Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν προς ΜΜΕ: «Ελάτε να δείξετε τι γίνεται στον τόπο μας»


Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν προς ΜΜΕ: «Ελάτε να δείξετε τι γίνεται στον τόπο μας»

 

 

image.ashxΟ Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν απευθύνει επείγουσα πρόσκληση σε όλους τους φορείς ενημέρωσης και τους εργαζόμενους σε αυτούς:
«Περίπου εδώ και δύο μήνες ο λαός μας ζει κάτω από μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πατρίδα μας καίγεται και γκρεμίζεται, τα ιστορικά μνημεία μας συνειδητά αφανίζονται. Οι άνθρωποί μας υφίστανται βασανιστήρια και απαγορεύεται να κυκλοφορούν. Κάθε μέρα, οι πολίτες, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όταν βγαίνουν στους δρόμους πυροβολούνται και δολοφονούνται από ελεύθερους σκοπευτές.

Η πλειοψηφία των δολοφονηθέντων είναι παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Απαγορεύεται η μεταφορά σε νοσοκομείο των ασθενών και των τραυματιών, δεν χορηγείται άδεια ταφής των νεκρών μας και ο λαός μας κρατάει τους νεκρούς του στα ψυγεία, επί πολλούς μήνες ζει μαζί τους. Οι άνθρωποί μας δεν μπορούν να βγούνε από τα σπίτια τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες ανάγκες τους, φαγητό, νερό κ.λπ., δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε από τα παράθυρα. Στο Κουρδιστάν ο χειμώνας είναι πολύ βαρύς, διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού και ύδρευσης, ο λαός μας βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Στην πραγματικότητα εφαρμόζεται μια γενοκτονία.
 Επίσης, ο ανεξάρτητος Τύπος υφίσταται διώξεις, η πληροφόρηση που βγαίνει προς τα έξω δεν είναι έγκυρη, υπάρχει παραπληροφόρηση. Γι’ αυτούς τους λόγους επιθυμούμε να αποσταλούν στο Κουρδιστάν εκπρόσωποι του ανεξάρτητου Τύπου από την Ελλάδα, να δούνε την κατάσταση από κοντά και να ενημερώσουν σωστά την κοινή γνώμη.

Σήμερα, ο κόσμος ενημερώνεται από τις ειδήσεις που διαρρέει το ίδιο το τουρκικό κράτος. Στην πραγματικότητα, όμως, οι διαστάσεις που έχουν πάρει τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικές. Εάν υπάρξει καθυστέρηση στη σωστή ενημέρωση θα ζήσουμε μεγάλες τραγωδίες. Ο Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, επωφελούμενη από την κατάσταση χάους που επικρατεί στην περιοχή μας, επιδιώκουν να εξαφανίσουν ένα λαό και τις ιστορικές αξίες του. Γι’ αυτό πρέπει επειγόντως να επισκεφθείτε το Κουρδιστάν, να πραγματοποιήσετε επιτόπιες έρευνες, να ενημερώσετε και να ξεσηκώσετε την ανθρωπότητα.
Αξιότιμοι φορείς και εκπρόσωποι του Τύπου, σας προσκαλούμε στο Κουρδιστάν. Ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμά μας, το Κουρδιστάν βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Σας ευχαριστούμε θερμά
Με βαθύ σεβασμό
Δημοκρατικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν».

 

Πηγή: http://www.zougla.gr/kosmos