ουκρανικού εθνικισμού-ναζισμού

(Φώτο: Σκηνές από λιντσαρίσματα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανία με πρόσχημα την πάταξη των κλοπών).

Ιδού η πολιτισμένη  διεθνής κοινότητα

Την ευθύνη για αυτό τον απανθρωπισμό την έχουν: Η ρωσική  κυβέρνηση μέσω του ρωσικού επεκτατισμού, η ουκρανική κυβέρνηση, κυβέρνηση μαριονέτα  στου νεοναζί, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

κρεμασμ.1

Κρεμασμένος σε πινακίδα οδικής σήμανσης. Νεκρός; Bαριά τραυματίας; Αφημένος να ξεματώσει σε κεντρική οδική αρτηρία κάποιας πόλης της ν. Ουκρανίας.. Φέρει την πινακίδα ενοχής κατηγορίας Ζ που σημαίνει υποστηρικτής της ρωσικής επιχείρησης. Κρεμασμένος … οι Ουκρανοναζί σε πλήρη δράση.. για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό. Το ένα πόδι και το άλλο φαίνονται ακρωτηριασμένα.

Δείτε και αυτό: Οι αμερικανοί νομοθέτες καλωσόρισαν τον διαβόητο γεωργιανό πολέμαρχο που τώρα καυχιέται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Κατηγορώ την «δημοκρατική» Δύση ότι κλείνει τα μάτια σε αυτό: Η φρίκη του ουκρανικού εθνικισμού-ναζισμού

Σχόλιο – επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

Σχόλιο:

Αυτή η δημοσίευση δεν έχει σκοπό να καθαγιάσει την εισβολή του ρωσικού κράτους στην Ουκρανία. Ως ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό δείτε αυτή την δημοσίευση: Φυτική Λύτρωση: Μια Γυναίκα από την Ουκρανία, οι Ρώσοι Στρατιώτες και οι Σπόροι του Ηλίανθου

Τα βίντεο αναρτήθηκαν όχι μόνο για να δείξουν  την βαναυσότητα στην Ουκρανία από Ουκρανούς/ες  αλλά και λόγω του ότι με εντολή των ΗΠΑ και κομπάρσο την ΕΕ. έχει επιβληθεί μια τρομακτική λογοκρισία και το μόνο που δείχνουν τα ΜΜΕ της Δύσης είναι οι κακοί Ρώσοι και οι καλοί καημένοι Ουκρανοί,Φυσικά την μεγαλύτερη ευθύνη για την πυροδότηση αυτής της βαναυσότητας την έχει ο Ρώσικος στρατός ως εισβολέας.

Δείτε και αυτά τα κείμενα: Εγκλήματα πολέμου: η απεικόνιση και η εργαλειοποίησή τους, –  11 Ιταλοί έμπειροι πολεμικοί ανταποκριτές λένε «όχι» στη μονομερή ενημέρωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όταν ακούω τη λέξη έθνος, ανθρώπινη σάρκα μου μυρίζει

Το παρακάτω κείμενο είναι από ένα  έγκριτο site που ασχολείται με την ερευνητική δημοσιογραφία, και δεν μπορεί να κατηγορηθεί για φιλορωσικό

Δεν ήθελα να το δημοσιεύσω τώρα αλλά δεν άντεξα μετά από αυτά που έγιναν σήμερα (7/2022)  στην βουλή με την ομιλία του Ουκρανού νεοναζί κατά τη διάρκεια της παρουσίας και ομιλίας του πρόεδρου της Ουκρανίας  κ. Ζελενσκι στη βουλή των Ελλήνων: » Είμαι ελληνικής καταγωγής από την Μαριούπολη. Συμμετέχω στην άμυνα της χώρας μου μέσα από το Τάγμα Αζόφ», λέει ο ομιλητής και οι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΥΝΑΛ, ΜέΡΑ25 καθόντουσαν και έβλεπαν, μόνο το ΚΚΕ απείχε, δείτε:

Azov_symbol
Το στρατιωτικό έμβλημα του τάγματος Αζοφ

Αυτός ο τύπος λέει ότι ο παππούς του πολέμησε τους Γερμανούς ναζί εισβολείς στην Ουκρανία το 1941, και αυτός τώρα πολεμάει τους ναζί Ρώσους εισβολείς μέσα από το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ !!!

Εδώ στην Ελλάδα οι της ΝΔ για να δικαιολογηθούν που αυτοί ο νεοναζί μίλησαν στην βουλή  μας λένε ότι αυτοί του Αζοφ έχουν ενταχθεί στο ουκρανικό στρατό και δεν είναι πλέων νεοναζί.

National-Corps-Telegram-3
Το τάγμα Azov παρελαύνει με σημαίες Wolfsangel εμπνευσμένες από τους Ναζί στη Μαριούπολη, Αύγουστος 2020: Πηγή

Δείτε σκηνές από τη κατάληψη του στρατηγείου του Αζοφ στην Μαριούπολη  από τις ρωσικές δυνάμεις (απο 1:12 λεπτό)

Βάση του #Azov #Ukraine |ian #NationalGuard συντάγματος στο Urzuf (στα μισά του δρόμου μεταξύ #Mariupol και #Berdyansk ), που καταλήφθηκε από #Russia |n δυνάμεις. Κατά τα άλλα το τάγμα Αζοφ δεν είναι ναζί και είναι ενσωματωμένο στον ουκρανικό στρατό, οποιαδήποτε άλλη εκδοχή είναι ρωσική προπαγάνδα.

