Ο καπιταλισμός καίει την Ελλάδα, ο καπιταλισμός καίει τον Κόσμο

Στην φώτο απεικονίζετε  το σύστημα δορυφόρων της NASA 
 που καταγράφει τα ενεργά μέτωπα φωτιάς σε όλο το πλανήτη 
σχεδόν σε πραγματικό χρόνο (με τρεις ώρες καθυστέρηση).

Πρόλογος / επιμέλεια δημοσίευσης: Γιώργος Μεριζιώτης

Πρόλογος :

1.  Ο καπιταλισμός  είναι παντού, έχει διεισδύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, έχει καπιταλιστικοποιήσει όλη την ανθρωπότητα. Ο καπιταλισμός είναι παντού,  είναι μέσα μας, ο  καπιταλισμός είμαστε εμείς γιατί δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να αποτινάξουμε από πάνω μας τις σχέσεις που προάγει και προωθεί  αυτό το σύστημα.

Αυτό το σύστημα (που λέγεται και καπιταλιστικό) έχει μετατρέψει όλο τον πλανήτη σε εμπόρευμα, όλα είναι εμπόρευμα, η ατμοσφαίρα και ο αέρας, τα δάση και η γη, η θάλασσά και οι παραλίες, οι λίμνες , τα ποτάμια, οι πηγές και το νερό που πίνουμε ,  ακόμα και τα φυσικά φαινόμενα  (όπως η βροχή, το χιόνι κλπ),  και ο αέρας που αναπνέουμε  αποτελούν εμπόρευμα.

Οι συγκάτοικοι μας ( εν συντομία χλωρίδα και πανίδα)  σε αυτόν το πλανήτη είναι εμπόρευμα, τα ζώα είναι εμπόρευμα, τα έντομα είναι εμπόρευμα, τα  θαλάσσια όντα είναι εμπόρευμα, τα δένδρα και τα φυτά είναι εμπόρευμα, και εμείς ως ανθρώπινο είδος    είμαστε  έμμεσα η άμεσα εμπόρευμα μέσα από το  σύγχρονο δουλοκτητικό σύστημα του καπιταλισμού, τα ένστικτα, οι αισθήσεις, η ευχαρίστηση, τα όνειρα, οι επιθυμίες, οι ελπίδες, οι φόβοι και οι αγωνίες μας είναι εμπόρευμα.

Δεν υπάρχει κάποια υλική ή άυλη πτυχή της ζωής πάνω στον πλανήτη που να μην τη μετατρέπει ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός ή νέος ολοκληρωτισμός της αγοράς  σε εμπόρευμα, ακόμα και την αστική  δημοκρατία που μας διαλαλεί την έχει μετατρέψει σε εμπόρευμα, έτυμη για  πούλημα σε ανατολή βορά και νότο από τις κυρίαρχες δυτικές πολιτικές  ελίτ είτε με  τη άμεση  βια, είτε με έμμεσο εκβιασμό.  

