Θέλω να δω τον Πάπα

Του Γιώργου Μεριζιώτη

Ήρθε ο Πάπας Φραγκίσκος (του τάγματος των Ιησουιτών)(1) στην Ελλάδα πουλώντας αγαπητιλίκι και η αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ κλπ) τον εκθειάζει και του πλέκει το εγκώμιο  εδώ και κάποια χρόνια. «Είναι ο Πάπας Φραγκίσκος των φτωχών και των αδυνάτων»  λένε, «είναι ο Πάπας των προσφύγων και των μεταναστών» λένε, (2) κουβέντα για την θέση (έδρα εξουσίας – κυριαρχίας) του Πάπα, όπως κουβέντα για την θέση του Πατριάρχη, του Αρχιεπίσκοπου  ή των διάφορων Χαλίφηδων ή Ιμάμηδων.

Τσιμουδιά για τον ρόλο του παπισμού στην ιστορία λες και απευθύνονται σε  τίποτα ανιστόρητους  λωτοφάγους και δίνοντας μας την εντύπωση ότι σαν τους ευρωπαίους χριστιανοδημοκράτες θέλουν να ξεπλύνουν την αγία έδρα από τα ανομήματα και  εγκλήματα της ενάντια στην ανθρωπότητα.

Οι κατακτήσεις, οι αποικισμοί, οι σφαγές, ο εξανδραποδισμός και η λεηλασία που έχουν προκαλέσει οι  χριστιανοί ευρωπαίοι στους ιθαγενείς λαούς της Ασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας και της ηπείρου που την ονόμασαν Αμερική (βόρεια και νότια) ωχριούν ιστορικά μπροστά στις πιο βαρβαρικές επιδρομές των ασιατικών πολεμικών ορδών στην Ευρώπη.

Βέβαια αυτές οι κατακτήσεις, γενοκτονίες κλπ των πολιτισμένων και χριστιανών (η θρησκεία της αγάπης) ευρωπαίων σε αγαστή συνεργασία κράτους και εκκλησίας και σε σύγκριση με τους απολίτιστους βάρβαρους έγιναν/γίνονται με πολιτισμένο τρόπο. Με πολιτισμένο και χριστιανικό τρόπο, σφαγιάζουν, λεηλατούν και έσερναν στην δουλεία τους ιθαγενείς λαούς.

Τώρα εκτός από τις συγγνώμες που εκφράζουν οι διάφοροι Πάπες και πολιτικοί της εποχής μας ήρθαν και τα άλλοθι του τύπου: Μα εμείς οι ευρωπαίοι δώσαμε τα φώτα στην ανθρωπότητα, εδώ ξεκίνησε ο διαφωτισμός, ο ουμανισμός και η αναγέννηση που έχουν σαν μήτρα τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, αυτά επικαλούνται ξεδιάντροπα διάφοροι διανοούμενοι θεραπαινίδες της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας.

Εντάξει αυτός ο Πάπας είναι πιο  ταπεινός από τους προηγούμενους και υπέρ των φτωχών και καταφρονεμένων χωρίς να μας λέει πως και  γιατί υπάρχουν φτωχοί και καταφρονεμένοι και αν το λέει , το λέει με έναν τρόπο που ελάχιστα ενοχλεί το σύστημα.

Σε λίγο καιρό όταν ο Πάπας Φραγκίσκος κοιμηθεί, γιατί οι ιεράρχες δεν πεθαίνουν αλλά κοιμούνται μέχρι δευτέρας παρουσίας, θα έρθει ένας άλλος Πάπας για να διαιωνίσει το ψεύδος και να καθαγιάσει το εκμεταλλευτικό  σύστημα στους αιώνες των αιώνων αμήν. (3)

Για να μην σας ζαλίζω, η ιστορία  και ο ρόλος όλων των θρησκειών και των εκκλησιών είναι λίγο πολύ γνωστή, διαβάστε αυτή την μπροσούρα.