Δυστυχώς με τις καταστροφές στις πόλης και τις απώλειες άμαχων (παράπλευρες απώλειες) υπάρχει μεγάλο τραγικό ζήτημα  αφού οι Ουκρανοί επέλεξαν να οχυρωθούν μέσα στις πόλης και οι επιτιθέμενοι Ρώσοι εφαρμόζουν το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» . Το πρόβλημα θα λύνονταν είτε με το να μη γίνονταν καθόλου πολεμικές συρράξεις, είτε  άμα το νεοναζιστικό τάγμα που συμμετέχει ο εν λόγω κύριος  πολεμούσε ενάντια στον εισβολέα, έξω στα χωράφια, στην ύπαιθρο.

(Τα στρατεύματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Τσετσενίας) ανταλλάσσουν πυρ με ελεύθερους σκοπευτές του Αζόφ, ελεύθεροι σκοπευτές οχυρωμένοι μέσα σε πολυκατοικίες στην Μαριούπολη ).

(Βίντεο  από τους Ουκρανούς ελεύθερους σκοπευτές (τάγμα Αζόφ) που συνελήφθησαν από Τσετσένους στρατιώτες, με τη βοήθεια πολιτικών πληροφοριοδοτών της Μαριούπολης).

Το ιδανικό θα ήταν  να πολεμούσαν μεταξύ τους οι εθνικιστές και φασίστες και να μας άφηναν εμάς  όλους/ες  που δεν θέλουμε πόλεμο ή κατάκτηση ήσυχους. Φυσικά εδώ αστειεύομαι γιατί αυτό τα ιδανικό  σε έναν πόλεμο δεν υπάρχει και την πληρώνουν πάντα οι άμαχοι. Σε έναν πόλεμο υπάρχει μόνο η πολεμική τιμή (ηθική του πολέμου), που όταν παραβιάζετε οι εξουσιαστές την ονομάζουν έγκλημα πολέμου, λες και ότι ο ίδιος ο πόλεμος δεν είναι έγκλημα.

(Οι του Αζοφ, μας χρησιμοποιούσουν σαν ασπίδα, λέει κάτοικος της Μαριούπολης)

Η ελληνική βουλή ξεπλένει τους νεοναζί της Ουκρανίας όπως και η υπόλοιπη δημοκρατική Ευρώπη και οι ΗΠΑ, ως πρόσχημα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.  Αυτό το ξέπλυμα θα το βρούμε μπροστά μας σε λίγο καιρό.

3208326

Το παραμορφωμένο σώμα ενός κοριτσιού με ακρωτηριασμένα χέρια και με μια σβάστικα χαραγμένη στο στομάχι της βρέθηκε στο υπόγειο ενός σχολείου στη Μαριούπολη, όπου βρισκόταν μια βάση των Ουκρανών ναζιστών του Αζοφ.(Δείτε από 2:09 λεπτά)

Στο παρακάτω κείμενο θα δείτε τι έκαναν πριν την ρώσικη εισβολή αλλά και μετά οι ουκρανοί  φασίστες στην χώρα τους. Να υπενθυμίσω εδώ ότι και η χώρα μας είχε δεχτεί εισβολή και κατοχή από τους Γερμανούς ναζί, και είχαμε τέτοιες σκηνές. Είχαμε  κρεμασμένους ανθρώπους απο τους κατακτητές σε δημόσια θέα για παραδειγματισμό. Αυτούς τους κρεμασμένους τους φύλαγαν εγχώριοι συνεργάτες των ναζί, οι ταγματασφαλίτες «γερμανοτσολιάδες».

66c11ff69dacb28a62f289d7f31f9d24
Οι ταγματασφαλίτες «γερμανοτσολιάδες» επί το έργον.

Μισθοφόροι Λεγεωνάριοι Έλληνες στη Λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας. Υπήρχαν και οι μαυραγορίτες και οι δοσίλογοι με την κουκούλα και οι συνεργάτες των Ναζί σε αυτόν τον τόπο καμιά εντύπωση δεν μας προκαλεί. Γερμανοτσολιάδες! Για δεκάδες κάνει λόγο η αναφορά.. Ταγματασφαλίτες του Αζόφ!!.. Ερώτηση, μήπως τους έστειλε η ελληνική κυβέρνηση (μαζί με τα όπλα)  για αλληλεγγύη;

fpr88i2xwamzc5j
Νεοναζί Μισθοφόροι Λεγεωνάριοι Έλληνες στη Λεγεώνα των Ξένων της Ουκρανίας
hrisi_avgi_0
Το διαβόητο Wolfsangel που χρησιμοποιούσε επί χρόνια η Χρυσή Αυγή ​
αζ-φ-10
Παλιά φώτο: Μέλη του τάγματος Azov με σβάστικα και σημαία του ΝΑΤΟ
maxresdefault
Νέα φώτο: Μέλη του μισθοφορικού τάγματος Αζόφ με σύγχρονο αμερικάνικο εξοπλισμό
tagma_azof_0
Το πολιτικό έμβλημα του Τάγματος Αζόφ: Το διαβόητο Wolfsangel  και πίσω στο άσπρο φόντο ο ναζιστικός ήλιος.
nazi_paidia_0
Από τα νύχια των ναζιστών, δυστυχώς, δεν γλιτώνουν ούτε τα παιδιά AP PHOTO

Κατηγορώ την «δημοκρατική» ΕΕ. που έκανε τα στραβά μάτια σε αυτό που συνέβαινε /συμβαίνει στην Ουκρανία, αυτή την στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και ήθελε / θέλει να την εντάξει στους κόλπους της για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

Ο σοβινιστικός εθνικισμός , ο μιλιταρισμός και ο  νεοναζισμός είναι που δίνουν τον ρυθμό στην Ουκρανική κοινωνία, και έχουν καθορίσει  έμμεσα ή άμεσα την πολιτική ατζέντα, όχι μόνο τώρα με την εισβολή της Ρωσίας και τον πόλεμο αλλά εδώ και κάποια χρόνια.