 2. Ο κυρίαρχος νέος “ορθολογικός” ανορθολογισμός που είναι στις μέρες μας ο νέος καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός (καπιταλισμός παίγνιο-καζίνο, χρηματιστηριακός, τραπεζοπιστωτικός, ανάπτυξης – επέκτασης κλπ) βοηθούμενος από μια όψη του ορθολογισμού δηλαδή την επιστήμη – τεχνολογία, εφαρμόζει με ένα επιστημονικό τρόπο τον ανορθολογισμό του με την έννοια της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής, πολιτισμικής τάξης πραγμάτων που έχει επιβάλλει σε πλανητική κλίμακα. Φέρνοντας όλους τους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς δείκτες στα άκρα μετατρέποντας τον πλανήτη από την μια σε ένα τεράστιο σκλαβοπάζαρο και από την άλλη σε μια τεράστια χαβούζα λυμάτων και απορριμάτων, και σε επισφαλή τόπο διαβίωσης για όλα τα έμβια όντα λόγω των κλιματικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 «…Ορίστε το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου καπιταλιστικού  ολοκληρωτισμού που λέγεται «φιλελεύθερη δημοκρατία», αλλά που τώρα πρέπει να αποκαλούμε με το αληθινό του όνομα: το ολοκληρωτικό εμπορικό σύστημα. Το ολοκληρωτικό εμπορικό σύστημα πραγματοποίησε αυτό που κανένα άλλος ολοκληρωτισμός δεν κατάφερε πριν από αυτόν: την ενοποίηση του κόσμου κατ’ εικόνα του... Το κυρίαρχο σύστημα ορίζεται, λοιπόν, από τη διεισδυτικότητα της εμπορικής ιδεολογίας. Απασχολεί παράλληλα όλο το χώρο και τους τομείς της ζωής. Λέει μονάχα: «Παράγετε, πουλήστε, καταναλώστε, συσσωρεύστε!» Έχει μετατρέψει το σύνολο των ανθρώπινων σχέσεων σε εμπορικές σχέσεις και αντιμετωπίζει τον πλανήτη μας ως εμπόρευμα.. Αναγνωρίζει μόνο ένα δικαίωμα: το δικαίωμα στην ιδιωτική ιδιοκτησία. Ο μόνος θεός που λατρεύει είναι το χρήμα…». Ζαν Φρανσουά Μπριέντ

3. Σε σύγχρονη δουλεία, η εθελοδουλία 

{…} Η σύγχρονη δουλεία είναι μια εθελοντική δουλεία, που χορηγείται από το πλήθος των δούλων, που σέρνονται στην επιφάνεια της γης. Οι ίδιοι αγοράζουν όλα τα αγαθά που πάντα τους υποδουλώνουν λίγο παραπάνω.
 
Οι ίδιοι τρέχουν πίσω από μια εργασία, όλο και πιο αλλοτριωτική, η οποία πρόθυμα και γενναιόδωρα τους δίνεται, αν είναι αρκετά υπάκουοι.
 
Οι ίδιοι διαλέγουν τους κύριους που θα πρέπει να υπηρετούν. Για να καταφέρει αυτή η παράλογη τραγωδία να τεθεί σε ισχύ, χρειάστηκε πρώτα απ’ όλα να αφαιρεθεί από τα μέλη αυτής της τάξης η συνείδηση της εκμετάλλευσης και της αποξένωσης τους.
 
Ορίστε ο παράξενος νεωτερισμός της εποχής μας.

Σε αντίθεση με τους δούλους της αρχαιότητας, τους δουλοπάροικους του Μεσαίωνα ή τους εργάτες των πρώτων βιομηχανικών επαναστάσεων, σήμερα, είμαστε μάρτυρες μιας τάξης ολοκληρωτικά υποταγμένης που όμως δεν το ξέρει ή μάλλον που δεν θέλει να το μάθει. Συνεπώς, αγνοούν την εξέγερση που θα έπρεπε να είναι η μόνη νόμιμη αντίδραση των εκμεταλλευμένων. Δέχονται χωρίς αμφισβήτηση, τη θλιβερή ζωή που χτίστηκε για εκείνους. Η αποκήρυξη και η παραίτηση είναι η πηγή της δυστυχίας τους.

4. Ο ολοκληρωτικός εμπορικός καπιταλισμός και η νεοφιλελεύθερη εκδοχή του έχει διαμορφώσει έναν νέο τύπο ανθρώπου αυτόν του σταρχιδιστή,  αυτόν τον σταρχιδισμο («ωχαδερφισμός» και ζαμανφουτισμός) αντιμετωπίζω όταν συζητάω με άτομα πάνω – κάτω της ηλικίας μου (50/60 χρόνων) λέγοντας τους για την κλιματική κατάρρευση του πλανήτη και τις  δυσμενείς καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας σε περίπου  30 χρόνια  και μου απαντούν, «και τι μας νοιάζει αφού τότε  εμείς θα έχουμε πεθάνει». Αυτός είναι ο νέος ανθρωπολογικός τύπος και  σε αντίθεση με τους παππούδες/γιαγιάδες και πατεράδες/μανάδες μας που πάλευαν (σωστά ή λαθεμένα για ένα καλύτερο αύριο ) να ζήσουν τα παιδιά τους σε έναν καλύτερο κόσμο από αυτούς.{…}