Θεός και Κράτος – Μιχαήλ Μπακούνιν [PDF]

Σημείωση:

1) Το τάγμα των Ιησουιτών έκανε δόγμα του την αρχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», περισσότερα εδώ: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή αναρχικά μέσα και σκοποί;

2) Ένα από τα πολλά δημοσιεύματα της Αυγής για τον σημερινό Πάπα

Πάπας Φραγκίσκος / Αλληλεγγύη και ανθρωπιά ενάντια στο ναυάγιο του πολιτισμού

και στην αριστερή «Εφημερίδα των Συντακτών»

Ενας προσηνής σταρ της πίστης

3) Υπάρχει ένα αφήγημα των ορθόδοξων χριστιανών που λέει ότι: αυτά τα εγκλήματα και την ιερά εξέταση τα έκαναν οι καθολικοί και μετά οι προτεστάντες, σωστά. Όμως δεν μας λένε ότι όλες οι ορθόδοξες εκκλησίες και πατριαρχεία στήριζαν (όπως και οι καθολικοί – προτεστάντες) την δουλεία, την δουλοπαροικία – φεουδαρχία  και τώρα  την μισθωτή δουλεία, τον καπιταλισμό. 

Στήριζαν και στηρίζουν αυτοκράτορες, βασιλείς, μονάρχες, δικτάτορες, εκλεγμένους πολιτικούς ηγέτες και καθάρματα κεφαλαιοκράτες  που έκαναν  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως στήριξαν/στηρίζουν  και τις διώξεις ενάντια πιστών άλλων δογμάτων από το κράτος γιατί είναι «κράτος εν κράτει».

Δείτε και αυτές τις δημοσιεύσεις

Η θρησκευτική πίστη ως όπλο υποταγής και μαζικής καταστροφής

Ο πολιτισμός των ευρωπαίων και οι απολίτιστοι,βάρβαροι ιθαγενείς λαοί

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ (τραγούδι)

Σύνθεση του Θεόφραστου Σακελλαρίδη από την ομώνυμη οπερέττα του. Ερμηνεύει ο Τέτος Δημητριάδης. Φωνογραφήθηκε στη Ν. Υόρκη, το 1922. Δίσκος Columbia Αμερικής / Ε 7635 / 88480-2. Πληροφορίες και το τραγούδι και στη σελίδα rebetiko.sealabs.net.
THELO NA DO TON PAPA, Tetos Dimitriadis

και σε οπερέτα

ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ

Ήταν πάντα η συλλογιά μου
να μπω στο Βατικανό

να τον έβλεπα μπροστά μου
φυσικό και ζωντανό

λένε πως είναι ωραίος
είναι διακριτικός

και βαρβάτος και ακμαίος
και γλυκός, πολύ γλυκός

θέλω να τον δω
θέλω να τον δω

θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα
θέλω να δω τον Πάπα, θέλω να τον δω

νιώθω πως όταν μπροστά μου
τον ιδώ πρώτη φορά

θα κοπούν τα ήπατά μου
και θα νιώσω μια χαρά

μ’ απ’ την ταραχή θα φρίξω
αντικρύ του σαν βρεθώ

και μ’ ευλάβεια θα σκύψω
μπρος του να τον ασπαστώ

θέλω να τον δω
θέλω να τον δω

θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα
θέλω να δω τον Πάπα, θέλω να τον δω

κι επιτέλους μια κυρία
μόλις έχει παντρευτεί

θα ζητήσει ευκαιρία
μες στη Ρώμη να βρεθεί

θα ειπεί στο σύζυγό της
μια που είμαστε εδώ

τον Ποντίφικα εμπρός της
θέλω, αχ, θέλω ν’ ασπαστώ

θέλω να τον δω
θέλω να τον δω

θέλω να δω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα
θέλω να δω τον Πάπα, θέλω να τον δω

θέλω να τον ξαναϊδώ
θέλω να τον ξαναϊδώ

αχ, θέλω να ξανάιδω τον Πάπα, τον Πάπα, τον Πάπα
θέλω να ξανάιδω τον Πάπα, θέλω να τον δω

Η ιστορία της οπερέτας «ΘΕΛΩ ΝΑ ΙΔΩ ΤΟΝ ΠΑΠΑ«

Thelo_na_ido_ton_Papa-afisa

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s