«Στην Ουκρανία δεν υπάρχει κουλτούρα ειρήνης. Η εκπαίδευση είναι εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένη, επίσης και τα μέσα ενημέρωσης… »,

«… Η στρατιωτική πατριωτική εκπαίδευση είναι υποχρεωτικό μέρος του σχολικού προγράμματος στην Ουκρανία για την προετοιμασία των αγοριών για στράτευση. Περιλαμβάνει εκπαίδευση πεδίου και σκοποβολή. Κάποια στρατιωτικά λύκεια διδάσκουν όπλα από την πρώτη τάξη. Επίσης, ακροδεξιές οργανώσεις λαμβάνουν χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό για να οργανώσουν στρατιωτικοποιημένες καλοκαιρινές κατασκηνώσεις για παιδιά…». λέει ο Yurii Sheliazhenko (από εδώ: Ο πόλεμος είναι έγκλημα: Δηλώσεις από τον Ουκρανό αντιρρησία συνειδήσεις  Yurii Sheliazhenko)

Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Yurii Sheliazhenko –  Μάιος 2020

«Militarization of kids in Ukraine»

Τα τατουάζ των ουκρανών ναζί

Τα τατουάζ ενός Ουκρανού στρατιώτη (Αζοφ) καμουφλαρισμένος σε πολίτη  που συνελήφθη στην Μαριούπολη  από τις  δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας

νεοναζί υποστηρικτής του Αζοφ από Μαριούπολη κρατείται στην Κριμαία

τέτοιοι τύποι (μισθοφόροι) προσπαθούν να φύγουν από τη Μαριούπολη

«Το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου δεν είναι αυτό της πόρνης αλλά του μισθοφόρου»  Γιώργος Μεριζιώτης

σημ. του επιμελητή: Μετά το κείμενο έχω βάλει μια σχετική με το θέμα προσθήκη, όποιος/όποια δεν αντέχει την φρίκη να μην τη δει.

Η φρίκη του ουκρανικού εθνικισμού

Του Jason Michael McCann (*)

Δημοσιεύτηκε την 

(η μετάφραση έγινε μέσω google)

Τις προηγούμενες μέρες, μια σειρά από βίντεο εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με άτομα που επαγρυπνούσαν να ασχολούνται με «επιδρομείς» σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ουκρανίας. Αυτοί οι επιδρομείς περιγράφονται ποικιλοτρόπως ως λεηλάτες, διαφωνούντες και προδότες – άτομα που πιάστηκαν να εκμεταλλεύονται τον πόλεμο για προσωπικό όφελος, άτομα που αρνούνται να πάρουν τα όπλα και άλλα που η κοινότητα θεωρεί αντιπατριώτες. Ως Ausnahmezustände(«κατάσταση εξαίρεσης»), η σύγκρουση και ο πόλεμος συχνά δημιουργούν κοινωνικά περιβάλλοντα στα οποία μπορούν να διευθετηθούν οι παλιές λογαριασμοί και να επιβληθούν μίση.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έδωσε τη δυνατότητα στον πρόεδρο Volodymyr Zelenskyy να κάνει αυτό που κανένας άλλος ουκρανός ηγέτης πριν από αυτόν δεν μπόρεσε να κάνει. να μετατρέψουν την Ουκρανία από κράτος σε έθνος, και στους δρόμους του Κιέβου, του Χάρκοβο και της Μαριούπολης μας δίνεται τώρα μια εικόνα για το τι εννοούν οι εθνικιστές και οι υπερεθνικιστές με τον όρο ουκρανικό έθνος.

Μεταξύ αυτών των βίντεο και των εικόνων ανθρώπων που δένονται σε αναρτήσεις, ξεγυμνώνονται και ξυλοκοπούνται, υπάρχει ένα ευδιάκριτο υποσύνολο αυτού του ανησυχητικού είδους στο οποίο οι Ρομά ξεχωρίζουν για ιδιαίτερα εκδικητική κακομεταχείριση. Είδαμε άσχημα χτυπημένους Ρομά, δεμένους σε δέντρα και πινακίδες, τα παντελόνια και τα εσώρουχά τους κατεβασμένα και μαστιγωμένους με καλάμια και κλαδιά. Υπήρξαν φωτογραφίες γυναικών Ρομά με μελανιασμένα πρόσωπα — νεαρές και ηλικιωμένες, δεμένες σε στύλους, με τα πρόσωπά τους βαμμένα με πράσινη μπογιά. Σε μια συγκλονιστική εικόνα βλέπουμε μια γυναίκα και τις κόρες της δεμένες γύρω από ένα δέντρο με άνδρες με παραστρατιωτικές στολές να κοιτάζουν. Ίσως το πιο ενοχλητικό από αυτά είναι ένα βίντεο από το Κίεβο στο οποίο ένας μεγαλόσωμος μαυροντυμένος άνδρας ουρλιάζει κακία σε μια γυναίκα Ρομά και τις έφηβες κόρες της, στο μεσημέρι .

Αυτές οι πράξεις δημόσιας ταπείνωσης συμβαίνουν σε μια ανησυχητική αποκριάτικη ατμόσφαιρα αντιποίνων και εκδίκησης, καθόλου ανόμοια με τη δημόσια ταπείνωση των Εβραίων από τους Ναζί κατά τα πρώτα χρόνια του Ολοκαυτώματος. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα που να διαφοροποιεί αυτά τα γεγονότα. Συμβαίνουν στο φως της ημέρας μπροστά σε ένα χαρούμενο και επιδοκιμαστικό πλήθος θεατών, βιντεοσκοπούνται από τους δράστες και κανείς —ούτε η αστυνομία— δεν παρεμβαίνει για να βοηθήσει τα θύματα. Και τώρα που ο νόμος του Γκόντγουιν είναι ξεπερασμένος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ρομά ήταν ειδικά θύματα των Ναζί —Γερμανών και Ουκρανών Ναζί— στη Σόα , με τον πληθυσμό των Ρομά να υποφέρει αναλογικά περισσότερο από τον εβραϊκό πληθυσμό.