5. Το 2018 για τα γεγονότα με την πολύνεκρη  πυρκαγιά στο Μάτι έγραφα:

{…}  Σχόλιο πάνω στη τραγική συγκυρία 24/ 7/2018 (με την πολύνεκρη  πυρκαγιά στο Μάτι)

Όλο τα ίδια και τα ίδια… του μυαλού μας ροκανίδια

Είμαι 58 χρόνων, από 7/8 χρόνων που ο άνθρωπος αρχίζει να αντιλαμβάνεται το περιβάλλων του και τη συζητάνε οι μεγάλοι ακούω, εδώ και μισό αιώνα για φωτιές στην Πεντέλη, στην Πάρνηθα, στον Υμηττό. Ακούω για εμπρησμούς και μετά για νομιμοποίηση αυθαίρετων σε καμένα δάση.

Δεν λέω και δεν γράφω πλέον τίποτα, παραπέμπω σε κείμενο μου από τις φωτιές στην Πελοπόννησο το 2007 όπου ο αριθμός των νεκρών ήταν 63 άνθρωποι. Σε αυτές τις φωτιές συμμετείχα για τελευταία φορά ως εθελοντής πυρόσβεσης.

Με σεβασμό στην μνήμη των θυμάτων.

ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ – ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

https://athens.indymedia.org/post/758269/

Υγ. Αν έγραφα ένα κείμενο για την σημερινή τραγωδία στο Μάτι  θα έβαζα τον τίτλο “ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ” και ο νοών νοείτω.. Χωρίς να απαλλάσσω από  την ευθύνη τις εκάστοτε κυβερνήσεις που κυβέρνησαν αυτόν το τόπο  για αυτή την κατάσταση.

Και η καταπιεσμένη – εκμεταλλευόμενη κοινωνία  των από κάτω, τι πράττει, τι πιστεύει ;

Θεομηνίες, πυρκαγιές, κηδείες, κόλλυβα, λιτανείες , ήταν θέλημα θεού … , ή δόξα ο θεός που σώθηκα… που σώθηκε το σπιτάκι μου…  Ο ατομικισμός και η   μοιρολατρία στο αποκορύφωμα, σε μια χώρα νεκροταφείο και μία κοινωνία αυτοενοχοποιημένη από την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων και αυθαίρετων κτισμάτων σε δάση, παραλίες και μπαζωμένα ρέματα που μετά οι πολιτικοί θα νομιμοποιήσουν. Μια  κοινωνία μη κοινωνία,  διαλυμένη από την μοντέρνα εκδοχή του καπιταλισμού  που μετατρέπει τους ανθρώπους σε πληθυσμιακές στοίβες – μάζα –  και νούμερα στατιστικών, μια κοινωνία   με μέλη παθητικές  ατομικότητες τηλεθεατών,  οπαδών, ψηφοφόρων, καταναλωτών  που από την πολλή μοιρολατρία έχουν καταντήσει ζόμπι και δέχονται πλέον τα πάντα.

Δεν αντιδρούν, δεν ξεσηκώνονται, μένουν απαθείς είτε από τον φόβο της παραπέρα  οικονομικής κατάρρευσης του συστήματος, ή από αυτό που λέει σε μια στροφή ενός τραγουδιού του ο Γιάννης Αγγελάκας «Η φτώχεια είναι πιο φρόνιμη αν νιώθει ότι φταίει» , είτε παραμένουν  αδρανείς περιμένοντας κάποιοι άλλοι (ανάθεση) να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Γιώργος Μεριζιώτης {…}

345682-khoris_logia..
Χωρίς λόγια…

Ολόκληρος ο πλανήτης φλέγεται: Καταστροφικές πυρκαγιές από τις ΗΠΑ, τη Σιβηρία, τη Μεσόγειο  μέχρι την Αφρική

Πολλά μέρη του κόσμου, από την Ευρώπη μέχρι την Αφρική και τις ΗΠΑ παλεύουν με τις φλόγες.