Σχεδόν το εξήντα τοις εκατό των Εβραίων της Ευρώπης δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, ενώ πρόσφατη έρευνα για το Ολοκαύτωμα Ο Porajmos – η δολοφονία των Ρομά και των Σίντι από τους Ναζί – υποδηλώνει ότι το ενενήντα τοις εκατό των Ρομά της Ευρώπης δολοφονήθηκαν. Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι απασχολημένα με την κατασκευή μιας μυθοπλασίας για τη γενοκτονία των λευκών Ουκρανών από τους Ρώσους, η μεταχείριση των Ρομά από αυτούς τους Ουκρανούς εθνικιστές είναι οριστικά προγενοκτονική.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσοι από έξω παρακολουθούν αυτά τα γεγονότα σχετικά με αυτή τη μεταχείριση των Ρομά στην Ουκρανία είναι ότι δεν είναι μια νέα εξέλιξη. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσουμε την εικόνα των δυτικών μέσων ενημέρωσης εν καιρώ πολέμου του λευκού Ουκρανού ως δίκαιου θύματος της ρωσικής επιθετικότητας, σε όλη τη Δύση βλέπουμε διάφορες προσπάθειες υποβάθμισης της δίωξης των Ρομά από Ουκρανούς εθνικιστές. Παντού βλέπουμε να σχηματίζεται αυτή η αφήγηση ότι υπάρχουν ακροδεξιοί υπερεθνικιστές και νεοναζί σε όλη την Ευρώπη, και ναι, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτή η παραμορφωτική αφήγηση κρύβει τη συγκεκριμένη πραγματικότητα των ακροδεξιών Ναζί στην Ουκρανία και τα δεινά των Ρομά.

Δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο όπου οι ιδεολόγοι Ναζί απολαμβάνουν τη νομική και πολιτική προστασία που έχουν οι Ναζί στην Ουκρανία. Τον Ιανουάριο του 2018, το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου υπέγραψε συμφωνία με την υπερεθνικιστική (ναζιστική) ομάδα C14, επιτρέποντάς τους να σχηματίσουν μια «δημοτική φρουρά» — μια βοηθητική αστυνομική δύναμη — για να συνεργαστεί με την ουκρανική εθνική αστυνομία και είκοσι μία ακόμη πόλεις και πόλεις έχουν σχέσεις όπως αυτή με την ακροδεξιά. Στη Βρετανία, κατατέθηκε μια πρόταση που επικρίνει τη θετική κάλυψη από το BBC αυτών των ανοιχτά ναζιστικών βοηθών:

…αυτό το Σώμα ανησυχεί βαθύτατα για το ρεπορτάζ του BBC για την οργάνωση C14 που εδρεύει στο Κίεβο, μια ακροδεξιά οργάνωση με νεοναζιστική προέλευση. θεωρεί ότι η αναφορά δραστηριοτήτων του C14 αποτυγχάνει να διατηρήσει τις εκδοτικές αξίες του BBC· ανησυχεί περαιτέρω ότι το BBC έχει παράσχει ένα βαθμό νομιμότητας στο C14, επιτρέποντάς του να μεταμφιεστεί ως εθνικιστική οργάνωση που ασχολείται με λογικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην υπεράσπιση της ουκρανικής κυριαρχίας· πιστεύει ότι το BBC απέτυχε να εφαρμόσει τη δέουσα αυστηρότητα στην αποτυχία να αναφέρει το γνωστό ιστορικό βίας από το C14, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων κατά της LGBT κοινότητας, βίας κατά εθνικών μειονοτήτων, δημοσιογράφων και συνδικαλιστών και επίθεσης σε αστυνομικό που χρησιμοποιεί χειροβομβίδα κατά τη διάρκεια Κιέβο Pride; εκφράζει βαθιά ανησυχία για την αναφορά δραστηριοτήτων του C14 ως εκπαιδευτική συνομιλία και μικροχουλιγκανισμό·

Τον Απρίλιο του 2018, εν μέσω αναφορών στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για «πογκρόμ» κατά της κοινότητας των Ρομά στην Ουκρανία, η εθνική αστυνομία ενεπλάκη στη συγκάλυψη και αργότερα στην υποβάθμιση μιας επιδρομής επικουρικής αστυνομίας C14 σε μια κοινότητα Ρομά στα περίχωρα του Κιέβου. Αρκετοί άνδρες ντυμένοι με μαύρα παραστρατιωτικά μπήκαν στην περιοχή και άρχισαν να επιτίθενται άγρια ​​στους κατοίκους. Αφού οι άνδρες της κοινότητας χτυπήθηκαν άγρια ​​στο έδαφος, τα μέλη της ναζιστικής αστυνομικής ομάδας άρχισαν να ψεκάζουν με μαχαίρι στα πρόσωπα νεαρών γυναικών και των παιδιών τους — συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού. Από το πραξικόπημα του Μαϊντάν του 2014, υπήρξαν ορισμένα περιστατικά στα οποία η αστυνομία προστάτεψε μέλη του C14 και του τάγματος Azov — ομάδες ενσωματωμένες πλέον στον ουκρανικό στρατό — μετά την εμπλοκή τους στις δολοφονίες νεαρών Ρομά.

Το πογκρόμ στην Λβιβ κατά των Εβραίων το 1941 (προπύργιο από το 1920 του ουκρανικού εθνικισμού – ναζισμού) και το πογκρόμ κατά των Ρομά του 2018 στην Λβιβ

Η προσωρινή κυβέρνηση του 2014 — η κυβέρνηση του πραξικοπήματος του Μαϊντάν — περιλάμβανε ορισμένα μέλη του υπερεθνικιστικού Κόμματος Svoboda (πρώην «Σοσιαλιστικό-Εθνικό Κόμμα της Ουκρανίας») ως Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γενικό Εισαγγελέα και Υπουργό Άμυνας. Αυτή τη φορά στην κυβέρνηση επέτρεψε στην ακροδεξιά να γεμίσει την κρατική γραφειοκρατία και τον στρατό με μέλη του κόμματος και άλλους ισχυρούς Ναζί, να χρηματοδοτήσει εθνικά προγράμματα νεολαίας και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των παραστρατιωτικών οργανώσεων τους. Άρα, το να περιγράφεις την ουκρανική ακροδεξιά ως ακριβώς όπως οι ακροδεξιές ομάδες αλλού είναι ανειλικρινές στο άκρο. Οι Ουκρανοί Ναζί έχουν ακριβώς το είδος της εξουσίας στο ουκρανικό κράτος που είχε το Ναζιστικό Κόμμα στη Γερμανία στο τέλος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης.

Τώρα ίσως είναι καιρός να ξυπνήσουμε για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Δεν πρόκειται για μια περιθωριακή εξτρεμιστική ομάδα που ενεργεί εκτός νόμου. Σε πολλά μέρη της Ουκρανίας, ειδικά στην πολιορκημένη Μαριούπολη, αυτός είναι ο νόμος — και τον αναστιγματισμός τους στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και η θέση που κερδίζουν στο αναδυόμενο ουκρανικό έθνος ως υπερασπιστές και ήρωες του έθνους καθιστά καθημερινά αυτή την κατάσταση πιο δύσκολη να διορθωθεί . Η αστική φιλελεύθερη νοοτροπία της Δύσης αυτή τη στιγμή ηρεμεί με τη γνώση ότι αυτοί οι Ναζί δεν τα πάνε καλά στις δημοσκοπήσεις, αλλά αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος.

Οι Ναζί δεν έδωσαν ποτέ ιδιαίτερη σημασία στις ωραίες ιδιότητες της «αδύναμης δημοκρατίας». Και ενώ μπορεί να είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι Ουκρανοί δεν είναι Ναζί και δεν ανήκουν στην ακροδεξιά, οι Ουκρανοί είναι σε γενικές γραμμές συμπαθείς με τους στόχους των Ναζί. Το 2019, μια έρευνα που διεξήχθη από το Anti-Defamation League διαπίστωσε ότι το σαράντα έξι τοις εκατό των Ουκρανών είχαν αντισημιτικές απόψεις. Το ογδόντα τοις εκατό των ερωτηθέντων μεταξύ 35 και 49 ετών είπε ότι ήταν «μάλλον αλήθεια» ότι οι Εβραίοι είχαν υπερβολική δύναμη στον επιχειρηματικό κόσμο.

Αν έτσι σκέφτεται ο μέσος άνθρωπος για τους Εβραίους, μπορούμε μόνο να φανταστούμε το επίπεδο του λαϊκού μίσους για τους Ρομά. Αυτό σίγουρα θα εξηγούσε γιατί όταν ο Maksim Yarosh —ένας διοικητής του τάγματος Azov— βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να χτυπά μια γυναίκα Ρομά και τα παιδιά της στους δρόμους του Κιέβου, δεν παρενέβη ούτε ένας περαστικός. Αυτό εξηγεί γιατί πίστευε ότι μπορούσε να το κάνει αυτό χωρίς φόβο σύλληψης. Η ουκρανική αστυνομία δεν έχει κανένα συμφέρον να προστατεύσει αυτήν την ευάλωτη μειονότητα, και έχει ακόμη λιγότερο συμφέρον να αντιμετωπίσει την επικίνδυνη απειλή που είναι η ακροδεξιά. Είναι παράλογο να προτείνουμε ότι η ουκρανική ακροδεξιά είναι ακριβώς όπως η ακροδεξιά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν θα ήταν ανεκτό αυτό. Αλλά είναι πολύ ανεκτή —ακόμα και ενθαρρύνεται— στην Ουκρανία.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Anti-Defamation League. «Ουκρανία: Παγκόσμιος Δείκτης 100 για τον Αντισημιτισμό». ADL, 2019. https://global100.adl.org/country/ukraine/2019 .

Coynash, Halya. «Ακροδεξιοί επαγρύπνησης που επιβάλλουν την «ουκρανική τάξη» είναι παράξενοι εταίροι για την εθνική αστυνομία της Ουκρανίας». Kharkiv Human Rights Protection Group, 30 Ιανουαρίου 2018. https://khpg.org/en/1517275970 .

Deutsche Welle. «Η κοινότητα των Ρομά της Ουκρανίας στόχος της ακροδεξιάς βίας», 26 Ιουνίου 2018. https://www.dw.com/en/ukraines-roma-community-targeted-by-far-right-violence/a-44408252 .

Ellis, Glenn και Viktoryia Kolchyna. «Επίθεση και εγκατάλειψη: Ξεχασμένοι Ρομά της Ουκρανίας». Al Jazeera , 23 Νοεμβρίου 2018.https://www.aljazeera.com/features/2018/11/23/attacked-and-abandoned-ukraines-forgotten-roma .

Εγκυκλοπαίδεια Ολοκαυτώματος. «Γενοκτονία των Ευρωπαίων Ρομά (Τσιγγάνων), 1939–1945». Πρόσβαση στις 24 Μαρτίου 2022. https://encyclopedia.ushmm.org/content/en/article/genocide-of-european-roma-gypsies-1939-1945 .