Οι καταστροφικές φωτιές που ξέσπασαν και καίνε  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και στην Αττική  αποτελούν μια μικρή εικόνα της συνολικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή ολόκληρος ο πλανήτης.

Η κλιματική κρίσηΚΑΤΑΡΕΥΣΗ  είναι πλέον πιο ορατή από ποτέ, με τις εικόνες που μεταδίδει η NASA – National Aeronautics and Space Administration όπου αποτυπώνονται οι ταυτόχρονες πυρκαγιές ανά τον κόσμο να δημιουργούν πολύ μεγάλη ανησυχία.

Καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καταστρέφουν πολλά μέρη του κόσμου ο αριθμός των πυρκαγιών το 2021 έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τον μέσο όρο του προηγούμενου έτους σε πολλές χώρες.

Αυτές οι φωτιές στην πλειονότητα τους είναι  σκόπιμη εμπρησμοί για οικοπεδοποίηση  ή δημιουργία αγροκαλλιεργειών και βοσκοτόπων  σε δασικές εκτάσεις. Ελάχιστες είναι από φυσικούς παράγοντες όπως κεραυνοί ή αυτοαναφλέξεις όπως πχ στην Σιβηρία.

Το σύστημα δορυφόρων της NASA καταγράφει τα ενεργά μέτωπα φωτιάς σε όλο το πλανήτη σχεδόν σε πραγματικό χρόνο (με τρεις ώρες καθυστέρηση).

Αυτή τη στιγμή, όπως φαίνεται στον διαδραστικό χάρτη, καίγεται η ανατολική Μεσόγειος, η μισή νότια Αμερική, όλη η κεντρική Αφρική (*) καθώς και μικρότερα τμήματα σε άλλες περιοχές, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, η ανατολική Κίνα, και η Ινδονησία.

Ολόκληρος ο πλανήτης φλέγεται: Καταστροφικές πυρκαγιές από τις ΗΠΑ μέχρι την Αφρική
NASA

Οι πυρκαγιές, που απεικονίζονται με κόκκινο χρώμα στον χάρτη, έχουν πλήξει πολλές περιοχές από τις ΗΠΑ έως τη Ρωσία, από τη Νότια Αμερική έως τη Βόρεια Αμερική, την Κεντρική και Νότια Αφρική καθώς και τον Αραβικό Κόλπο, με πολλές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Ρουμανίας που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με τον χάρτη έκτακτης ανάγκης της ΕΕ, οι φωτιές από διαφορετικά σημεία της ηπείρου φτάνουν σχεδόν μέχρι τη βόρεια Ρωσία, όπως αναφέρει το Anadolu.

Μεγάλες πυρκαγιές στην Ιταλία

Η Ιταλία και ειδικά τα νότια τμήματα της χώρας έχει πληγεί από πολλαπλές πυρκαγιές διαφόρων μεγεθών, μετατρέποντας σε στάχτη χιλιάδες εκτάρια γης στα νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας, καθώς και τμήματα της περιοχής της Καλαβρίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 20.000 εκτάρια έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 24 Ιουλίου στο Οριστάνο στη δυτική Σαρδηνία.

Περίπου 1.500 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η Ιταλία είχε ζητήσει από άλλες χώρες της ΕΕ επιπλέον πυροσβεστικά αεροσκάφη για την καταπολέμηση της φωτιάς.

Ο Κριστιάν Σολίνας, πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής της Σαρδηνίας, δήλωσε ότι είναι αδύνατο να υπολογιστούν οι ζημιές από τη φωτιά και ζήτησε επείγουσα οικονομική υποστήριξη από τη Ρώμη.