Χάνκοκ, Ίαν. Κίνδυνος! Μορφωμένος Τσιγγάνος: Επιλεγμένα Δοκίμια . Univ of Hertfordshire Press, 2010.

Lituchy, Barry M. Jasenovac and the Holocaust in Yugoslavia: Analyzes and Survivor Testimonies , 2006.

Miller, Christopher. «Η αστυνομία σπάει τη σιωπή μετά από βίντεο που δείχνει την επίθεση ακροδεξιών εναντίον των Ρομά του Κιέβου». Radio Free Europe , 26 Απριλίου 2018.https://www.rferl.org/a/ukraine-police-break-silence-after-video-shows-far-right-attack-on-kyiv-roma/29194216.html .

βρετανικό κοινοβούλιο. «Reporting of Ukraine by BBC – Early Day Motions», 30 Οκτωβρίου 2017. https://edm.parliament.uk/early-day-motion/50927 .

Roache, Madeline. «Η ουκρανική αστυνομία συνεννοείται με ακροδεξιό μίσος». Νέος Διεθνιστής, 5 Ιουλίου 2018. https://newint.org/features/web-exclusive/2018/07/05/ukraine-police-roma-far-right-hate .

Rorke, Bernard. «Πογκρόμ κατά των Ρομά στην Ουκρανία: για το C14 και την ανοχή στον τρόμο». Ευρωπαϊκό Κέντρο Δικαιωμάτων των Ρομά, 12 Ιουνίου 2018. http://www.errc.org/news/anti-roma-pogroms-in-ukraine-on-c14-and-tolerating-terror .

Σάμερς, Χάνα. «Ήθελαν να μας σκοτώσουν»: Μασκοφόροι νεοφασίστες τρομοκρατούν τους Ρομά της Ουκρανίας». The Guardian , 27 Αυγούστου 2018. https://www.theguardian.com/global-development/2018/aug/27/they-wanted-to-kill-us-masked-neo-fascists-strike-fear-into- ουκρανοί-ρομά .

Γιακουτένκο, Άννα. «Οι Ριζοσπάστες στοχεύουν Ρομά στην Ουκρανία». Human Rights Watch, 29 Νοεμβρίου 2021. https://www.hrw.org/news/2021/11/29/radikals-target-roma-people-ukraine .

*) Jason Michael McCann , M.Phil. (TCD) Conflict Studies Ο συγγραφέας είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη φυλή, την εθνικότητα και τις συγκρούσεις από το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, στο Trinity College, και μια ακαδημαϊκή υποτροφία στη μελέτη των συγκρούσεων από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Φλάνδρας. Έχει δημοσιεύσει για την ιστορία του στρατοπέδου εξόντωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου και τη δολοφονία των Ούγγρων Εβραίων το 1944.

Πηγή: https://standpointzero-com

Επίθεση των νεοναζί  στον καταβολισμό  των Ρομά στην Ουκρανία στο Φαλακρό Βουνό

Προσθήκη της νεοναζιστικής φρίκης στην Ουκρανία

Να δώσουμε συγχαρητήρια στη δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί βλέπει μόνο την μια πλευρά του φεγγαριού, την φρίκη από την ρώσικη εισβολή  και δεν βλέπει από το 2014 τι συμβαίνει στην Ουκρανία, δεν βλέπει ή σκόπιμα αποσιωπά την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, την δράση των φασιστών στην Ουκρανία. Οι αμερικάνοι δικαιολογούνται αφού αυτοί οι ναζί δουλεύουν για αυτούς.

Δεν υπάρχουν άμαχοι στην Ουκρανία, άμαχοι είναι μόνο τα παιδιά και οι ανήμποροι ηλικιωμένοι/ες.  Έχουν μοιράσει στο κόσμο τόσα όπλα που ο καθένας παίρνει και από ένα και νομίζει ότι μπορεί να τα βάλει με τον ρωσικό στρατό, έτσι χωρείς εκπαίδευση, μόνο με εκμάθηση σκοποβολής. Θεωρώ απερίσκεπτη την ενέργεια της ουκρανικής κυβέρνησης  να μοιράσουν όπλα στους αυτοσχέδιους σχηματισμούς των πολιτών, εφόσον έτσι εκθέτουν τους αμάχους σε ανυπολόγιστο κίνδυνο δίνοντας το πρόσχημα στον ρωσικό στρατό να χτυπήσει αδιακρίτως,

Δείτε ένα βίντεο (προπαγάνδα) που μοιράστηκε σε όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως προτού την εισβολή των Ρώσων  για να δείξει την «παλαιική άμυνα» που ετοίμαζαν οι Ουκρανοί με την βοήθεια του τάγματος Αζόφ.

(όλη η δημοσίευση εδώ: Ουκρανία: Ακροδεξιοί εκπαιδεύουν πολίτες – Ποιο είναι το Τάγμα Αζόφ)

Η Ουκρανία «γεμίζει» βαρύ οπλισμό, ενώ οι μάχες κλιμακώνονται, αν συνεχίσουν αυτή την πολιτική να πατρονάρουν την Ουκρανία  η ΗΠΑ και η ΕΕ. και δεν την πιέζουν για να δοθεί μια λύση πολιτική με την Ρωσία ώστε να σταματήσει ο πόλεμος, κινδυνεύουμε ολοι/ες με έναν πυρηνικό όλεθρο.

Οι ουκρανική κοινωνία – όχι όλη – αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της είναι εκφασισμένο, έχει εμποτιστεί με το εθνικιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο γιαυτό βλέπεται ακόμη και ηλικιωμένες γυναίκες  να ασκούν αστυνομικό έλεγχο, και βάναυσες εξευτελιστικές τιμωρίες ιδιαίτερα σε άτομα Ρομά.  Αυτά είναι προμηνύματα για το τι θα συμβεί σε λίγο καιρό και στην υπόλοιπη Ευρώπη αν δεν ξεσηκωθούμε. Κάποια που θα διαβάσετε συμβαίνουν είδη και στην Ελλάδα.

Σοκάρουν οι εικόνες νεαρών κοριτσιών  δεμένων σε κολώνες και δέντρα – «Παραδοσιακή» πρακτική κατά όσων συλλαμβάνονται να κλέβουν –

Στοχοποιούνται οι Ρομά για μικροκλοπές  και βάφονται με πράσινη μπογιά

FOYnRo0XsAEL7jV

Νεοναζί πραιτωριανοί του Ζελένσκι επιτίθεται με ομοίωμα φαλλού, δονητή σε γυναίκες Ρομά οι 3 είναι κοπέλες σε δημόσιο κεντρικό δρόμο του Κιέβου.Στη συνέχεια καταφέρει χτυπήματα ακόμα και με κλοτσιές στα ανυπεράσπιστα θύματά του. Σε άλλα βίντεο λιντσάρουν κορίτσια Ρομά δεμένα σε στύλους που τους έχουν βάψει πράσινα τα πρόσωπα..Γνήσιοι ναζιστές επιχειρούν ουκρανοποίηση Ουκρανίας Καθαρή Ουκρανία απαλλαγμένη από κάθε εθνοφυλετική μεινοτική ομάδα που προσβάλει την Άρια Φυλή..Tαπεινώσεις, βασανιστήρια, σεξισμός,πογκρόμ,μισογυνισμός, φαλοκρατισμός, εθνοκάθαρση..

Νεοναζί πραιτωριανοί του Ζελένσκι επιτίθενται με ομοίωμα φαλλού, δονητή σε γυναίκες Ρομά!  Εδώ το ΒΙΝΤΕΟ  

ce9aceb1cf84ceb1ceb3ceb7ceb7ceb7ceb7ceb7ceb7

Οι παιδεραστές, ρατσιστές  Ουκρανοναζί, δένουν παιδιά Ρομά σε στύλους και τα βασανίζουν!! Βάφουν πράσινα τα πρόσωπα τους.

ce9aceb1cf84ceb1ceb3cf81gffgfggf

Δυστυχώς το 10%  των παιδιών που διακινούνται παγκοσμίως προέρχονται από Ουκρανία. Ένωση αποκαλύπτει δεκάδες ανήλικοι πουλήθηκαν σεξουαλικοί σκάβοι-ες σε Ουκρανούς πολιτικούς πρώτης γραμμής (Arte tv Αυγ.2019) Έπσταϊν κυβερνούν την Ουκρανία!! Μαζί με την Ουκρανική μαφία.

Ένα στα 10 παιδιά που διακινούνται και είναι εμπορεύσιμα παγκοσμίως προέρχονται από την Ουκρανία σύμφωνα με παραγωγή από το γαλλικό κανάλι ARTE. Η Αγγελική Λιτβινένκο είναι επικεφαλής ενός κέντρου για θύματα εκμετάλλευσης συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ. Μέσα στον τομέα που παρακολουθεί 40 ανήλικοι πουλήθηκαν σε ντόπιους Ουκρανούς πολιτικούς για σεξουαλική εκμετάλλευση. Ο τύπος και το πλατύ κοινό έχουν μείνει στο περιθώριο αυτής της διαδικασίας, καταγγέλει. Μια 16χρονη μιλάει στην κάμερα με καλυμμένο πρόσωπο. ”Με την κολλητή μου δοκιμάσαμε κάθε είδους ναρκωτικό. Μια μέρα που δεν είχαμε χρήματα ν΄αγοράσουμε ναρκωτικές ουσίες ένας φίλος μας είπε πως μπορούσαμε να κερδίσουμε εύκολα χρήματα”…

Η υπεύθυνη λέει πως ”οι γονείς βλέποντας την κατάσταση στην οποία είχαν περιέλθει τα παιδιά τους στράφηκαν στην αστυνομία. Αλλά η αστυνομία δεν ήθελε να πάρει τα μέτρα της. Καταλάβαμε ότι υψηλά ιστάμενοι ήταν πίσω από όλο αυτό και η δικαιοσύνη τους κάλυπτε. Σήμερα ξέρουμε πως προσωπικότητες πρώτης γραμμής ενέχονται στη σεξουαλική εκμετάλλευση αυτών των παιδιών.”

”Δεν ήθελα να πάω αλλά η κολλητή μου, μου ζήτησε να τη συνοδέψω στο ξενοδοχείο. Και τελικά πήγαμε μαζί” καταθέτει η 16χρονη.. Μιλάει η πρόεδρος της ένωσης ” ο δρόμος της ζωής” που η αδερφή της απήχθηκε ανήλικη και εντοπίστηκε στην Ολλανδία ως θύμα διακίνησης.. Πέθανε λόγω της κακοποίησης που είχε υποστεί. Αναφέρεται κύκλωμα διακίνησης παιδιών και στη Χερσώνα.

Ο εφιάλτης του trafficking στην Ουκρανία: Διακινητές παριστάνουν γιατρούς για να ξεγελάσουν ασυνόδευτα παιδιά.

σημ.τ.συντ. Αλήθεια  μήπως θυμάται κανείς/μια τι έγινε ο εγχώριος δεξιός πολιτευτής που αγόραζε παιδιά από την ανατολική Ευρώπη;

Το ντοκιμαντερ του ARTE για εμπόριο παιδιών trafic απο ανατολική Ευρώπη και Ουκρανία.