Φωτιές σε Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία

Η νότια περιοχή της Ρουμανίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Βουκουρεστίου και περιοχών κοντά στα βουλγαρικά σύνορα, εμφανίζεται επίσης με κόκκινο χρώμα στον χάρτη της φωτιάς.

Συνεχίζονται επίσης οι πυρκαγιές στη γειτονική Μολδαβία και την Ουκρανία.

Μεγάλη καταστροφή και στη Ρωσία

Εξακολουθούν να γίνονται προσπάθειες για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που ξεκίνησαν αυτόν τον μήνα στη βορειοανατολική περιοχή Γιακουτία.

Οι αρχές κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή, όπου πάνω από 1,3 εκατομμύρια εκτάρια δασικής έκτασης έχουν πάρει φωτιά.

Το ρωσικό Υπουργείο για Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε την Πέμπτη ότι ομάδες εργάζονται για την κατάσβεση των πυρκαγιών που συνεχίζονται σε 144 διαφορετικές τοποθεσίες.

Εκατομμύρια στρέμματα στάχτη σε ΗΠΑ και Καναδά

Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία της περασμένης Πέμπτης από το πυροσβεστικό κέντρο, σχεδόν 6,8 εκατομμύρια στρέμματα δάσους έχουν καεί σε 82 πυρκαγιές σε 13 διαφορετικές πολιτείες. Επίσης, αναφέρθηκαν νέες πυρκαγιές στις πολιτείες Αϊντάχο, Αλάσκα και Μινεσότα.

Στη γειτονική χώρα των ΗΠΑ στα βόρεια, τον Καναδά, μέχρι τώρα το 2021, αναφέρθηκαν 4.576 δασικές πυρκαγιές. Αυτό ανέρχεται σε 1.000 φορές περισσότερο από το μέσο ποσοστό της τελευταίας δεκαετίας. Συνολικά 2.150 εκτάρια δασικής έκτασης κάηκαν μέσα σε ένα χρόνο.

Οι χώρες τις Ευρώπης ξεπέρασαν τον μέσο όρο δασικών πυρκαγιών για το 2021

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών για τις Δασικές Πυρκαγιές, τα ευρωπαϊκά κράτη φέτος ξεπέρασαν τον μέσο αριθμό δασικών πυρκαγιών που υπολογίζεται ετησίως μεταξύ 2008 και 2020.

Στην Ιταλία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 53.797 εκτάρια δάσους, έναντι του μέσου όρου των τελευταίων 12 ετών των 40.781 εκταρίων. Στη Γαλλία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 22.807 εκτάρια δάσους, ξεπερνώντας τον μέσο όρο των τελευταίων 12 ετών 18.620 εκτάρια. Ομοίως, στη Ρουμανία, μέχρι τώρα το 2021, κάηκαν 18.620 εκτάρια δάσους, έναντι του μέσου όρου 2008-2020 των 16.082 εκταρίων.

Τέλος, στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη μέχρι τώρα το 2021 κάηκαν πάνω από 25.583 εκτάρια δάσους. Αυτό είναι κοντά στα 30.199 εκτάρια, ο μέσος όρος ολόκληρου του έτους των τελευταίων 12 ετών.

Σημείωση:  

*) «Τι συμβαίνει στον Τροπικό του Αιγόκερω; Οι περιοχές που βρίσκονται στο νότιο νοητό σύνορο της τροπικής ζώνης περνούν τη σκληρή, ξηρή εποχή τους. Η καρδιά της νότιας Αμερικής και της νότιας Αφρικής, η Μαδαγασκάρη, οι νησιωτικές χώρες του Ινδικού και του Ειρηνικού, η βόρεια Αυστραλία ψήνονται σε θερμοκρασίες 50 βαθμών και άνω , με τις βροχές και την υγρασία υπό εξαφάνιση. Έχουν γίνει εύφλεκτο υπόστρωμα για τεράστιας έκτασης και διάρκειας πυρκαγιές που καταπίνουν εκατομμύρια στρέμματα τροπικού δάσους και σαβάνας, ζωτικών πνευμόνων του πλανήτη και ενδιαιτημάτων μιας απέραντης σε ποικιλία -και υπό εξαφάνιση- άγριας χλωρίδας και πανίδας.