Δένουν σε κολώνες ακόμα και μικρά παιδιά

δένουν σε κολώνες ακόμα και ηλικιωμένες γυναίκες
κατηγορούμενοι για  φιλορωσισμό

Οι Ουκρανοναζί λιθοβόλησαν σαν κοινοί τζιχαντιστές νεαρό που τον έδεσαν σε στύλο στη Μαριούπολη για το ανθρωπιστικό του έργο στους δοκιμαζόμενους κατοίκους. Μια ιστορία από έναν κάτοικο της Μαριούπολης.

” Την άλλη μέρα, στο δρόμο, ένας τύπος μοίραζε πράγματα σε όσους είχαν ανάγκη. Χάρισε σακάκια, χειμερινές μπότες, καπέλα και πουλόβερ. Οι Αζοφιστές τον πλησίασαν με μπύρα, άρχισαν να τον χτυπούν με όπλα, χέρια, πόδια και μετά τον έδεσαν σε ένα κοντάρι και τον χτύπησαν με πέτρες,τον λιθοβόλησαν και έβαλαν και μπύρα δίπλα του για να τον ενοχοποιήσουν. Αυτοί είναι οι Αζοφιστές, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τον πληθυσμό από τη ρωσική επιθετικότητα, είναι πραγματικά ανισόρροπα καθάρματα, στα οποία δεν υπάρχει ίχνος ανθρωπιάς”.

Στο θέρετρο Kirillov οι Ουκρανοναζί έδεσαν έναν αντιφρονούντα σε κολόνα ηλεκτρικού βαμμένη στα χρώματα της τ. Ουκρανίας και τον βασάνιζαν. Στο πρόσωπο τον μακιγιάρισαν με χρώματα τη σημαίας της τ. Ουκρανίας..

Στην περιοχή Darnytskyi του Κιέβου, έδεσαν σε ένα κοντάρι άτομο και το λίντσαραν.

Σε άλλη περιοχή σε δημόσιο δρόμο 2 κουκουλοφόροι παραστρατιωτικοί γδύνουν πολίτη και τον μαστιγώνουν.

Η Nina Ishchenko, μέλος της Ένωσης Συγγραφέων του LPR, κριτικός λογοτεχνίας και πολιτισμολόγος, Ph.D. γράφει σχετικά με τις τιμωρητικές επιχειρήσεις κατά αντιφρονούντων και ρωσογενών στην τ. Ουκρανία.

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται συγκλονιστικά βίντεο, που δείχνουν πώς οι Ουκρανοναζί λιντσάρουν αντιφρονούντες. Μαζί με τον εξευτελισμό, την ταπείνωση γίνονται και φόνοι. Ταυτόχρονα, υπάρχουν εκκλήσεις Ουκρανών πολιτών, δημοσίων υπαλλήλων και δημοσιογράφων να δολοφονήσουν Ρώσους στην Ουκρανία και τη Ρωσία, και να μη γλυτώσουν ούτε ηλικιωμένοι, ούτε γυναίκες, ούτε παιδιά.

Η απανθρωποποίηση στην Ουκρανία συνεχίζεται εδώ και οκτώ χρόνια. Και οι κάτοικοι του Donbass γνωρίζουν ότι θεωρείται «φυσιολογικό» για τον ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Σοκάρουν οι εικόνες νεαρών κοριτσιών  δεμένων σε κολώνες και δέντρα – «Παραδοσιακή» πρακτική κατά όσων συλλαμβάνονται να κλέβουν – Στοχοποιούνται οι Ρομά

Την ώρα που ο Μπάιντεν το παίζει Παιδοφόρος Ἄφετε τὰ παιδία ..ἐλθεῖν πρός με” κρατώντας παιδάκια πρόσφυγες στην αγκαλιά του στην γειτονική Πολωνία λίγο πιο εκεί στο παραμεθόριο Λβιβ Μεσαιωνική Ουκρανία ναζισμός..

Ρομά κοπέλες κατηγορούμενες για μικροκλοπές τροφίμων βασανίζονται από «άμαχες» γυναίκες.

Ρομά κοπέλες κατηγορούμενες για μικροκλοπές τροφίμων βασανίζονται

image-129
ρωσόφονοι κατηγορούμενοι για συνεργασία με τους Ρώσους

image-26 image-25 image-23 image-22 image-21

«άμαχες» σε πράξεις αμάχων

Δείτε και αυτά :

Τάγμα Αζόφ: Η διεθνής νεοναζιστική πρωτοπορία, δυναμώνει με λεφτά των ΗΠΑ και κρατικές επιχορηγήσεις

Πώς φτάσαμε στον πόλεμο της Ουκρανίας: Οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης  και ο ρόλος των νεοναζί

«Ουκρανία 2014, Οι μάσκες της επανάστασης» (“Les Masques de la Révolution”, 2016).Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει να δείτε!

CNN Greece: Ουκρανία: Πώς η «χρήσιμη» ακροδεξιά, μετατράπηκε σε εθνικιστικό – και όχι μόνο- εφιάλτη

Πώς γέμισε η Ουκρανία νεοναζί:Ο σκιώδης ρόλος του Πούτιν και ο χρήσιμος ηλίθιος Ζελένσκι

ΡΩΣΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο φασισμός δεν διάλεξε πλευρά, πόνταρε σε όλες.

Ελλάδα,ΕΡΤ: Απειλές για τη ζωή του δέχτηκε δημοσιογράφος για το ντοκιμαντέρ του για το ναζιστικό τάγμα Αζόφ

Στιγμές του νέου ολοκληρωτισμού: Η πιο ρατσιστική κάλυψη για την Ουκρανία στα TV News

Αύγουστος 1944: Το Ολοκαύτωμα των Τσιγγάνων

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s