Ο  διαδραστικός δορυφορικός χάρτης της NASA αποκαλύπτει ένα πραγματικό δαχτυλίδι φωτιάς στο νότιο τμήμα της τροπικής ζώνης αυτή την εποχή, που κάνει τις πυρκαγιές της Μεσογείου, και τις δικές μας, να φαίνονται ασήμαντες, σπίθες σε πύρινο ωκεανό.

Το καλό μ’ αυτόν τον χάρτη είναι ότι μπορεί να σε πάει 20 χρόνια πριν από τον  Αύγουστο του 2001. Και σου αποκαλύπτει ότι η έκταση των «άγριων πυρκαγιών» ήταν πολύ μικρότερη, ίσως το 25% αυτών που είναι σε εξέλιξη σήμερα. Κι αυτό είναι μια χρήσιμη αφυπνιστική «πετριά» για όσους επιμένουν -από υπερβολικό καλόπιστο σκεπτικισμό ή από υπερβολικό «ψεκασμό»- ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι επινόηση των κερδοσκόπων της «πράσινης μετάβασης».

Δυστυχώς, παίζουν και τα δύο: και η κλιματική κρίση είναι εδώ και το «πράσινο ξέπλυμα» μας εμποδίζει να τη δούμε κατάματα.» Ενώ οι πρόσφυγες από οικολογικούς λόγους (οικοπρόσφυγες) της Αφρικής  είναι εδώ, είναι σε βάρκες στην Μεσόγειο. Οι μισοί πνίγονται και οι άλλοι μισοί προσπαθούν να έρθουν στην Ευρώπη.

Δείτε επίσης:

Φωτιές στη Σιβηρία: Απόδειξη της κλιματικής αλλαγής λένε οι επιστήμονες

Παγκόσμιος Οργανισμός Μετωρολογίας: «Δεν υπάρχουν λόγια για τους 49,5 βαθμούς Κελσίου στον Καναδά»

Καναδάς: «Θερμικός θόλος» πιθανόν να έκαψε πάνω από 1 δισ. θαλάσσιων ζώων στις καναδικές ακτές

Μερικές σχετιζόμενες δημοσιεύσεις:

Πράσινη ανάπτυξη: Η λεηλασία της φύσης

Φωτογραφίες από τις Σκουριές: Δεν είναι η Σαχάρα. Είναι το κομμένο δάσος της Χαλκιδικής

Κλιματική και Οικολογική Κατάρρευση: Το νησί του Πάσχα και η εντροπία

Σε σύγχρονη δουλεία (ντοκιμαντέρ)

Σχετικά με τη θανατηφόρα πλημμύρα στη Μάντρα Αττικής: H λήθη σαν ταφόπλακα πέφτει πάνω σε όλους/ες μας

Χαρίζουν τροπικά δάση στη βιομηχανία τροφίμων

Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Μόλις το 2,8% των οικοσυστημάτων του πλανήτη παραμένει ανέπαφο

Ένα ζώο σκοτώνεται ανά τρία λεπτά από κυνηγούς τροπαίων την τελευταία δεκαετία

Σκοτώνουν τους τελευταίους προστάτες της φύσης

Το πλουσιότερο 1% του πλανήτη τον βρομίζει διπλάσια από όλον τον υπόλοιπο πληθυσμό

Οι 20 εταιρείες που παράγουν το 55% των πλαστικών σκουπιδιών παγκοσμίως

Η απάτη της ανακύκλωσης

Koyaanisqatsi– Ζωή Χωρίς Ισορροπία (ντοκιμαντέρ)

“Αλήθεια, σε αυτόν τον κόσμο θέλετε να ζείτε;” (video animation)

Ξαναφτιάχνοντας την κοινωνία

6 Comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s